• ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

  • ...ЗА СПРИНТА КРАЙ ВИДИН ПРЕЗ ТОЗИ УИКЕНД ДОМАКИНИТЕ БИХА ЗАЯВКИТЕ И НА ДВЕТЕ ГОЛЕМИ РАЛИТА СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ...

Една стъпка по-близо до електро-ралитата

Петък, 17 Август 2018 | Оукланд, Нова Зеландия, RallyXpress
Една стъпка по-близо до електро-ралитата

ЕДНА СТЪПКА по-близо ралитата с електрически автомобили ще бъде направена от Хейдън Падън (на снимката), който ще използва Хюндай Кона EV за решаващото за пилота рали Коромандел, петото и последно състезание от шампионата на нова Зеландия за 2018 г. Пилотът на корейския тим е категоричен, че „новата гама автомобили, които позволяват езда над 450 км, дават възможност с лекота да бъде завършен първия ден от надпреварата.“ Рали Коромандел, се провежда в северния остров на Нова Зеландия.

Този старт от шампионата на кивитата винаги се е славил с това, че има компактна схема и характеристики със скоростни етапи, между които преходите са сведени до възможния минимум. компактни.

„Това ще бъде тихо, удобно и изненадващо бързо състезание!“, заключава Хейдън Падън.

До момента новозеландския пилот използваше за участието си в националното първенство друга хибридна версия на Хюндай, преработеният по специална за тази част на света i20 формула АP4+.

Международната автомобилна федерация (ФИА), след въвеждането със самостоятелен шампионат в календара на електро-Ф1, все повече разглежда и бъдещите възможности за обособяването, поне на първо време, а вероятно по-късно и изцяло електро-WRC.

За това говори информацията от 24 юли на сайта на световните серии, от която става ясно за подписания между ФИА и японската мулти-група Асахи Касей дългогодишен контракт за генерално партньорство.

През 2017 г. Асахи Касей завърши и представи своя концептуален SUV автомобил своя AKXY.

Една стъпка по-близо до електро-ралитата

снимка: хюндай нова зеландия
ИЗНЕНАДВАЩО БЪРЗ… Но също тих и удобен, за да може Хейдън Падън да извърти повече от 450 състезателни километра в новозеландското Рали Коромандел.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев