• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Натискат Катсута да порасне по-бързо

Събота, 12 Януари 2019 | Хелзинки, RallyXpress
Натискат Катсута да порасне по-бързо

В ТОЙОТА Газоо Рейсинг са нетърпеливи! Освен двете титли от световните серии през 2019 г. на куп, екипът на Томи Макинен все повече притиска младия Катсута Такамото (на снимката) да порасне по-бързо, за да могат японците да се похвалят с първия си национален победител в шампионата след 27-годишна пауза. За това „световно производство“ Тойота ще даде пълна програма на Така[мото] за годината, като той ще кара Форд Фиеста R5 в 13 от 14-те събития на WRC2, с цел да спечели категорията.

В едно от ралитата 26-годишният японец ще направи и дебюта си в сериите с Ярис WRC.

Всичко това е резултат от двугодишната програма на Тойота Рали Челиндж, след която Ката е бил определен като победител.

На него се възлага надеждата да бъде първият японски пилот, който печели кръг от световното първенство.

За последно това се случва през 1992 г., една година преди Катсута Такамото да се роди, когато Кенширо Шинозука печели за втори последователен път световното рали в Кот д’Ивор.

През миналото първенство на WRC2 Такамото блестящо спечели категорията си, завършвайки първи в шведското рали, а в края на годината, след 4 старта (1-о и 8-о място и две класирания извън десетката), японецът остана 14-и с 29 т. актив.

Отвъд вълнението около „големите“ в Швеция 2018, най-голям интерес бе фокусиран към WRC2, където борбата между Форд и Шкода допълнително бе подсилена от нарастващата активност на Хюндай. М-Спорт бяха представени от екипа на Томи Макинен Рейсинг и от японците Катсута Такамото и Хироки Араи, които от своя страна бяха спонсорирани от… Тойота, а представянето на Такамото беше наистина брилянтно.

Натискат Катсута да порасне по-бързо

снимка: лична фейсбук страница на катсута такамото
ПЪРВИ ГОЛЯМ ЛИЧЕН УСПЕХ… Катсута Такамото записа името си като победител в шведското рали, а това натежа при последващият избор за първенеца на Тойота Рали Челиндж.


За деветгодишната история на подкрепящата основните серии категория и 102 старта в WRC2, победата на Така е единствената, записана на японска фамилия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев