• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

И менторът на Макрий загина в авиоинцидент

Вторник, 02 Януари 2018 | Аликанте, Испания, RallyXpress
И менторът на Макрий загина в авиоинцидент

БИВШИЯТ ШАМПИОН на Шотландия за 1991 г. Доналд Милн, който преди работеше като ментор на младият бъдещ световен шампион в ралитата Колин Макрий, почина от раните си през уикенда в болница Дженералитад, след като неговият ултралек двуплощник Букер Джънкмен (като този на малката снимка) се сблъсква с пожарен хеликоптер Бел 412 на летище Мушамел, северно от Аликанте, Испания. Според испанската преса драмата се развила на десетметрова височина, когато задният ротор на вертолета закачил биплана на Милн.

Точната причина и детайлните обстоятелства около инцидента все още се разследват. Хеликоптерът се е връщал от борба с пожарите в Кастейон, района на Коста Бланка.

Нито пилотът на хеликоптера, нито осемте други  негови пасажери са били наранени при сблъсъка, въпреки че тежко раненият пилот на двуплощника бе в безсъзнание, когато медицинският персонал започва да му оказва първа помощ, преди да бъде пренесен от аварийните служби до болница Дженералитад.

До настъпването на смъртта на Милн спасителните екипи не са знаели националността на пилота, смятайки го или за англичанин, или за американец

По ирония на съдбата ученикът на 65-годишния Милн загина в авиокатастрофа с вертолет през 2007 г.

Милн беше бизнесмен, свързан с британския бизнес в областта на нефтените сондажи в Северно море, като се състезаваше с голямо разнообразие от автомобили, включително Нисан 240 RS. С този автомобил, даден от Милн на Колин Макрий, шотландската звезда печели първенството на страната си през 1988 г.

И менторът на Макрий загина в авиоинцидент

снимка: юроуикли
СЛЕД ДРАМАТА… Спасителните екипи разчистват на земята раздробения на части Букер Джънкмен на шотландския рали-шампион Доналд Милн.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев