• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Лигато компенсира Кодасур с пета титла

Неделя, 10 Декември 2017 | Сан Крус, Аржентина, RallyXpress
Лигато компенсира Кодасур с пета титла

АРЖЕНТИНСКИЯТ пилот Маркос Лигато и Шевролет Агиле MR (на снимката) компенсираха загубата на титлата в регионалния шампионат на ФИА за Латинска Америка Кодасур, печелейки победата в националното първенство на Аржентина. 40-годишният Лигато реално си гарантира победата в първенството още в края на първия ден, когато натрупа преднина, нестопяема от неговите конкуренти в Рали Аржентино (официалното название на първенството – бел. ред.). Пилотът имаше нужда само от една-единствена точка, за да е победител за годината.

В рали Гран Примио в Крус дал Еей негов опонент беше Джеронимо Падила, но Лигато спечели с лекота своята 5 поредна титла.

Тя обаче ще остане последна в кариерата на бившия пилот от световните серии (62 ралита за WRC), тъй като Маркус Лигато официално обяви, че 2017 г. е била последния му сезон в спортната конкуренция на рали.

Лигато е собственик на компанията Танго Екип, базирана в Кордоба, която разработва и управлява автомобилите на Шевролет Агиле Макси.

В края на първия ден от състезанието четири автомобила на Лигато се намираха в първата седмица на генералното класиране, а Джеронимо Падила излезе начело на подреждането в последния ден на рали Гран Примио.

Лигато компенсира Кодасур с пета титла

снимка: организатори на рали гран примио
КАТО ЗА СВЕТОВНО: КУПОН В БОКСА ЗА ПОСЛЕДНАТА ТИТЛА… Маркос Лигато е посрещнат с конфети и шампанско в бокса на Танго Екип, чийто отбор отбелязва последната титла на пилота в неговата 19-годишна кариера.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев