• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Други

Ал Атиях продължава да умножава титлите си

Събота, 16 Септември 2017 | Доха, Катар, RallyXpress
Ал Атиях продължава да умножава титлите си

КАТАРСКИЯТ пилот Насер Ал Атиях (на снимката) бетонира 13-ата си титла в регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) още преди старта на последния кръг – иранското рали Шираз. Това стана, след като другият претендент – Мешари Ал Тефири не се заяви за участие, а Ал Атиях (Форд Фиеста R5) завърши на второто място в иранския старт от шампионата на Близкия изток. Като цяло това бе е едно спокойно състезание с предизвестен финал в древния град Персеполис.

В същото време кувейтският пилот на Мицубиши Ево 9 Мешари спечели титлата на Близкия изток в група N.

Същото се отнася и за...

В М-Спорт със съмнения за формулата R4-Кит

Четвъртък, 14 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
В М-Спорт със съмнения за формулата R4-Кит

КОГАТО ФИА – Международната автомобилна федерация обяви новите си правила за R4-Кит, за да успокои все по-нерегламентираната вълна от специално конструирани рали автомобили, беше обяснено, че тези правила ще осигурят единна световна формула, подходяща за регионално и национално ниво. R4-Кит е единичен комплект от компоненти и части, одобрени от ФИА, които могат да бъдат монтирани на няколко вида автомобили, превръщайки серийният автомобил в 1.6-литров мотор с турбина и завършена 4х4 рали кола. Концепцията е предназначена, за да стане начинът, по който потенциално повече автомобили и марки могат...

ФИА забрани „лопатите“ за R5 в идния сезон

Сряда, 06 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
ФИА забрани „лопатите“ за R5 в идния сезон

МЕЖДУНАРОДНАТА автомобилна федерация (ФИА) отхвърли предложението за промяна в конструкциите на бъдещите „ер-петици“, в които да се използват системите за промяна на предавките с т. нар. „лопати“ (вместо с лост -  бел. ред.), около които отборите работят за следващият сезон от началото на лятото. Това решение бе взето на срещата в август на комисията за Рали на ФИА, проведена в по време на ADAC Рали Германия. Един от засегнатите екипи обясни, че това е част от борбата на ФИА да задържи разходите на R5.

Очакванията на федерацията и надеждите ѝ са, за намаляване на разходите.

Един от засегнатите от...

Още промени правят в тима Ситроен Рейсинг

Сряда, 06 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
Още промени правят в тима Ситроен Рейсинг

ОТ СИТРОЕН РЕЙСИНГ обявиха, че за заместник директорът на тима Марек Наварецки (на снимката) ADAC Рали Германия е било последното състезание от световния шампионат, в което полякът е взел участие Наварецки ще работи в бъдеще директно за Международната автомобилна федерация (ФИА), за да укрепи полската линия във федерацията, в която той ще поеме отговорностите на един самостоятелен отдел. „Между другото, аз ще бъда пряко отговорен за серията WEC. Моят опит в тази област идва от работата в Пежо-Спорт през 2010 и 2011 г.“, казва Наварецки.

В тези два сезона той официалната програма на Пежо.

 „Така че...

TER и ARA: приказка за два нови шампионата

Събота, 26 Август 2017 | Лондон, RallyXpress
 RallyXpress

ЕВРОПЕЙСКИЯТ Рали Тур (TER) стартира тихо през миналата година като серия от състезания, целяща да осигури цели за пилотите на европейско равнище, което не беше на разположение другаде. Бяха организирани четири състезания, всички спечелени от различни пилоти, като титлата бе решена в полза на Симон Темпестини (на снимката горе), като се броят броя на победи, които пилотът бе записал на сметката си. Значителното събитие в TER за миналия бе рали Мадейра - дългогодишен международен митинг, който се оказа неудобен от търговските аспекти на европейското първенство по рали.

През тази година към TER се...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »