• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Други

Малкълм Уилсън говори за Кале Рованпера

Петък, 18 Август 2017 | Саарбрюкен, RallyXpress
Малкълм Уилсън говори за Кале Рованпера

16-ГОДИШНИЯТ Кале Рованпера (на снимката), вече кара различни автомобили, включително кола от WRC на Тойота, а последно направи това и с една от тестовите „ер-петици“ на М-Спорт. Оттам и възможните предположения и варианти финландското хлапе да се пусне с Форд Фиеста R5 в предстоящото Уелс Рали Великобритания. За това говори и шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън още в Бстали подчертавайки, че за старта на британския кръг Рованпера-мл. ще е навършил 17 години. „Аз съм уверен в такава възможност, но още не е потвърдено, че ще бъде в една от нашите коли за британското състезание“, уточнява Уилсън.

Шефът на...

Хюндай М-Спорт обяви новата пилотска схема

Събота, 05 Август 2017 | Алзенау, RallyXpress
Хюндай М-Спорт обяви новата пилотска схема

СПОРТНИЯТ ДЕПАРТАМЕНТ на корейският производител обяви нова схема за подбор на пилоти, която идва като продължение и разклонение на това, което Хюндай Моторспорт направи с проекта за корейския състезател Чевон Лим. Нова част на търсенето на състезатели обаче е базирана на Хейдън Падън и ще оперира в Нова Зеландия. Схемата предвижда 16 пилоти да бъдат поканени в седалището на Хюндай Моторспорт в Алзеноу, Германия, където ще се разбере кои от половината от тях ще бъдат поканени във втория етап на процеса.

След пресявката само един победител ще представя Хюндай Моторспорт в избрани състезания...

Напусна ни Ваксенберг, легендата на Мерцедес

Вторник, 25 Юли 2017 | Бон, RallyXpress
Напусна ни Ваксенберг, легендата на Мерцедес

ПРЕДИ ДНИ стана известно, че на 86-годишна възраст спортът е напуснал една от легендите на Мерцедес –Ерих Ваксенберг (на снимката на Мартин Холмс), инженерът, който избута автомобилите на марката в световния рали шампионат и за която марка работи в продължени на 43 години. Ваксенберг започва като тестов пилот, като предвиждането му в спорта започва с развитие на рачата на модела 300 SL, реализирайки и други спортни проекти в базите на Щутгарт в продължение на повече от 30 години.

Това продължава дори и във времето, след като Мерцедес замразява проектите и програмите си в спортната област, като в...

Драматичен финал в спора на 16-годишните

Вторник, 18 Юли 2017 | Сан Марино, RallyXpress
Драматичен финал в спора на 16-годишните

16-ГОДИШНИЯТ пилот на отбора на Пежо Кале Рованпера (на снимката, Пежо 208 T16) бе на второто място в генералното класиране на италианския кръг от шампионата на Апенините (CIR) Сан Марино Рали, когато неговия автомобил спря да се движи на 77 км по пътя към окончателния финал на надпреварата. Като причина за отпадането на младия финландец се сочи дефектирал датчик за налягането на горивото. Това става в крайно деликатен момент от състезанието, в който на последния етап Рованпера-младши е втори в общото подреждане.

Така че се търси някакъв подходящ начин да бъде помолен, за да се откаже от своята...

Трета победа за Алин в британските серии

Сряда, 12 Юли 2017 | Лондон, RallyXpress
Трета победа за Алин в британските серии

ШВЕДСКИЯТ пилот на Шкода Фабия R5 Фредрик Алин (на снимката) допълни досегашния си актив в първенството на Великобритания (MSA) с трета поредна победа, печелейки петия кръг от програмата – Ники Грист Стейджис Рали.

Това става, след като основният му опонент в надпреварата Осиън Прайс (Форд Фиеста R5) напусна ралито след повреда на датчик в автомобила си.

Преди това Прайс успя успешно да се възползва от възможността да е водещ колоната по горещи, сухи и много прашни пътища, правейки авантаж на Алин от повече от половин минута.

Битката се развиваше така, но само в етап от състезанието, когато...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »