• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Рекордьор! Ал Атиях за 14-и път шампион MERC

Понеделник, 05 Ноември 2018 | Кувейт, RallyXpress
 Рекордьор! Ал Атиях за 14-и път шампион MERC

ПИЛОТЪТ от Катар Насър Ал Атиях (на снимката) спечели Кувейт Рали, кръг от шампионата на ФИА за Близкия изток (MERC), което му донесе рекордната четиринадесета титла за тази регионална надпревара и го превръща в най-успешният пилот в историята на всички регионални първенства на световната федерация. С тази своя победа катарецът Насър Ал Атиях надмина досегашният рекордьор Мохамед Бин Сулайем, който имаше записани до този уикенд тринадесет титли от същото това първенство на ФИА.

На финала на миналогодишния шампионат Ал Атиях обеща, че ще бие това постижение и сега го направи.

Последният останал претендент за Насър Ал Атиях беше чешкият пилот Войчех Стайф, който обаче в първия ден от състезанието пропадна в класирането, когато преобърна автомобила си и това му костваше предния десен амортисьор.

Всички шест регионални първенства на ФИА тази година вече бяха решени, когато Ал Атиях взе рекордната си победа, като засега остават нерешени единствено две от титлите на Международната федерация – тази за пилотите и производителите в световното първенства.

 Рекордьор! Ал Атиях за 14-и път шампион MERC

снимка: официален сайт на кувейт рали
ПОЛЕТ НАД ДЮНИТЕ… Насър Ал Атиях е вдигнал във въздуха своя Форд Фиеста R5, пред който перспективата е ужасяващо приземяване, но катарецът има опит в пустинните надпревари и ще успее да излезе от него невредим, за да спечели и победата, и титлата на MERC.

Всичките шест шампионати на регионалните рали шампионати на ФИА тази година вече бяха решени, като единствените важни рали титли бяха заглавията на шофьорите и производителите в Световния рали шампионат.

Vojtech Stajf KWT 2018

снимка: официален сайт на кувейт рали
ОЦЕНКА НА ЩЕТИТЕ… Войчех Стайф оглежда какви са пораженията по неговата Шкода Фабия R5, след като пилотът преобърна своя автомобил и с това приключиха надеждите му за победа.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев