• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Четириколки правят революция в Африка

Неделя, 04 Март 2018 | Бандама, RallyXpress
Четириколки правят революция в Африка

ДВЕ НЕИПИЧНИ за ралитата коли – четириколките Ямаха YXZ на Стефан Петерханзел (на снимката горе) и Джеръми Варниа, се класираха на второ и трето място в старта на регионалния шампионат на ФИА за Африка – рали Бандама Кот д’Ивоар. Победител – един от регистрираните една трима за континенталната надпревара пилоти – е Гари Чейн (Мицубиши Лансър Ево 10), но в по-голямата част от състезанието мултишампионът при мотоциклетистите от Дакар Петерханзел бе начело, преди да загуби 9 мин две отсечки преди финала.

Отделно французинът се оказа зад гърба на своя конкурент - Джеръми Варниа (със същата машина), преди да завърши на третата позиция.

Зад класиралите се за регионалния шампионат на ФИА са „ево-деветките“ на Пиеро Конобио и Максим Абондио, които също са в категорията на хомологираните от международната федерация автомобили, докато всички останали 34 участници бяха с коли от националната категория S.

Хронологично погледнато, четириколките (автомобили S x S) се появиха за първи път в края на австралийския шампионат през миналия сезон.

Това обаче е първият случай, в който тези автомобили бяха допуснати в официален рали-шампионат на ФИА.

Общо в Бандама Кот д’Ивоар стартираха 4 такива машини, като всички останали са били точкувани по системата на Кан-Ам.

Четириколки правят революция в Африка

снимка: официален сайт на рали бандама
РЕВОЛЮЦИОНЕН ФИНАЛ… Джеръми Варниа поздравява победителя в Бандама Кот д’Ивоар Гари Чейн. Необичайното в случая е, че след едно класическо Мицубиши Лансър Ево 10 е застанало „куатрото“ на Ямаха YXZ.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев