• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Разочароващ календар в британския шампионат

Неделя, 17 Декември 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
Разочароващ календар в британския шампионат

ПЕТ ОТ ОБЩО шестте кръга на британският шампиона по рали за 2018 г. съвпадат с дати за световните серии на Международната автомобилна федерация (ФИА). Календарът винаги е бил правен така, че да има очакването водещи млади пилоти от чужбина ще са изкушени за изкарат една година в Англия. В продължение на близо 40 години британското първенство е притегателен център за най-добрите чуждестранни пилоти и отбори. Началото на този интерес e от дните, когато състезанията в WRC и британските ралита имаха „тайни“ (необозначени маршрути – бел. ред.) епати в програмите си.

Точно това доведе до силен международен тласък и престиж, който британското рали-първенство продължава да има.

Мениджърът на британското първенство Иън Кембъл обяснява дилемата на BRC:

„По времето, когато планирахме на календарното извлечение на BRC не беше известно кои ще бъдат датите за състезанията на WRC, макар да бяхме сигурни, че Германия ще бъде сблъсък, а и турското рали дори не съществува в този момент!

„Планирането на календара на BRC е много зависимо и от Националния календар в Обединеното кралство. Наличието на маршали, спасителни единици, радио-оператори и т.н., е наложително за провеждането на събитие.

Разочароващ календар в британския шампионат

снимка: интернет
МАЛКА ЧАСТ ОТ ГОЛЯМОТО ОЧАРОВАНИЕ… Скритите скоростни етапи през 60-те и 70-те години на миналия век водят до големия наплив на чуждестранни пилоти в първенството на Великобритания.


„Това е преди дори да погледнете кои дати са на разположение на местните собственици на земя и съоръжения. Бихме се радвали да нямаме сблъсъци. Но 2018 има колизии във всяка точка на събитията.

„Никое от нашите ралита не може да се премести от датите и смятам, че финландското първенство е в доста сходна позиция. Все пак и двамата шампионата имат дати през август, но WRC е „голямата машина“, която за съжаление, също е една от последните, които произвежда своя календар“.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев