• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Други

Дейвид Холдър ще гони Европа, щe следва Падън

Петък, 08 Декември 2017 | Вангарей, Нова Зеландия,RallyXpress
Дейвид Холдър ще гони Европа, щe следва Падън

Дейвид Холдър ще гони
Европа, щe следва Падън

ДВАДЕСЕТ о осем годишният новозеландски пилот Дейвид Холдър ще се мести на Стария континент и ще следва кариерата на новозеландската звезда от световните серии Хейдън Падън. Това стана ясно от неотдавна разкритите планове на пилота, целта на когото е участие в сериите на JWRC през следващото световно първенство. Тези планове са пратили Холдър в континенталната щаб-квартира на М-Сорт край Краков, където заедно с Елфин Евънс неотдавна е помагал на бъдещи състезатели от JWRC да се адаптират към автомобила за този шампионат Форд Фиеста R2T.

В същото...

Кодасур: финална драма Шаба с титла под въпрос

Вторник, 28 Ноември 2017 | Монтевидео, RallyXpress
Кодасур: финална драма Шаба с титла под въпрос

ПАРАГВАЙСКИЯТ пилот Густаво Шаба (на снимката) е временно определен като шампионат на шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за зона Кодасур, след финала на уругвайския кръг от регионалния шампионат Рали дел Антлатико. В него бяха допуснати до спора за титлата двама пилоти – Шаба и съотборника му Шкода в Аржентина Маркос Лигато (двамата с Шкода Фабия R5). След първите четири от пет състезания Шаба водеше на Лигато с 1 т., така че който спечелеше Уругвай ставаше и шампион на зоната.

В първия тур парагваецът водеше с 15.8 сек на Лигато, след което аржентинецът предприе атака във...

Повече подробности за бъдещия Протон Ирис R5

Събота, 25 Ноември 2017 | Лондон, RallyXpress
Повече подробности за бъдещия Протон Ирис R5

СЛЕД ДЕБЮТНИЯ си вид в конкурса на Малтън Форест Стейдж Рали, където прототипът на Протон Ирис R5 се появи за първи път, Крис Мелърс, собственикът на MEM Моторспорт, разработващ тази кола от името на Протон, дава повече подробности за бъдещия проекта на автомобил. Мелърс обяснява, че работи с Международната автомобилна федерация (ФИА), за да получи хомологация през март 2018 г., а след като моделът е хомологиран за първи път в група А. Избраният двигател за колата е Мицубиши 4B11, използван от Мицубиши Evo X и Хюндай i20.

Доставчиците на предаването ще са X-Трак предаване, от Косуърт ще е електроника,...

Кризата сложи точката на рали Валдфиертел

Неделя, 12 Ноември 2017 |
Кризата сложи точката на рали Валдфиертел

ПЪРВЕНСТВОТО на Австрия приключи вчера с финала на едно от емблематичните автомобилни надбягвания не само за страната, но и за Европа – рали Валдфиертел. Това беше неговият 37-и финал, който за съжаление се оказва и последният в историята на състезанието родено като Семперит и затворило последната страница от историята си вчера като Валдфиертел. Ралито на Долна Австрия отива в миналото и причината за това е икономическата криза. Симптомите за подобен край можеха да се усетят още преди 3-4 години.

Тогава, подкрепянето от австрийския маслен гигант OMV, първо загуби подкрепата на...

Нова Зеландия-още един опит за място в WRC

Петък, 10 Ноември 2017 | Оклънд, Нова Зеландия, RallyXpress
Нова Зеландия-още един опит за място в WRC

ЗАЯВЕНИТЕ 54 автомобила за рали Нова Зеландия (25-26 ноември), подсказват за очаквани като пробен период за евентуално, възможно най-бързо, завръщане в WRC. Тази година надпреварата е последния кръг на националната серии на страната. Освен три частни регистрации от Япония, заявките не съдържат други чуждестранни конкуренти, а най-зареден пилот е Хейдън Падън, който ще е в локално изградения Хюндай i20. Автомобилът е построен да се използва по специални правила само за AP4+ за Нова Зеландия.

Колата на Падън е с по-голям двигател, отколкото действащата в момента категория AP4.

Други автомобили, включени...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев