• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Други

Лигато компенсира Кодасур с пета титла

Неделя, 10 Декември 2017 | Сан Крус, Аржентина, RallyXpress
Лигато компенсира Кодасур с пета титла

АРЖЕНТИНСКИЯТ пилот Маркос Лигато и Шевролет Агиле MR (на снимката) компенсираха загубата на титлата в регионалния шампионат на ФИА за Латинска Америка Кодасур, печелейки победата в националното първенство на Аржентина. 40-годишният Лигато реално си гарантира победата в първенството още в края на първия ден, когато натрупа преднина, нестопяема от неговите конкуренти в Рали Аржентино (официалното название на първенството – бел. ред.). Пилотът имаше нужда само от една-единствена точка, за да е победител за годината.

В рали Гран Примио в Крус дал Еей негов опонент беше Джеронимо Падила, но...

Австралия спешно ще търси… повече фенове

Събота, 09 Декември 2017 | Париж, RallyXpress
Австралия спешно ще търси… повече фенове

СПОРЕД ДОКЛАД на напускащия поста Директор на Международната автомобилна федерация (ФИА) за ралитата Ярмо Махонен (на снимката), причината австралийското рали да бъде толкова „безопасно“ е, че тазгодишното състезание е имало много малко зрители. Това дава повод на австралийците да стартират специална кампания, с която да привлекат публиката по времена финала на световните серии догодина. Едната причина за малкото публика е, че Австралия като континент е едва на 237-о място по плътност на населението.

Според световната статистика страната е средно с по 3 души на квадратен километър, като в...

Дейвид Холдър ще гони Европа, щe следва Падън

Петък, 08 Декември 2017 | Вангарей, Нова Зеландия,RallyXpress
Дейвид Холдър ще гони Европа, щe следва Падън

Дейвид Холдър ще гони
Европа, щe следва Падън

ДВАДЕСЕТ о осем годишният новозеландски пилот Дейвид Холдър ще се мести на Стария континент и ще следва кариерата на новозеландската звезда от световните серии Хейдън Падън. Това стана ясно от неотдавна разкритите планове на пилота, целта на когото е участие в сериите на JWRC през следващото световно първенство. Тези планове са пратили Холдър в континенталната щаб-квартира на М-Сорт край Краков, където заедно с Елфин Евънс неотдавна е помагал на бъдещи състезатели от JWRC да се адаптират към автомобила за този шампионат Форд Фиеста R2T.

В същото...

Кодасур: финална драма Шаба с титла под въпрос

Вторник, 28 Ноември 2017 | Монтевидео, RallyXpress
Кодасур: финална драма Шаба с титла под въпрос

ПАРАГВАЙСКИЯТ пилот Густаво Шаба (на снимката) е временно определен като шампионат на шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за зона Кодасур, след финала на уругвайския кръг от регионалния шампионат Рали дел Антлатико. В него бяха допуснати до спора за титлата двама пилоти – Шаба и съотборника му Шкода в Аржентина Маркос Лигато (двамата с Шкода Фабия R5). След първите четири от пет състезания Шаба водеше на Лигато с 1 т., така че който спечелеше Уругвай ставаше и шампион на зоната.

В първия тур парагваецът водеше с 15.8 сек на Лигато, след което аржентинецът предприе атака във...

Повече подробности за бъдещия Протон Ирис R5

Събота, 25 Ноември 2017 | Лондон, RallyXpress
Повече подробности за бъдещия Протон Ирис R5

СЛЕД ДЕБЮТНИЯ си вид в конкурса на Малтън Форест Стейдж Рали, където прототипът на Протон Ирис R5 се появи за първи път, Крис Мелърс, собственикът на MEM Моторспорт, разработващ тази кола от името на Протон, дава повече подробности за бъдещия проекта на автомобил. Мелърс обяснява, че работи с Международната автомобилна федерация (ФИА), за да получи хомологация през март 2018 г., а след като моделът е хомологиран за първи път в група А. Избраният двигател за колата е Мицубиши 4B11, използван от Мицубиши Evo X и Хюндай i20.

Доставчиците на предаването ще са X-Трак предаване, от Косуърт ще е електроника,...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев