• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Други

Повече подробности за бъдещия Протон Ирис R5

Събота, 25 Ноември 2017 | Лондон, RallyXpress
Повече подробности за бъдещия Протон Ирис R5

СЛЕД ДЕБЮТНИЯ си вид в конкурса на Малтън Форест Стейдж Рали, където прототипът на Протон Ирис R5 се появи за първи път, Крис Мелърс, собственикът на MEM Моторспорт, разработващ тази кола от името на Протон, дава повече подробности за бъдещия проекта на автомобил. Мелърс обяснява, че работи с Международната автомобилна федерация (ФИА), за да получи хомологация през март 2018 г., а след като моделът е хомологиран за първи път в група А. Избраният двигател за колата е Мицубиши 4B11, използван от Мицубиши Evo X и Хюндай i20.

Доставчиците на предаването ще са X-Трак предаване, от Косуърт ще е електроника,...

Кризата сложи точката на рали Валдфиертел

Неделя, 12 Ноември 2017 |
Кризата сложи точката на рали Валдфиертел

ПЪРВЕНСТВОТО на Австрия приключи вчера с финала на едно от емблематичните автомобилни надбягвания не само за страната, но и за Европа – рали Валдфиертел. Това беше неговият 37-и финал, който за съжаление се оказва и последният в историята на състезанието родено като Семперит и затворило последната страница от историята си вчера като Валдфиертел. Ралито на Долна Австрия отива в миналото и причината за това е икономическата криза. Симптомите за подобен край можеха да се усетят още преди 3-4 години.

Тогава, подкрепянето от австрийския маслен гигант OMV, първо загуби подкрепата на...

Нова Зеландия-още един опит за място в WRC

Петък, 10 Ноември 2017 | Оклънд, Нова Зеландия, RallyXpress
Нова Зеландия-още един опит за място в WRC

ЗАЯВЕНИТЕ 54 автомобила за рали Нова Зеландия (25-26 ноември), подсказват за очаквани като пробен период за евентуално, възможно най-бързо, завръщане в WRC. Тази година надпреварата е последния кръг на националната серии на страната. Освен три частни регистрации от Япония, заявките не съдържат други чуждестранни конкуренти, а най-зареден пилот е Хейдън Падън, който ще е в локално изградения Хюндай i20. Автомобилът е построен да се използва по специални правила само за AP4+ за Нова Зеландия.

Колата на Падън е с по-голям двигател, отколкото действащата в момента категория AP4.

Други автомобили, включени...

Томи Макинен очертава промените в Тойота GR

Четвъртък, 02 Ноември 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
Томи Макинен очертава промените в Тойота GR

ПРИНЦИПАЛЪТ на Тойота Газоо Рейсинг Томи Макинен обяснява различните промени, които ще настъпят в отбора непосредствено след финала на Уелс Рали Великобритания, което за финландецът Юха Ханинен бе последното за сезона.

Как Макинен оценява работата на своя сънародник, която той свърши за Тойота GR през този сезон?

„Това беше проектът и той [Юхо] върши блестяща работа, също се справя добре на самите състезания, в които участва. Казах, че винаги ще бъде част от семейството, но не сме обсъждали това много детайлно, независимо дали го държим като тестов пилот и помага да развием екипа и колата.

...

Вейби с рекорд в Уелс, има армия от четири тандема

Неделя, 29 Октомври 2017 | от Мартин Холмс, Дийсайд, Уелс
  • обновена
Вейби с рекорд в Уелс, има армия от четири тандема

НОРВЕЖКИЯТ предприемач Ерик Вейби (на снимката) гордо надзирава представянето на четирите си млади участници в рали Уелс Рали Великобритания, всички те сега каращи като пълноправни пилоти.

Разбира се, най-близък до сърцето му, е синът му Оле-Кристиан Вейби, който дебютира в екипа на Шкода WRC2.

„В момента няма нищо ясно за Оле-Кристиян след Уелс, но надеждите ни са високи. Мисля, че всеки разбират, че Шкода Моторспорт има някакъв интерес към него, но не зависи от нас.

"Имаме много добро сътрудничество със Шкода, което продължава през много години, с Андреас [Микелсен] в Шкода-Великобритания, с...

«  1 2 3 4 5 6 7  »