• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Лигато компенсира Кодасур с пета титла

Неделя, 10 Декември 2017 | Сан Крус, Аржентина, RallyXpress
Лигато компенсира Кодасур с пета титла

АРЖЕНТИНСКИЯТ пилот Маркос Лигато и Шевролет Агиле MR (на снимката) компенсираха загубата на титлата в регионалния шампионат на ФИА за Латинска Америка Кодасур, печелейки победата в националното първенство на Аржентина. 40-годишният Лигато реално си гарантира победата в първенството още в края на първия ден, когато натрупа преднина, нестопяема от неговите конкуренти в Рали Аржентино (официалното название на първенството – бел. ред.). Пилотът имаше нужда само от една-единствена точка, за да е победител за годината.

В рали Гран Примио в Крус дал Еей негов опонент беше Джеронимо Падила, но Лигато спечели с лекота своята 5 поредна титла.

Тя обаче ще остане последна в кариерата на бившия пилот от световните серии (62 ралита за WRC), тъй като Маркус Лигато официално обяви, че 2017 г. е била последния му сезон в спортната конкуренция на рали.

Лигато е собственик на компанията Танго Екип, базирана в Кордоба, която разработва и управлява автомобилите на Шевролет Агиле Макси.

В края на първия ден от състезанието четири автомобила на Лигато се намираха в първата седмица на генералното класиране, а Джеронимо Падила излезе начело на подреждането в последния ден на рали Гран Примио.

Лигато компенсира Кодасур с пета титла

снимка: организатори на рали гран примио
КАТО ЗА СВЕТОВНО: КУПОН В БОКСА ЗА ПОСЛЕДНАТА ТИТЛА… Маркос Лигато е посрещнат с конфети и шампанско в бокса на Танго Екип, чийто отбор отбелязва последната титла на пилота в неговата 19-годишна кариера.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев