• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Други

Кале Рованпера нает от Шкода М-Спорт за 2018

Четвъртък, 14 Декември 2017 | Млада Болеслав, RallyXpress
Кале Рованпера нает от Шкода М-Спорт за 2018

ИЗГРЯВАЩАТА ЗВЕЗДА в ралитата - 17-годишният Кале Рованпера, е ангажирана в отбора на Шкода Моторспорт за сезон 2018 г. Екипът на чехите се води от ветеранът с 14-годишна кариера в спорта Ян Копецки, но е съставен изцяло от млади пилоти. Освен Рованпера, синът на Хари Рованпера, това още са 21-годишните Оле-Кристиян Вейби и Юхо Норген. Световният шампионат на WRC2 ще е основното предизвикателство за младите състезатели, докато 34-годишният Ян Копецки ще се съсредоточи изцяло върху първенството на страната си.

Интересното е, че за тазгодишния победител в сериите Понтус Тидеман няма определена програма.
...

Лигато компенсира Кодасур с пета титла

Неделя, 10 Декември 2017 | Сан Крус, Аржентина, RallyXpress
Лигато компенсира Кодасур с пета титла

АРЖЕНТИНСКИЯТ пилот Маркос Лигато и Шевролет Агиле MR (на снимката) компенсираха загубата на титлата в регионалния шампионат на ФИА за Латинска Америка Кодасур, печелейки победата в националното първенство на Аржентина. 40-годишният Лигато реално си гарантира победата в първенството още в края на първия ден, когато натрупа преднина, нестопяема от неговите конкуренти в Рали Аржентино (официалното название на първенството – бел. ред.). Пилотът имаше нужда само от една-единствена точка, за да е победител за годината.

В рали Гран Примио в Крус дал Еей негов опонент беше Джеронимо Падила, но...

Австралия спешно ще търси… повече фенове

Събота, 09 Декември 2017 | Париж, RallyXpress
Австралия спешно ще търси… повече фенове

СПОРЕД ДОКЛАД на напускащия поста Директор на Международната автомобилна федерация (ФИА) за ралитата Ярмо Махонен (на снимката), причината австралийското рали да бъде толкова „безопасно“ е, че тазгодишното състезание е имало много малко зрители. Това дава повод на австралийците да стартират специална кампания, с която да привлекат публиката по времена финала на световните серии догодина. Едната причина за малкото публика е, че Австралия като континент е едва на 237-о място по плътност на населението.

Според световната статистика страната е средно с по 3 души на квадратен километър, като в...

Дейвид Холдър ще гони Европа, щe следва Падън

Петък, 08 Декември 2017 | Вангарей, Нова Зеландия,RallyXpress
Дейвид Холдър ще гони Европа, щe следва Падън

Дейвид Холдър ще гони
Европа, щe следва Падън

ДВАДЕСЕТ о осем годишният новозеландски пилот Дейвид Холдър ще се мести на Стария континент и ще следва кариерата на новозеландската звезда от световните серии Хейдън Падън. Това стана ясно от неотдавна разкритите планове на пилота, целта на когото е участие в сериите на JWRC през следващото световно първенство. Тези планове са пратили Холдър в континенталната щаб-квартира на М-Сорт край Краков, където заедно с Елфин Евънс неотдавна е помагал на бъдещи състезатели от JWRC да се адаптират към автомобила за този шампионат Форд Фиеста R2T.

В същото...

Кодасур: финална драма Шаба с титла под въпрос

Вторник, 28 Ноември 2017 | Монтевидео, RallyXpress
Кодасур: финална драма Шаба с титла под въпрос

ПАРАГВАЙСКИЯТ пилот Густаво Шаба (на снимката) е временно определен като шампионат на шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за зона Кодасур, след финала на уругвайския кръг от регионалния шампионат Рали дел Антлатико. В него бяха допуснати до спора за титлата двама пилоти – Шаба и съотборника му Шкода в Аржентина Маркос Лигато (двамата с Шкода Фабия R5). След първите четири от пет състезания Шаба водеше на Лигато с 1 т., така че който спечелеше Уругвай ставаше и шампион на зоната.

В първия тур парагваецът водеше с 15.8 сек на Лигато, след което аржентинецът предприе атака във...

«  1 2 3 4 5 6  »