• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Други

Четири екипажа представят България на еко-рали в Гърция

Сряда, 02 Октомври 2013 | София, RallyXpress
Четири екипажа представят България на еко-рали в Гърция

УТРЕ, за първи път в историята на българския автомобилен спорт, четири екипажа от три автомобилни клуба заминават, за да представят родината ни на автомобилното състезание Хай-Тек Еко Мобил Рали 2013 в Гърция. Стартът е в Атина и е под патронажа на гръцкото министерство на транспорта. Българите ще представят страната ни в поредния старт от шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) световна алтернативна купа за автомобили с алтернативно гориво.

В края на юни София също беше домакин на старт от тази надпревара, която е учредена през миналата година.

В гръцката столица ще ни...

Давите с победа у дома, но далече от първото място

Вторник, 24 Септември 2013 | Руанда, Рали Експрес
Давите с победа у дома, но далече от първото място

ЖИВЕЕЩИЯТ в Руанда Джанкарло Давите (на снимката) спечели домашното състезание Маунтин Горила Рали, предпоследен кръг от шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Африканския континент. Въпреки победата на Давите, всички погледи по време на надпреварата бяха насочени към Джаси Синх, чийто резултати от Маунтин Горила Рали го извадиха на втора позиция в континенталното първенство, само на 2 т. от лидера Джес Мангат.

Това стана възможно, след като самият лидер на шампионата отпадна след тежко приземяване от скок на една от скоростните отсечки.

В резултат на тежкият удар в...

Озиън Прайс става най-младият пилот, печелил британско рали

Четвъртък, 29 Август 2013 | Ълстър, RallyXpress
Озиън Прайс става най-младият пилот, печелил британско рали

20-ГОДИШНИЯТ пилот от Уелс Озиън Прайс (на снимката) стана най-младият състезател, който е печелил кръг от британското първенство по рали, завършвайки като победител в четвъртия старт от MSA Лепс Тодъс край Ълстър. Преди него за последно млад пилот е завършвал на първото място точно преди 10 години и това е Яри-Мати Латвала.

Лидер в първата половина на състезанието бе Том Кейв, който обаче излезе извън пътя по време на проливен дъжд и не успя да се върне на трасето, докато местният фаворит Алистър Фишър се проси с участието си малко след Кейв – също заради напускане на пътя.

След сравнително бавен...

Мангат печели в Уганда и напредва в генералното

Понеделник, 19 Август 2013 | Кампала, Уганда
Мангат печели в Уганда и напредва в генералното

ДЖЕС Мангат (на снимката) увеличи разликата в класирането на регионалната купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Африка, след като спечели домашното си Перлата на Африка Уганда Рали. Той завърши пред прекия си конкурент за шампионата на континента Джеси Синх (Замбия), като го изпревари с повече от половин час в генералното класиране. В него Синх завърши едва на осмата позиция в общото подреждане в угандийската надпревара. Два кръга преди финала на регионалното първенство Синх е втори в подреждането за сериите.

Третото място е за все още действащият шампион на Африка Мохамед...

Два големи старта в Африка през уикенда

Вторник, 13 Август 2013 | Кампала (Уганда), RallyXpress
Два големи старта в Африка през уикенда

ДВЕ ГОЛЕМИ състезания предстоят този уикенд на африканския континент. Първото – Перлата на Африка Уганда Рали, шести кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Африка, другото – Гаутенг Рали в Република Южна Африка. Церемониалният старт на „перлата" е в петък в град Кампала, преди центъра на ралито да се премести в Лубири Граундс. Той е разположен в екзотичните земи на крал Бугадна.

Нам състезанието ще започне с 2.7-километров суперспециален етап, който по време на ралито ще се кара още един път.

В събота програмата на ралито предвижда врътка от три...

«  47 48 49 50 51 52 53 54  » 
Автобои Неделчев