• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

Неделя, 19 Август 2018 | Ълстър, Сев. Ирландия, RallyXpress
  • обновена
Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

ПИЛОТЪТ ОТ УЕЛС Мат Едуардс (на снимката, Форд Фиеста R5) спечели и Ралито на Ълстър, трети кръг от Британския Рали Шампионат Престън MSA, събирайки максимума от точки в три последователни състезания. Ралито на Ълстър бе дублиран старт, валиден едновременно за и за шампионата на Великобритания, и за този на Ирландия. Проливен дъжд и променливото време направиха състезанието от асфалтовия шампионат на двете страни непредвидимо и изключително трудно и с много инциденти на трасетата.

Това в най-голяма степен се отнася за пилотите на R5 Джони Гриър и Деси Хенри, както и за англичанина Рис Йетс.

На второто място се нареди най-силният от  ирландските състезатели Джош Мофет, стигайки финала независимо от счупеното зъбно колело в скоростната кутия на автомобила.

2018 GBNRC Greer Crash 001

снимка: мартин холмс рали
ЖЕРТВА НА ПРОЛИВНИЯ ДЪЖД… Първият от Ълстър Рали, който бе принуден да се откажа Джони Гриър…

Първите двама заявени в листата за регистрация на Ълстър – бившият шампион на Острова Кейт Кронин и Сам Мофет се оттеглиха от участие още преди началото.

Норвежецът Стив Роланд победи в категорията на тийнейджърите, след като беше силно атакуван от местния си конкурент Джош Макърлейн, преди да се оттегли след две поредни спукани гуми.

Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

снимка: мартин холмс рали
ТРИ ПЪТИ ПЪРВИ… Три кръга, преди финала на шампионата, Мат Едуардс има комфортна преднина в класирането.


В момента Едуардс води в Британския Рали Шампионат Престън MSA със 75 точки, следван от Дейвид Боги на 36 г. и Алекс Лафи на 34 т.

Следващите три събития са сдвоеният кръг на остров Ман и Уелс Рали GB.

2018 GBNRC Stif Rocland Nor

снимка: мартин холмс рали
СЕВЕРНЯК СЕ ОПЪВА НА МЕСТНИТЕ… Норвежецът Стив Роланд успя да се справи със силната британска конкуренция и спечели победата при юниорите.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Несте Рали Финландия загуби голям посланик. Легендарният финландски рали журналист Петер Гейтел (на снимката на Мартин Холмс), почина вчера след продължително боледуване. Той е известен не само като редактор на месечното списание Ваухдин Малма (негов редактор от 1978 г. до 2007 г.), а по-късно и домакин на телевизионна програма Каара, но също така и като една от най-изтънчените не-професионални в рали-пилоти. В спорта той идва от семейство с дългогодишна моторспортна история семейство.

20180818 Peter Geitel 2

Разбирането му за спорта, даде на читателите си забележително разбиране за състезанията в момент, когато финландските рали пилоти бяха особено успешни в WRC. Той се кара за националните отбори на Датсун, Нисан и Мазда, завършвайки 10-и в 1000 Езера през 1980 г. (на снимката долу).

Един колега каза, че е бил известен със своето много интелигентно чувство за хумор и отдаденост на работата си. Английски журналист, работил дълги години с Гейтел, е категоричен: „Финландското рали загуби невероятен посланик. Казано е, че един приятел финландец е приятел за цял живот…“

1980 FIN Peter Geitel 2

Пак победа с хибридния модел. Пилотът на Хюндай Моторспорт Хейдън Падън (първата кола отляво на снимката на Джеф Ридър/Нова Зеландия) спечели еднодневното Коромандел Рали, пети кръг в шампионата на Нова Зеландия за 2018 г. Падън обаче бе на волана на построения специално за това първенство Хюндай i20 AP4 +, с който спечели в сериите за четвърти път. Събитието беше забележително, тъй като първите 10 серийни автомобила в класирането са различни: Мазда, Субару, Пежо, Мицубиши, Шкода, Холдън, Ауди, Сузуки, Хюндай и Форд фиеста Прото. Падън обаче имаше шанс, след като в състезанието оцелява след проблем с маркуча на турбината. Следващият старт на Падън е WRC Рали Турция.

2018 NZNR Coromandel GR

Сламата е окей, бандажът – не. След ударите по време на шейкдауна на ADAC Рали Германия в сламените бали и част от пластмасовия бандаж беше погълната от колата на Матс Остберг, Себастиян Ожие говори за немската система за бали в шиканите: „Мисля, че е добре, защото са направени възможно най- последователно безопасно за всички. Все пак бих искал да има нещо около тях, което да ги поддържа по-добре. Сега, ако колата ви докосне една бала, пластмасовата обвивка се къса и сламата върви навсякъде по пътя (на снимката долу), създавайки доста бъркотия. Това е единственото нещо, което не ми харесва за „сламата“.

2018 GER Shikans Ogie

През социалната мрежа. Забележително послание от млад пилот в WRC3 Луиз Кук (на снимката долу, Форд Фиеста R2), в което той говори за значителните усилия, положени за ADAC Рали Германия: „Благодаря ви много на всички, които се захванаха за Рали Германия. Имахме и два Би Уизър Иншурънс и NGK. Спахме в колата за последните 4 нощи, за да си позволим да сме и в другите рали. Е, добре, ние сме тук!“. Точките за JWRC в ADAC Рали Германия бяха утвърдени, тъй като имаше само трима състезатели WRC3.

2018 GER Louise Cook

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев