• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Абу Даби ще „почива“, Ситроен - само 2 екипа

Четвъртък, 06 Декември 2018 | Париж, RallyXpress
Абу Даби ще „почива“, Ситроен - само 2 екипа

АБУ ДАБИ няма да поднови спонсорството си за Ситроен Спорт през 2019 г., като по този начин арабските меценати подсилват още повече възможността Себ Льоб да е в официалния тим, докато отказа от партньорство бе последната надежда за Мадс Остберг да е в екипа през идната година. Прекратената финансова помощ е обявена като „почивка за преглед на ангажиментите“ от арабските спомоществователи, която почивка обаче означава, че френският екип догодина ще е на терен само с два автомобила.

Първоначално от екипа обявиха, че за втория волан (първият е за Себ Ожие) ще бъдат обсъждани Себастиян Льоб и Есапека Лаппи, но с временно спряното партньорство отпадат и възможностите на Лапи, свивайки цялата програма на Ситроен Спорт и Пиер Будар за догодина само за два автомобила.

Разочарованието обаче изглежда по-голямо при Матс Осберг, който стартира сезона за Ситроен с опция за едно рали, а завърши годината с осем старта, като в края сезона той е най-добре класиралият се пилотна „шевроните“, независимо от непълната програма в световните серии за 2018 г.

Абу Даби ще „почива“, Ситроен - само 2 екипа

снимка за rallyxpress: моторспорт мъндей
САМО ДВЕ „ЦЕ-ТРОЙКИ“ И ТО БЕЗ ЙЕРОГЛИФИ… Абу Даби ще почива за неопределено време, преглеждайки своите ангажименти, което свива отбора на Будар до два автомобила през 2019 г.


Като победител във Водафон Рали Португалия през 2012 г., Остберг е стартирал в 119 ралита от световното първенство, като е спечелил общо 18 подиума.

Като официален пилот на Ситроен Спорт той е ангажиран в три сезона – пълните 2014 и 2015 и осемте състезания през миналата година, а и завършвайки винаги най-добре от пилотите на екипа.

Впрочем това става и през 2016 г., когато е неофициален пилотна М-Спорт.

„Много съжалявам и съм силно разочарован в момента. Чувствах се у дома в отбора и бях щастлив от начина, по който работехме заедно. Аз съм далеч от завършена с рали пилот, но също чувствам, че и никога не съм бил толкова добре подготвен и така силно мотивиран“.

2018 TUR Ostberf MSN 001

снимка: motorsport.com
РАЗОЧАРОВАНИ ВЪПРЕКИ СИЛНАТА МОТИВАЦИЯ… Торстен Ериксен и Мадс Остберг раздават автографи по време на турското рали, но само два старта по-късно двамата норвежци се оказаха силно разочаровани.

Норвежецът завърши 10-и (70 т.), сравнявайки 67 т. на съотборника му Крейг Брийн от 11 ралита, Себастиен Льоб 43 т. (включително победа) от три, 43 т. от шест събития на Крис Мийки, докато патронът на отбора и негов меценат - Халид Ал Касими не записа и точка от 4 участия. Остберг се състезавал 34 пъти за Ситроен Спорт и само в три ралита не е завършвал по различни причини.

За Ситроен Спорт 2018 беше трудна година, тъй като C3 WRC се оказа много чувствителен при работа на променливи терени.

Междувременно в края на миналия уикенд Себастиян Льоб направи и първия си тест за отбора подсказвайки, че след победата в Испания намерението му за малко вероятно завръщане в тима, се е променило.

20181202 Loeb Test

снимка: motorsport.com
ЗАБРАВИЛ КАКВО Е КАЗАЛ В ИСПАНИЯ… Миналият уикенд Льоб направи първия си тест, като това съвпадна по време с обявяването на „почивката“ за меценатите от Абу Даби, малко вероятното му завръщане в Ситроен Спорт вече не е малко.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев