• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Орека промотира два автомобила R4 кит кар

Петък, 07 Юли 2017 | Париж, RallyXpress
Орека промотира два автомобила R4 кит кар

БАЗИРАНАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ компания за подготовка на състезателни автомобили Орека, която притежава правата за доставка и оборудване на новата формула на Международната автомобилна федерация (ФИА) R4-Кит Кар, разпространи първите концептуални изображения. Те показват как биха изглеждали бъдещите автомобили за рали, когато за рали в тях ще бъдат инсталирани стандартните компоненти на произвежданите автомобили. До момента са показани две концептуални снимки за този бъдещ клас. И двете са произвеждани в страни от бившия Източен блок.

Едната е на румънската Дачия Сандеро (на снимката горе), а другата – руската Лада Калина.

първият от двата автомобила е подготвен съгласно новите правила на комплекта и ще бъде базиран на Тойота Етиос.

Компанията работи по цели, които да позволят тези бегачки с четири задвижващи колела да струват между 30 и 35 на сто по-евтино от сегашните хитови „ер-петици“.

Бъдещата формула R4 ще използва двигател от 1.6-литра, с турбина, от който се очаква да произведе мощност от около 265 „коня“.

Причината за избора на Етиос, поне така се предполага, е, че инженера на Орека Оливие Маросели – бивш инженер в WRC – продължава да има сантиментална привързаност към този модел от времето, когато е работил по вноса на Тойота Етиос R5 в Парагвай.

Орека промотира два автомобила R4 кит кар

снимка: официална страница на орека
ИЗТОЧЕН ВАРИАНТ НА R4… Концептуалните снимки показват как биха изглеждали спортните варианти на Лада Калина R4 Кит (горе) и Дачия Сандеро R4 Кит (долу).


2017 DACIA R4 BIG Oreca

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.