• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Други

Хюндай избра Хутонен, програма – по-късно

Вторник, 17 Октомври 2017 | Алзенау, Германия, RallyXpress
Хюндай избра Хутонен, програма – по-късно

ЗА 23-ГОДИШНИЯТ финландски пилот Яри Хутонен (на снимката), програмата на Хюндай Моторспорт за търсене на млади и талантливи пилоти (HMSDP) завърши по най-добрия възможен начин и младежът ще бъде част от надпреварите с Хюндай i20 R5 през следващия рали сезон. Засега обаче програмата, по която той ще работи догодина все още не е уточнена и Хутонен предстои да разбере, в които от състезанията ще е ангажиран, за да представлява Хюндай Моторспорт в категорията R5. Засега е гарантирано, че финландецът ще кара в Уелс Рали Великобритания.

Това ще е неговият общо трети старт в WRC2 с R5, като в предишните две...

Испанците ли са новия рали-стандарт в Европа

Понеделник, 09 Октомври 2017 | от Руслан Вуцов, Салоу
Испанците ли са новия рали-стандарт в Европа

ТОВА, КОЕТО ОТКРИВА непредубеденият зрител в рали Каталуня-Коста Даурада е, че испанската публика може спокойно да претендира за мяясто в тройката на най-компетентните рали-общества. В същото време, без да говорим за изключителната атмосфера на цялото състезание, неизбежно трябва да се каже, че направеното в региона на Салоу може би ще бъде признато като нов рали-стандарт в Европа. Нямам предвид само чисто спортната страна на Каталуня-Коста Даурада, а и всичките придружаващи компоненти, които дават картината на това изключително рали.

Всички възможни удобства за публиката са налице, от...

Температурните разлики подлъгаха пилотите

Неделя, 08 Октомври 2017 | от Руслан Вуцов, Салоу
Температурните разлики подлъгаха пилотите

ПРЕДПОСЛЕДНИЯТ ден от рали Каталуня-Коста Даурада вече е в историята, а развоят на битката в голяма степен разчепкан от анализите, които отборите правят. Случилото се през съботния ден е прочетено на официалния сайт, затова и ще се спра на онова, което остана встрани от електронния портал на световните серии. А то, до голяма степен, потвърди предположенията от петък вечерта, че изненадите ще бъдат поднесени върху новоположения и малко познат като характеристики асфалт по етапите за втория и неделния ден.

Впрочем, онова, което подлъга както пилотите, така и отборите при избора на гуми, се...

Петъчната изненада бе здравината на макадама

Събота, 07 Октомври 2017 | от Руслав Вуцов, Салау
 RallyXpress

ВЕРОЯТНО една от големите изненади в рали Каталуня-Коста Даурада в петък бе това, че макадамовите трасета от първия реален ден на състезанието се оказаха далече по-издръжливи, отколкото заводските тимове очакваха това да бъде в действителност. Няма да коментирам резултатите от началото, те сами по себе си подсказват, че играта в петък бе на надлъгване, в очакване на коловози и хлъзгави етапи, които да допълнят разликите между водещите екипажи в единадесетия кръг от световните серии.

От своя страна това допълва прогнозата на Ив Матон, че всичко в испанското състезание ще се решава на...

Кронин печели в Ман, взима третата си титла

Неделя, 17 Септември 2017 | Дъглас, о. Ман, RallyXpress
Кронин печели в Ман, взима третата си титла

ИРЛАНДСКИЯТ пилот на Форд Фиеста R5 Кийт Кронин (на снимката) спечели шампионатът по рали на британската автомобилна асоциация (MSA), след като победи и в двата тура на Ман Рали, последното събитие от първенството на Обединеното кралство за тази година.

Прекият му конкурент – шведът Фредрик Алин завърши и в двете части трети, след като загуби време заради завъртане, причинено от студените гуми, използвани он шведа.

Това става в етап, в който Кронин също губи време, изчаквайки преминаването на стадо крави през трасето. По-късно обаче тази скоростна отсечка беше отменена от организаторите на Ман...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »