• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Други

Форд потвърди участието си в Дакар 2014 с два Рейнджър-а

Петък, 09 Август 2013 | Претория, ЮАР, RallyXpress
Форд потвърди участието си в Дакар 2014 с два Рейнджър-а

ОТБОРЪТ на Форд Рейсинг потвърди своето участие с два произведени в Южна Африка Форд Рейнджър в маратонското рали Дакар (5/18 януари 2014 г.) в Южна Африка. Препараторът – Нейл Уулдридж Моторспорт, който е изготвил състезателния вариант на двата пикапа във версия Дакар, е използвал както свои, така и глобални разработки, а логистиката на екипажите и автомобилите ще бъде от Южна Африкански клон на германска фирма.

Същото интернационално смесване ще важи и за пилотите – южноамериканецът Лусио Алварес и южноафриканецът Крис Вайсър.

„Ние сме изключително горди да изпратим построените в Южна...

Форд печели шампионата Глобъл Рали Крос в Ел Ей

Четвъртък, 08 Август 2013 | Лос Анжелис, Форд прес
Форд печели шампионата Глобъл Рали Крос в Ел Ей

ФОРД РЕЙСИНГ спечели титлата на производителите в шампионата Глобъл Рали Крос три кръга преди края по време на Екс-Геймс в Лос Анжелис. „Овалът" прибира титлата три кръга преди финала на надпреварата, а Томас (Топи) Хейкинен спечели златния медал, за да увеличи победите си със своята Форд Фиеста ST на четири поредни. Асът се състезава за Блубийм Олсберг МSE, които тим е препараторът на неговия автомобил. Той доминира в първите шест старта, като от всичките възможни 18 подиума пилотът на Форд вече е спечелил петнадесет.

Към тях се прибавя и петте победи, които Топи има на своята...

Дани Попов сред младите таланти на ФИА

Петък, 19 Юли 2013 | София, JPR пресрелийз
Дани Попов сред младите  таланти на ФИА

МЛАДИЯТ Даниел Попов е сред 25-ата участници в европейската квалификация за Академията за млади пилоти на Международната автомобилна федерация (ФИА). Обучителният курс, по време на който младите пилоти ще бъдат оценявани относно прогреса им в следващата част на изпитанията е в началото на идната седмица, а 20-годишният Дани, който стартира впечатляващо миналия сезон с участията си в нашия рали и планински шампионат, ще се бори със сериозни съперници от цяла Европа.

През Академията на ФИА са минали някои от най-големите изгряващи звезди на рали спорта: Крейг Брийн, Брендън Рийвс, Андреас...

Дедиков и Китанов печeлят първи точки в Сърбия

Вторник, 16 Юли 2013 | София, motorsport.bg
Дедиков и Китанов печeлят първи точки в Сърбия

ЕКИПАЖЪТ на Октан рали тим Калин Дедиков/ Николай Китанов взе участие във второто издание на Тесла рали Сърбия. Състезанието е седми кръг от купата на ФИА за автомобили с алтернативна енергия. В него имат право на участие всички легални за движение по пътната мрежа автомобили, задвижвани с алтернативни енергийни източници. На старта в Ниш застанаха 17 автомобила от категориите VII-хибриди и VIII-други алтернативни горива, като метан, биодизел, пропан-бутан, биоетанол и др. Българският екипаж стартира с новата Дачия Логан с 1,2-литров бензинов агрегат, снабден с LPG система Ланди Ренцо и още в първото...

276 фотоса бележат първата годишнина на агенция LAP

Вторник, 16 Юли 2013 | София, RallyXpress
276 фотоса бележат първата годишнина на агенция LAP

СЪС СКРОМНО тържество, на което присъстваха много искрени приятели и почитатели на късия разказ в образи, фотографската агенция LAP.BG отбеляза първия си сезон в българския спорт. На Моста на въздишките до НДК, строени в две редици, са показани 276 от най-добрите от фотоси, направени от фоторепортерите на агенцията. С две глави над всички, разбира се усмихнат, доволен и гръмогласен, беше бащата на идеята и моторът на агенцията Любомир Асенов, заобиколен от своите деветимата съмишленици.

За година време червените фланелки на фоторепортерите станаха познат участник в спорта на страната, но главно в...

«  48 49 50 51 52 53 54  » 
Автобои Неделчев