• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Други

М-Спорт бележи осми сезон в младежкото WRC

Петък, 01 Юни 2018 | от Мартин Холмс/Англия
М-Спорт бележи осми сезон в младежкото WRC

ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ от М-Спорт отбелязва осмата годишнина от своята дейност в световния шампиона на юниорите (JWRC), който през тези осем сезона е имал различни форми. Първенството се родее от по-ранната схема на Пирели Старт Драйвър, преди да се премести в програмата JWRC. За известно време схемата се върна в Драйв ДиМак Фиеста Трофи, преди да се появи отново през 2017 г. като младежкото световно първенство. През годините програмата е подкрепяна от гумите Ханкоок, ДиМак и след това от Пирели и всяка година работи на базата на напълно контролиран автомобил, винаги с Фиеста с предно предаване.

Понастоящем...

Рованпера взима първа победа в Заксен Рали

Понеделник, 28 Май 2018 | Цвикау, Германия, RallyXpress
Рованпера взима първа победа в Заксен Рали

17-ГОДИШНАТА рали-звезда Кале Рованпера (на снимка, Шкода Фабия R5) си осигури първата победа в кариерата върху асфалтова настилка, побеждавайки по възможно най-убедителния начин във второто състезание от германските серии ADAC Мастър Рали – AvD Заксен Рали в Цвикау. В саксонската надпревара синът на финландската звезда Хари Рованпера успя буквално да отвее двете германски аса – Динкел и Вейганд (и двамата с Шкода Фабия R5), за които дузината специални етапи са познати така, както Рованпера-младши единствено може да мечтае.

От старта до финала в града, в който се произвеждаха легендарните Трабант...

Още една британска звезда напусна кервана

Вторник, 27 Март 2018 | Лондон, RallyXpress
Още една британска звезда напусна кервана

РОЙ ФИДЛЪР (на снимката), още една от последните останали живи връзки с формирания днес формат на британските автомобилни ралита, почина на 86-годишна възраст на 19 март. Той беше основна личност в момент, когато ралитата беше приоритет на спортисти, съчетаващи страстта си към автомобилите и техния бизнес живот, времето, когато спортът започваше да се прави в самото начало уикенда. Бизнесът на Рой Фидлър  е в риболовната индустрия, базирана в Макълсфийлд, графство Чешър.

Той е национален шампион на Великобритания през 1966 г. в дните, когато сериите в шампионата се редуват между състезания със...

Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

Сряда, 21 Март 2018 | Мадрид, RallyXpress
Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

ИЗКЛЮЧВАНЕТО на първите два автомобила от категорията N5 в първия кръг от шампионата на Испания – Рали до Косидо, доведе до напускането на силния екип на местния тим RMC едновременно от двете национални първенства – и на асфалт, и на макадам. Отборът оттегля и специалната купа N5, която бе учредил за първенствата. Специалната формула на тези автомобили е, за да осигури по-ниско бюджетни автомобили 4х4. Конфликтът възникна веднага, след като стана ясно, че RMC има планове да внася аржентински коли от категорията Макси Рали.

На тези планове открито се противопостави местната автомобилна федерация...

Баумшлагер в болница след тежък инцидент

Неделя, 18 Март 2018 | Виена, RallyXpress
Баумшлагер в болница след тежък инцидент

14-КРАТНИЯТ национален шампион на Австрия Раймунд Баумшлагер (на снимката) приключи участието си в Рененланд Рали, след като беше транспортиран и приет в Университетската клиника LKH на Грац в резултат на сериозни наранявания.

Баумшлагер и неговият ко-пилот Пирмин Уинклофер катастрофират в дърво по време на 5-ия от общо 16 специални етапа в ралито, а тяхната Шкода Фабия R5 е сериозно разрушена от ударите между крайпътните дървета, след като екипажът напуска трасето на 8.28-кирометровото скоростно изпитание.

Инцидентът е станал в петък около 20:00 ч., след което ветеранът и партньорът му са...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев