• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Кале Рованпера нает от Шкода М-Спорт за 2018

Четвъртък, 14 Декември 2017 | Млада Болеслав, RallyXpress
Кале Рованпера нает от Шкода М-Спорт за 2018

ИЗГРЯВАЩАТА ЗВЕЗДА в ралитата - 17-годишният Кале Рованпера, е ангажирана в отбора на Шкода Моторспорт за сезон 2018 г. Екипът на чехите се води от ветеранът с 14-годишна кариера в спорта Ян Копецки, но е съставен изцяло от млади пилоти. Освен Рованпера, синът на Хари Рованпера, това още са 21-годишните Оле-Кристиян Вейби и Юхо Норген. Световният шампионат на WRC2 ще е основното предизвикателство за младите състезатели, докато 34-годишният Ян Копецки ще се съсредоточи изцяло върху първенството на страната си.

Интересното е, че за тазгодишния победител в сериите Понтус Тидеман няма определена програма.

Точно както и в началото на миналата година, от Шкода Моторспорт не са обявили точния брой на участията на всеки един пилот.

Това е така, тъй като резултатите само от 7 от тринадесетте състезания ще бъдат зачитани за класирането и по този начин чехите се пазят от варианта, при който един от техните пилоти може да се окаже в позиция да отнема от точките да труд представител на отбора.

Около участието на Рованпера-младши има и още едно усложнение, които е свързано с това, че неговата възраст би му попречила да стартира в много страни, в които допустимата долна граница от 18 г. е задължителна за участия в състезанията.

Кале Рованпера нает от Шкода М-Спорт за 2018

снимка: официален сайт на шкода моторспорт
ПРЕДСТАВЯНЕ НА АМБИЦИИТЕ… Новият отбор на Шкода Моторспорт се е прицелил към поредната победа в WRC2.


Рованпера ще навърши 18 години на 1 октомври 2018 г., в който момент от програмата на WRC2 ще остават три старта.

Говорител на Шкода Моторспорт заявява: „Поради тези причини, както миналата година, съставът на пилотите ще бъде решен на принципа старт за старт.

Доста загадъчно беше и заявлението на Понтус Тидеман заяви: „Всяко състезание е мега-трудно и всяко едно рали дава повече и нов опит, което е важно за бъдещето. Да намеря постоянно място в WRC, разбира се, е моята цел през 2018 г. Но тази година няма свободни места. Зная, че съм готов за това, а най-добрия път за това за мен е да продължавам да се утвърждавам, който може да се окаже в световния шампионат заедно с Шкода…“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев