• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Валтери Ботас ще кара в домашното си рали

Сряда, 12 Декември 2018 | Хелзинки, RallyXpress
Валтери Ботас ще кара в домашното си рали

29-ГОДИШНИЯТ пилот на Мерцедес от Ф1 Валтери Ботас ще се пусне в домашното Арктик Лапланд Рали, първият реален старт в дисциплината за следващата година. В класическото снежно надбягване е на 24/26 януари Ботас ще кара Форд Фиеста WRC, за да стане поредната звезда от Ф1, която е участвала в традиционния старт като гост-пилот. Финландското състезание потегля в четвъртък, 24 януари, в същия ден, когато във Френските Алпи от Гап стартира и новото световно първенство с Рали Монте Карло.

В своя рали-дебют Ботас ще има за навигатор Тимо Раутиайнен.

Райутиайнен, който е двукратен световен шампион с Маркус Грьонхолм, сега е единият от вицепрезидентите на комисия WRC на Международната автомобилна федерация (ФИА).

Той напусна спорта през 2007 г., след което не е бил партньор на никого другиго, освен на своя кум Маркус Грьонхолм.

Валтери Ботас: „Това е уникална възможност да се вгледате в света на ралитата от един различен ъгъл и бих искал да благодаря всеки, който е направил това възможно. Това е напълно нова територия и за мен, тъй като нямам абсолютно опит в състезания от ралитата“.

Валтери Ботас ще кара в домашното си рали

снимка: интернет
УНИКАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ… Без какъвто и да е опит в ралитата, Валтери Ботас ще се пусне в лапландската снежна гоненица зад волана на Форд Фиеста WRC.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев