• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Интервю

Надиграване с датите за хомологация

Събота, 12 Октомври 2013 | Берн, RallyXpress
Надиграване с датите за хомологация

ПО ВРЕМЕ на Елзас Рали Франция, стюардите на състезанието публикуваха свое решение за отказа да признаят на швейцарския пилот Седрик Робер (на снимката) факта, че неговото неявяване е резултат от „непреодолими причини", а не отказ от състезанието, без да са били предупредени организаторите за това. Като аргумент швейцарецът изтъква, че хомологацията на Макси варианта на неговия Ситроен DS3 R3T е със закъснение от 1 януари 2013 г., докато стюардите приемат датата 1 октомври 2013 г.

Така съдийското ръководство на френския кръг отказа да приеме аргументите на Седрик Робер и швейцарецът трябваше да...

Трето място за наш екипаж в Хай-Тех Еко Мобил Рали

Понеделник, 07 Октомври 2013 | Атина, RallyXpress
Трето място за наш екипаж в Хай-Тех Еко Мобил Рали

КЪСНО снощи завърши автомобилното състезание Хай-Тех Еко Мобил Рали, 8-и кръг от шампионата за световна купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) за автомобили с алтернативно гориво. От стартиралите 27 екипажа, до финала стигнаха двадесет автомобила, сред чиито екипажи, бяха и четирите български тандема, представящи страната в тази надпревара. Състезанието в Гърция е предпоследния старт от надпреварата за 2013 г.

Най-добро е класирането на Елвис Георгиев/Елена Писарска от спортния клуб Инфинити Е–рали тим, които се състезаваха с автомобил Инфинити М35 Н.

До този момент смесеният...

Четири екипажа представят България на еко-рали в Гърция

Сряда, 02 Октомври 2013 | София, RallyXpress
Четири екипажа представят България на еко-рали в Гърция

УТРЕ, за първи път в историята на българския автомобилен спорт, четири екипажа от три автомобилни клуба заминават, за да представят родината ни на автомобилното състезание Хай-Тек Еко Мобил Рали 2013 в Гърция. Стартът е в Атина и е под патронажа на гръцкото министерство на транспорта. Българите ще представят страната ни в поредния старт от шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) световна алтернативна купа за автомобили с алтернативно гориво.

В края на юни София също беше домакин на старт от тази надпревара, която е учредена през миналата година.

В гръцката столица ще ни...

Давите с победа у дома, но далече от първото място

Вторник, 24 Септември 2013 | Руанда, Рали Експрес
Давите с победа у дома, но далече от първото място

ЖИВЕЕЩИЯТ в Руанда Джанкарло Давите (на снимката) спечели домашното състезание Маунтин Горила Рали, предпоследен кръг от шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Африканския континент. Въпреки победата на Давите, всички погледи по време на надпреварата бяха насочени към Джаси Синх, чийто резултати от Маунтин Горила Рали го извадиха на втора позиция в континенталното първенство, само на 2 т. от лидера Джес Мангат.

Това стана възможно, след като самият лидер на шампионата отпадна след тежко приземяване от скок на една от скоростните отсечки.

В резултат на тежкият удар в...

Озиън Прайс става най-младият пилот, печелил британско рали

Четвъртък, 29 Август 2013 | Ълстър, RallyXpress
Озиън Прайс става най-младият пилот, печелил британско рали

20-ГОДИШНИЯТ пилот от Уелс Озиън Прайс (на снимката) стана най-младият състезател, който е печелил кръг от британското първенство по рали, завършвайки като победител в четвъртия старт от MSA Лепс Тодъс край Ълстър. Преди него за последно млад пилот е завършвал на първото място точно преди 10 години и това е Яри-Мати Латвала.

Лидер в първата половина на състезанието бе Том Кейв, който обаче излезе извън пътя по време на проливен дъжд и не успя да се върне на трасето, докато местният фаворит Алистър Фишър се проси с участието си малко след Кейв – също заради напускане на пътя.

След сравнително бавен...

«  48 49 50 51 52 53 54 55 56  » 
Автобои Неделчев