• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Други

От „колоната" излезе известният ко-пилот Билстам

Неделя, 07 Юли 2013 | Хелзинки, Мартин Холмс
От „колоната

НА 68 ГОДИНИ почина Клас Билстам (Шв.), бивш навигатор от световното първенство. След дълго боледуване и лечение, бившият ас сред навигаторите почина във Финландия. Билстам беше особено активен в световните серии през 70-те и 80-те години на миналия век, когато, заедно със своя пилот Микаел Ериксон стават известни като един от най-бързите шведски екипажи. Най-забележителният им резултат е през 1989 г., когато в рамките на три седмици печелят, с две различни марки (Ланча и Мицубиши) на двата противоположни края на света кръгове от шампионата.

Първо с италианската „стрела" те взимат рали Аржентина, а...

Пет години след дебюта Фишър записва втората победа

Вторник, 02 Юли 2013 | Лондон
Пет години след дебюта Фишър записва втората победа

ТРЕТИЯТ кръг от първенството на Великобритания, легендарното Шотландия Рали, бе втори пореден старт от МSМ шампионата, в който се използват шотландските гори за надбягване към титрата на Острова. Забележителното е, че Шотландия Рали е обратно в сериите на шампионата, след като в продължение на 7 сезона то оставаше извън календара. Тази година състезанието бе спечелено от младия Алистър Фишър, за когото успехът бе втори, след неговия дебют в британското първенство през 2008 г.

Неговата победа дойде след много завързана битка още от самото начало на състезанието между Том Кейв и Фишър и двамата...

Оставки хвърчат преди старта на класическото Сафари

Събота, 29 Юни 2013 | от Мартин Холмс, Англия
Оставки хвърчат преди старта на класическото Сафари

МЕЖДУНАРОДНАТА автомобилна федерация (ФИА) е бира предупредена, че високопоставени лица и служители на Сафари, което стартира следващата седмица и е част от африканския рали-шампионат, са били заменени. Промените включват директорът на състезанието Дали Калси, както и неговият заместник Суриндер Тхати. Съобщението дойде от Найроби, като се уточнява, че Тхати, също така подава оставката си и от борда на директорите на състезанието в Найроби.

Отделно Тхати е човекът, който представлява съседна Танзания във федерацията, но не става ясно дали с оставката си той напуска и този пост.

Тхати е...

Фаворитите се провалят рано-рано в Пума Рали

Вторник, 18 Юни 2013 | Дар ес Салам, Танзания
Фаворитите се провалят рано-рано в Пума Рали

ЧЕТВЪРТИЯТ кръг от шампионата на Африка по рали ще се запомни с провалите на част от фаворитите, напуснали рано-рано трасетата на Пума Рали. Шампионът от 2012 г. Мохамед Есса се „пенсионира” първи, след като претъркули на няколко пъти своето Субару Импреза R4. В същото време на лидерът в сериите до старта на този кръг – Джанкарло Давиде, се наложи да глътне горчив хап - той прекрати участието си заради проблем с алтернатора в своето Мицубиши Лансър Ево 10.

Японската марка обаче записа успех в Пума Рали, след като победител от танзанийската експедиция стана Дес Мангат (Мицубиши Лансър Ево 10)....

«  48 49 50 51 52 53 
Автобои Неделчев