• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Други

Томи Макинен очертава промените в Тойота GR

Четвъртък, 02 Ноември 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
Томи Макинен очертава промените в Тойота GR

ПРИНЦИПАЛЪТ на Тойота Газоо Рейсинг Томи Макинен обяснява различните промени, които ще настъпят в отбора непосредствено след финала на Уелс Рали Великобритания, което за финландецът Юха Ханинен бе последното за сезона.

Как Макинен оценява работата на своя сънародник, която той свърши за Тойота GR през този сезон?

„Това беше проектът и той [Юхо] върши блестяща работа, също се справя добре на самите състезания, в които участва. Казах, че винаги ще бъде част от семейството, но не сме обсъждали това много детайлно, независимо дали го държим като тестов пилот и помага да развием екипа и колата.

...

Вейби с рекорд в Уелс, има армия от четири тандема

Неделя, 29 Октомври 2017 | от Мартин Холмс, Дийсайд, Уелс
  • обновена
Вейби с рекорд в Уелс, има армия от четири тандема

НОРВЕЖКИЯТ предприемач Ерик Вейби (на снимката) гордо надзирава представянето на четирите си млади участници в рали Уелс Рали Великобритания, всички те сега каращи като пълноправни пилоти.

Разбира се, най-близък до сърцето му, е синът му Оле-Кристиан Вейби, който дебютира в екипа на Шкода WRC2.

„В момента няма нищо ясно за Оле-Кристиян след Уелс, но надеждите ни са високи. Мисля, че всеки разбират, че Шкода Моторспорт има някакъв интерес към него, но не зависи от нас.

"Имаме много добро сътрудничество със Шкода, което продължава през много години, с Андреас [Микелсен] в Шкода-Великобритания, с...

Хюндай избра Хутонен, програма – по-късно

Вторник, 17 Октомври 2017 | Алзенау, Германия, RallyXpress
Хюндай избра Хутонен, програма – по-късно

ЗА 23-ГОДИШНИЯТ финландски пилот Яри Хутонен (на снимката), програмата на Хюндай Моторспорт за търсене на млади и талантливи пилоти (HMSDP) завърши по най-добрия възможен начин и младежът ще бъде част от надпреварите с Хюндай i20 R5 през следващия рали сезон. Засега обаче програмата, по която той ще работи догодина все още не е уточнена и Хутонен предстои да разбере, в които от състезанията ще е ангажиран, за да представлява Хюндай Моторспорт в категорията R5. Засега е гарантирано, че финландецът ще кара в Уелс Рали Великобритания.

Това ще е неговият общо трети старт в WRC2 с R5, като в предишните две...

Испанците ли са новия рали-стандарт в Европа

Понеделник, 09 Октомври 2017 | от Руслан Вуцов, Салоу
Испанците ли са новия рали-стандарт в Европа

ТОВА, КОЕТО ОТКРИВА непредубеденият зрител в рали Каталуня-Коста Даурада е, че испанската публика може спокойно да претендира за мяясто в тройката на най-компетентните рали-общества. В същото време, без да говорим за изключителната атмосфера на цялото състезание, неизбежно трябва да се каже, че направеното в региона на Салоу може би ще бъде признато като нов рали-стандарт в Европа. Нямам предвид само чисто спортната страна на Каталуня-Коста Даурада, а и всичките придружаващи компоненти, които дават картината на това изключително рали.

Всички възможни удобства за публиката са налице, от...

Температурните разлики подлъгаха пилотите

Неделя, 08 Октомври 2017 | от Руслан Вуцов, Салоу
Температурните разлики подлъгаха пилотите

ПРЕДПОСЛЕДНИЯТ ден от рали Каталуня-Коста Даурада вече е в историята, а развоят на битката в голяма степен разчепкан от анализите, които отборите правят. Случилото се през съботния ден е прочетено на официалния сайт, затова и ще се спра на онова, което остана встрани от електронния портал на световните серии. А то, до голяма степен, потвърди предположенията от петък вечерта, че изненадите ще бъдат поднесени върху новоположения и малко познат като характеристики асфалт по етапите за втория и неделния ден.

Впрочем, онова, което подлъга както пилотите, така и отборите при избора на гуми, се...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев