• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

ФИА натисна шведите за световния шампион RX

Четвъртък, 01 Февруари 2018 | Карлщад, RallyXpress
ФИА натисна шведите за световния шампион RX

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на рали Швеция (15/18 февруари), втори кръг от световния рали шампионат на ФИА 2018 г., са получили разрешение от централата в Париж да приемат регистрацията за участие на Йохан Кристоферсън (на снимката), световният шампион на рали-крос за 2017. Плановете му предвиждат той да стартира в WRC2 с Шкода Фабия R5. Времето за заявка бе отворено в продължение на месец преди състезанието, а ФИА официално одобри списъка на 19 януари, така че шведът бе допуснат по изключение и с компромис отгоре.

Клаузата на чл. 21 от Спортните правила на Световния рали шампионат на ФИА от 2018 г., която третира специално правилата за регистриране, не предвижда допълнителни вписвания в заявките след крайните дати.

В случая заявката на Кристоферсън е нова, а не променена регистрация, което е допустимо по правилата.

Говорител на събитието заяви: „Помолихме ФИА, дали биха приели закъснението и те го направиха. Вероятно са видели голямата PR стойност, че го има в ралито ".

Обратно на тази случка през 1983 г. е имало кауза, когато закъсняла регистрация от асоциираното дружество на Шкода-Ауди - специално за шведския пилот Стиг Бломквист - е била приета от организаторите на рали Нова Зеландия. Бломквист стартира в надпреварата, но представителите на ФИА настояваха той да спре в средата на ралито.

ФИА натисна шведите за световния шампион RX

снимка: интернет
ЗАРАДИ ПИ-АРЪТ И АТРАКЦИЯТА… ФИА си затвори очите за клаузата на чл. 21, разчитайки, че участието на Кристоферсън ще е пи-ар акция и четка за домакините от шведското рали.Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев