• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Други

Озиън Прайс става най-младият пилот, печелил британско рали

Четвъртък, 29 Август 2013 | Ълстър, RallyXpress
Озиън Прайс става най-младият пилот, печелил британско рали

20-ГОДИШНИЯТ пилот от Уелс Озиън Прайс (на снимката) стана най-младият състезател, който е печелил кръг от британското първенство по рали, завършвайки като победител в четвъртия старт от MSA Лепс Тодъс край Ълстър. Преди него за последно млад пилот е завършвал на първото място точно преди 10 години и това е Яри-Мати Латвала.

Лидер в първата половина на състезанието бе Том Кейв, който обаче излезе извън пътя по време на проливен дъжд и не успя да се върне на трасето, докато местният фаворит Алистър Фишър се проси с участието си малко след Кейв – също заради напускане на пътя.

След сравнително бавен...

Мангат печели в Уганда и напредва в генералното

Понеделник, 19 Август 2013 | Кампала, Уганда
Мангат печели в Уганда и напредва в генералното

ДЖЕС Мангат (на снимката) увеличи разликата в класирането на регионалната купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Африка, след като спечели домашното си Перлата на Африка Уганда Рали. Той завърши пред прекия си конкурент за шампионата на континента Джеси Синх (Замбия), като го изпревари с повече от половин час в генералното класиране. В него Синх завърши едва на осмата позиция в общото подреждане в угандийската надпревара. Два кръга преди финала на регионалното първенство Синх е втори в подреждането за сериите.

Третото място е за все още действащият шампион на Африка Мохамед...

Два големи старта в Африка през уикенда

Вторник, 13 Август 2013 | Кампала (Уганда), RallyXpress
Два големи старта в Африка през уикенда

ДВЕ ГОЛЕМИ състезания предстоят този уикенд на африканския континент. Първото – Перлата на Африка Уганда Рали, шести кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Африка, другото – Гаутенг Рали в Република Южна Африка. Церемониалният старт на „перлата" е в петък в град Кампала, преди центъра на ралито да се премести в Лубири Граундс. Той е разположен в екзотичните земи на крал Бугадна.

Нам състезанието ще започне с 2.7-километров суперспециален етап, който по време на ралито ще се кара още един път.

В събота програмата на ралито предвижда врътка от три...

Форд потвърди участието си в Дакар 2014 с два Рейнджър-а

Петък, 09 Август 2013 | Претория, ЮАР, RallyXpress
Форд потвърди участието си в Дакар 2014 с два Рейнджър-а

ОТБОРЪТ на Форд Рейсинг потвърди своето участие с два произведени в Южна Африка Форд Рейнджър в маратонското рали Дакар (5/18 януари 2014 г.) в Южна Африка. Препараторът – Нейл Уулдридж Моторспорт, който е изготвил състезателния вариант на двата пикапа във версия Дакар, е използвал както свои, така и глобални разработки, а логистиката на екипажите и автомобилите ще бъде от Южна Африкански клон на германска фирма.

Същото интернационално смесване ще важи и за пилотите – южноамериканецът Лусио Алварес и южноафриканецът Крис Вайсър.

„Ние сме изключително горди да изпратим построените в Южна...

Форд печели шампионата Глобъл Рали Крос в Ел Ей

Четвъртък, 08 Август 2013 | Лос Анжелис, Форд прес
Форд печели шампионата Глобъл Рали Крос в Ел Ей

ФОРД РЕЙСИНГ спечели титлата на производителите в шампионата Глобъл Рали Крос три кръга преди края по време на Екс-Геймс в Лос Анжелис. „Овалът" прибира титлата три кръга преди финала на надпреварата, а Томас (Топи) Хейкинен спечели златния медал, за да увеличи победите си със своята Форд Фиеста ST на четири поредни. Асът се състезава за Блубийм Олсберг МSE, които тим е препараторът на неговия автомобил. Той доминира в първите шест старта, като от всичките възможни 18 подиума пилотът на Форд вече е спечелил петнадесет.

Към тях се прибавя и петте победи, които Топи има на своята...

«  45 46 47 48 49 50 51 52  »