• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Други

Дедиков и Китанов печeлят първи точки в Сърбия

Вторник, 16 Юли 2013 | София, motorsport.bg
Дедиков и Китанов печeлят първи точки в Сърбия

ЕКИПАЖЪТ на Октан рали тим Калин Дедиков/ Николай Китанов взе участие във второто издание на Тесла рали Сърбия. Състезанието е седми кръг от купата на ФИА за автомобили с алтернативна енергия. В него имат право на участие всички легални за движение по пътната мрежа автомобили, задвижвани с алтернативни енергийни източници. На старта в Ниш застанаха 17 автомобила от категориите VII-хибриди и VIII-други алтернативни горива, като метан, биодизел, пропан-бутан, биоетанол и др. Българският екипаж стартира с новата Дачия Логан с 1,2-литров бензинов агрегат, снабден с LPG система Ланди Ренцо и още в първото...

276 фотоса бележат първата годишнина на агенция LAP

Вторник, 16 Юли 2013 | София, RallyXpress
276 фотоса бележат първата годишнина на агенция LAP

СЪС СКРОМНО тържество, на което присъстваха много искрени приятели и почитатели на късия разказ в образи, фотографската агенция LAP.BG отбеляза първия си сезон в българския спорт. На Моста на въздишките до НДК, строени в две редици, са показани 276 от най-добрите от фотоси, направени от фоторепортерите на агенцията. С две глави над всички, разбира се усмихнат, доволен и гръмогласен, беше бащата на идеята и моторът на агенцията Любомир Асенов, заобиколен от своите деветимата съмишленици.

За година време червените фланелки на фоторепортерите станаха познат участник в спорта на страната, но главно в...

Кенийските екипажи с пълен контрол над Сафари

Неделя, 07 Юли 2013 | Найроби, RallyXpress
Кенийските екипажи с пълен контрол над Сафари

ПИЛОТИТЕ от Кения тотално контролираха драматичното рали Сафари, което бе и кръг от регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за африканския континент. Само два регистрирани екипажа за тази надпревара получиха точки за квалификацията на този шампионат и причина за това вероятно бяха трудностите, които предхождаха старта на ралито една седмица преди старта: напускане на шефове на състезанието от висшите му етажи, както и преработен маршрут две седмици преди началото.

Закъсненията в Найроби поради объркване на документите стана причина конкурентите да се...

От „колоната" излезе известният ко-пилот Билстам

Неделя, 07 Юли 2013 | Хелзинки, Мартин Холмс
От „колоната

НА 68 ГОДИНИ почина Клас Билстам (Шв.), бивш навигатор от световното първенство. След дълго боледуване и лечение, бившият ас сред навигаторите почина във Финландия. Билстам беше особено активен в световните серии през 70-те и 80-те години на миналия век, когато, заедно със своя пилот Микаел Ериксон стават известни като един от най-бързите шведски екипажи. Най-забележителният им резултат е през 1989 г., когато в рамките на три седмици печелят, с две различни марки (Ланча и Мицубиши) на двата противоположни края на света кръгове от шампионата.

Първо с италианската „стрела" те взимат рали Аржентина, а...

Пет години след дебюта Фишър записва втората победа

Вторник, 02 Юли 2013 | Лондон
Пет години след дебюта Фишър записва втората победа

ТРЕТИЯТ кръг от първенството на Великобритания, легендарното Шотландия Рали, бе втори пореден старт от МSМ шампионата, в който се използват шотландските гори за надбягване към титрата на Острова. Забележителното е, че Шотландия Рали е обратно в сериите на шампионата, след като в продължение на 7 сезона то оставаше извън календара. Тази година състезанието бе спечелено от младия Алистър Фишър, за когото успехът бе втори, след неговия дебют в британското първенство през 2008 г.

Неговата победа дойде след много завързана битка още от самото начало на състезанието между Том Кейв и Фишър и двамата...

«  47 48 49 50 51 52 53  » 
Автобои Неделчев