• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Други

Летящия сикх почина на 81 години

Сряда, 23 Октомври 2013 | Найроби, Кения, RallyXpress
Летящия сикх почина на 81 години

НА ПРЕКЛОННА възраст в Найроби, след дълго боледуване и сърдечна слабост, почина бившият рали пилот Джогиндер Синг (на снимката), наричан от колегите си Летящия сикх. Роден и отгледан в Кения, Джогиндер постигна изключителни успехи и популярност в страната си заради участията си в най-тежкото световно рали, достигнат в най-късните си години единствено от бившия шеф на комисията на Международната автомобилна федерация (ФИА) по рали Шекхар Мета.

Летящият сикх започва кариерата си като механик в гаража на своя баща, а по-късно като патрулиращ на мотоциклет механик по пътищата на Кения, работещ...

Ал Атиях с рекорд от 9 титли за Близкия изток

Сряда, 16 Октомври 2013 | Никозия, RallyXpress
Ал Атиях с рекорд от 9 титли за Близкия изток

ПИЛОТЪТ от Катар Насер Ал Атиях (на снимката) спечели рекордната си девета титла от регионалното първенство по рали на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Близкия изток, завършвайки като победител в Кипър, предпоследно състезание от шестте старта на шампионата. Атиях и италианският му навигатор Бернакини се състезаваха в тази надпревара, използвайки автомобил Форд Фиеста RRC. Общо четири от деветте завършили начело в класирането екипажа (стартираха 24), се разчитаха по кошмарния кипърския макадам именно на Фиеста RRC.

Ал Атиях бе начело в състезанието от началото до самия финал,...

Надиграване с датите за хомологация

Събота, 12 Октомври 2013 | Берн, RallyXpress
Надиграване с датите за хомологация

ПО ВРЕМЕ на Елзас Рали Франция, стюардите на състезанието публикуваха свое решение за отказа да признаят на швейцарския пилот Седрик Робер (на снимката) факта, че неговото неявяване е резултат от „непреодолими причини", а не отказ от състезанието, без да са били предупредени организаторите за това. Като аргумент швейцарецът изтъква, че хомологацията на Макси варианта на неговия Ситроен DS3 R3T е със закъснение от 1 януари 2013 г., докато стюардите приемат датата 1 октомври 2013 г.

Така съдийското ръководство на френския кръг отказа да приеме аргументите на Седрик Робер и швейцарецът трябваше да...

Трето място за наш екипаж в Хай-Тех Еко Мобил Рали

Понеделник, 07 Октомври 2013 | Атина, RallyXpress
Трето място за наш екипаж в Хай-Тех Еко Мобил Рали

КЪСНО снощи завърши автомобилното състезание Хай-Тех Еко Мобил Рали, 8-и кръг от шампионата за световна купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) за автомобили с алтернативно гориво. От стартиралите 27 екипажа, до финала стигнаха двадесет автомобила, сред чиито екипажи, бяха и четирите български тандема, представящи страната в тази надпревара. Състезанието в Гърция е предпоследния старт от надпреварата за 2013 г.

Най-добро е класирането на Елвис Георгиев/Елена Писарска от спортния клуб Инфинити Е–рали тим, които се състезаваха с автомобил Инфинити М35 Н.

До този момент смесеният...

Четири екипажа представят България на еко-рали в Гърция

Сряда, 02 Октомври 2013 | София, RallyXpress
Четири екипажа представят България на еко-рали в Гърция

УТРЕ, за първи път в историята на българския автомобилен спорт, четири екипажа от три автомобилни клуба заминават, за да представят родината ни на автомобилното състезание Хай-Тек Еко Мобил Рали 2013 в Гърция. Стартът е в Атина и е под патронажа на гръцкото министерство на транспорта. Българите ще представят страната ни в поредния старт от шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) световна алтернативна купа за автомобили с алтернативно гориво.

В края на юни София също беше домакин на старт от тази надпревара, която е учредена през миналата година.

В гръцката столица ще ни...

«  45 46 47 48 49 50 51 52 53  » 
Автобои Неделчев