• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

Сряда, 21 Март 2018 | Мадрид, RallyXpress
Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

ИЗКЛЮЧВАНЕТО на първите два автомобила от категорията N5 в първия кръг от шампионата на Испания – Рали до Косидо, доведе до напускането на силния екип на местния тим RMC едновременно от двете национални първенства – и на асфалт, и на макадам. Отборът оттегля и специалната купа N5, която бе учредил за първенствата. Специалната формула на тези автомобили е, за да осигури по-ниско бюджетни автомобили 4х4. Конфликтът възникна веднага, след като стана ясно, че RMC има планове да внася аржентински коли от категорията Макси Рали.

На тези планове открито се противопостави местната автомобилна федерация (RFEdA) и това доведе до истинска криза.

Проблемът възниква от това, че за испанския шампионат на макадам са признати и т. нар. „свободни автомобили“, но за първенството на асфалт има ограничения, които не позволяват участието на коли, които не са с изтекла или действаща международна хомологация.

Макси Рали са автомобили с национална хомологация в Аржентина, признати от ФИА за първенството на страната.

Пет автомобила N5 взеха участие в ралито – два Рено Клио, две Фиеста и един Фау-Ве Поло.

Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

НЕПРИЯТНАТА ИЗНЕНАДА… Алваро Мунис и Форд Фиеста N5 оставиха зад себе си дузина класни пилоти, но бяха дисквалифицирани след финала на състезанието.


Алваро Мунис и неговия Форд Фиеста завършиха трети в общото класиране, а заедно с Клио-то на Диас бяха изпреварени единствено от Арес и неговия Хюндай i20 R5 (втори) и Фустер (Форд Фиеста R5, първи). Другите три коли в категорията отпаднаха от състезанието.

Това е втори случай с отбора на RMC, след като преди четири години екипът бе натискан да се откаже от диспута за спецификациите на Порше, който да бъде допуснат за състезанията от асфалтовото първенство.

2018 ENRC Los Favoritos

снимка: интернет
В АВАНС… С тази графика бяха представени фаворитите за откриващото сезона в асфалтовия шампионат на Испания Рали до Косидо.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев