• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Други

Испанците ли са новия рали-стандарт в Европа

Понеделник, 09 Октомври 2017 | от Руслан Вуцов, Салоу
Испанците ли са новия рали-стандарт в Европа

ТОВА, КОЕТО ОТКРИВА непредубеденият зрител в рали Каталуня-Коста Даурада е, че испанската публика може спокойно да претендира за мяясто в тройката на най-компетентните рали-общества. В същото време, без да говорим за изключителната атмосфера на цялото състезание, неизбежно трябва да се каже, че направеното в региона на Салоу може би ще бъде признато като нов рали-стандарт в Европа. Нямам предвид само чисто спортната страна на Каталуня-Коста Даурада, а и всичките придружаващи компоненти, които дават картината на това изключително рали.

Всички възможни удобства за публиката са налице, от...

Температурните разлики подлъгаха пилотите

Неделя, 08 Октомври 2017 | от Руслан Вуцов, Салоу
Температурните разлики подлъгаха пилотите

ПРЕДПОСЛЕДНИЯТ ден от рали Каталуня-Коста Даурада вече е в историята, а развоят на битката в голяма степен разчепкан от анализите, които отборите правят. Случилото се през съботния ден е прочетено на официалния сайт, затова и ще се спра на онова, което остана встрани от електронния портал на световните серии. А то, до голяма степен, потвърди предположенията от петък вечерта, че изненадите ще бъдат поднесени върху новоположения и малко познат като характеристики асфалт по етапите за втория и неделния ден.

Впрочем, онова, което подлъга както пилотите, така и отборите при избора на гуми, се...

Петъчната изненада бе здравината на макадама

Събота, 07 Октомври 2017 | от Руслав Вуцов, Салау
 RallyXpress

ВЕРОЯТНО една от големите изненади в рали Каталуня-Коста Даурада в петък бе това, че макадамовите трасета от първия реален ден на състезанието се оказаха далече по-издръжливи, отколкото заводските тимове очакваха това да бъде в действителност. Няма да коментирам резултатите от началото, те сами по себе си подсказват, че играта в петък бе на надлъгване, в очакване на коловози и хлъзгави етапи, които да допълнят разликите между водещите екипажи в единадесетия кръг от световните серии.

От своя страна това допълва прогнозата на Ив Матон, че всичко в испанското състезание ще се решава на...

Кронин печели в Ман, взима третата си титла

Неделя, 17 Септември 2017 | Дъглас, о. Ман, RallyXpress
Кронин печели в Ман, взима третата си титла

ИРЛАНДСКИЯТ пилот на Форд Фиеста R5 Кийт Кронин (на снимката) спечели шампионатът по рали на британската автомобилна асоциация (MSA), след като победи и в двата тура на Ман Рали, последното събитие от първенството на Обединеното кралство за тази година.

Прекият му конкурент – шведът Фредрик Алин завърши и в двете части трети, след като загуби време заради завъртане, причинено от студените гуми, използвани он шведа.

Това става в етап, в който Кронин също губи време, изчаквайки преминаването на стадо крави през трасето. По-късно обаче тази скоростна отсечка беше отменена от организаторите на Ман...

Ал Атиях продължава да умножава титлите си

Събота, 16 Септември 2017 | Доха, Катар, RallyXpress
Ал Атиях продължава да умножава титлите си

КАТАРСКИЯТ пилот Насер Ал Атиях (на снимката) бетонира 13-ата си титла в регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) още преди старта на последния кръг – иранското рали Шираз. Това стана, след като другият претендент – Мешари Ал Тефири не се заяви за участие, а Ал Атиях (Форд Фиеста R5) завърши на второто място в иранския старт от шампионата на Близкия изток. Като цяло това бе е едно спокойно състезание с предизвестен финал в древния град Персеполис.

В същото време кувейтският пилот на Мицубиши Ево 9 Мешари спечели титлата на Близкия изток в група N.

Същото се отнася и за...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев