• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Други

Орека промотира два автомобила R4 кит кар

Петък, 07 Юли 2017 | Париж, RallyXpress
Орека промотира два автомобила R4 кит кар

БАЗИРАНАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ компания за подготовка на състезателни автомобили Орека, която притежава правата за доставка и оборудване на новата формула на Международната автомобилна федерация (ФИА) R4-Кит Кар, разпространи първите концептуални изображения. Те показват как биха изглеждали бъдещите автомобили за рали, когато за рали в тях ще бъдат инсталирани стандартните компоненти на произвежданите автомобили. До момента са показани две концептуални снимки за този бъдещ клас. И двете са произвеждани в страни от бившия Източен блок.

Едната е на румънската Дачия Сандеро (на снимката горе), а...

Има нещо нездраво в крилата на М-Спорт…

Сряда, 05 Юли 2017 | София, RallyXpress
Има нещо нездраво в крилата на М-Спорт…

ИМА НЕЩО ДОСТА нездраво тази година в задните крила на Форд Фиеста WRC. В две от седемте ралита колите на Мадс Остберг (в Швеция) и Отт Танак останаха без един от най-важните аеродинамични елементи, при това без нито единият, нито другият пилот да са направили грешки или удари. И в двата случая задният спойлер се е „разделил“ с автомобилите на прави участъци. Онова, което е доста любопитно в случая е, и двете ралита бяха най-високи средни скорости до момента. В зимната надпревара – 115.39 км/ч –рекорд за този сезон, който край Миколайки беше подобрен – 116.52 км/.

След Швеция виделият повече от...

Кронин оцелява на бойното поле Ипър

Четвъртък, 29 Юни 2017 | Лондон, RallyXpress
Кронин оцелява на бойното поле Ипър

БИВШИЯТ шампион на Великобритания в ралитата Кейт Кронин (на снимката, Форд Фиеста R5) бе най-добре позиционираният британски пилот в Ипър Рали, което тази година експериментално бе и кръг от шампионата на Британските острови (BRC).

Между последната победа на Кронин и сегашния му успех се простират дълги пет сезона без първо място в състезание от BRC.

Ако се изключи моментът, в който каращият в първенството на Острова швед Фредрик Алин (Шкода Фабия R5) поведе колоната от старта до излизането му от трасето, Кронин бе лидер на британската надпревара, завършвайки на седмото място в общото класиране...

Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

Вторник, 20 Юни 2017 | Лимасол, RallyXpress
    Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ изненади на старта на рали Кипър бе това, че Фиеста-та на Насър Ал Атиях се появи в нетрадиционната за пилота бяла окраска, но с допълнена с живописна графика на лице. Попитан, шефът на пресата в Кипър Рали обясни, че стилизираното лице принадлежи на Негово Величество Шейх Тамин Бин Хамад Ал Тани от Катар, който бил основният „защитник“ на мултишампиона на Близкия изток и олимпийски състезател в скейтовата стрелба Насър Ал Атиях. Името обаче подсказва не само спонсорско пристрастие към пилота.

Ал Тани? Това име беше познато от 90-те години в рали спорта на Близкия изток. При...

Финландският процес на възпроизводство

Вторник, 20 Юни 2017 | от Мартин Холмс, Англия
Финландският процес на възпроизводство

НИКАКВА НОВИНА не е това, че Емил Линдхолм е избран за тазгодишната Бъдеща звезда на Финландия в ралитата. Това не е изненадващо, след като се има предвид семейното наследство на пилота. Бащата – Себастиян, е петкратен шампион на Финландия по рали, чичо му – два пъти световен шампион и седем пъти победител в 1000 езера - Маркус Грьонхолм. Към „родата“ още отива и Улф Грьонхолм, също национален първенец на Финландия. В днешно време друга най-известната рали-династия се намира от другата страна на северните граници на Финландия с Норвегия.

Става дума за фамилията Солберг, но въпреки техния широк...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »