• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Други

След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

Понеделник, 20 Август 2018 | от Мартин Холмс, Босталзее
След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

ТОВА Е ИСТОРИЯТА на един човек, чиято работа цял живот е била да помогне на феновете да се докоснат до жива рисунка от световните ралита.

След 450 състезания в световното първенство по рали, след повече от 40 години в състезанията от световните серии, уелският фотограф Маурис Селдън (на снимката), по време на ADAC Рали Германия обяви, оттеглянето си от спорта.

Маурис започва работа в агенция LAT, а след това започва да работи като частник, като особено известен става предимно с работата си за 35-те годишници за световния спорт Пирели Световно Рали, както и с публикациите в световните моторспорт...

Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

Неделя, 19 Август 2018 | Ълстър, Сев. Ирландия, RallyXpress
  • обновена
Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

ПИЛОТЪТ ОТ УЕЛС Мат Едуардс (на снимката, Форд Фиеста R5) спечели и Ралито на Ълстър, трети кръг от Британския Рали Шампионат Престън MSA, събирайки максимума от точки в три последователни състезания. Ралито на Ълстър бе дублиран старт, валиден едновременно за и за шампионата на Великобритания, и за този на Ирландия. Проливен дъжд и променливото време направиха състезанието от асфалтовия шампионат на двете страни непредвидимо и изключително трудно и с много инциденти на трасетата.

Това в най-голяма степен се отнася за пилотите на R5 Джони Гриър и Деси Хенри, както и за англичанина Рис Йетс.

На...

Една стъпка по-близо до електро-ралитата

Петък, 17 Август 2018 | Оукланд, Нова Зеландия, RallyXpress
Една стъпка по-близо до електро-ралитата

ЕДНА СТЪПКА по-близо ралитата с електрически автомобили ще бъде направена от Хейдън Падън (на снимката), който ще използва Хюндай Кона EV за решаващото за пилота рали Коромандел, петото и последно състезание от шампионата на нова Зеландия за 2018 г. Пилотът на корейския тим е категоричен, че „новата гама автомобили, които позволяват езда над 450 км, дават възможност с лекота да бъде завършен първия ден от надпреварата.“ Рали Коромандел, се провежда в северния остров на Нова Зеландия.

Този старт от шампионата на кивитата винаги се е славил с това, че има компактна схема и характеристики със...

Новото техническо взривяване в ралитата

Петък, 10 Август 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Новото техническо взривяване в ралитата

ОТБОРЪТ M-Спорт изпрати новата версия на своята Фиеста WRC до специализирания център на Уиндсхеър в Шарлот, щат Северна Каролина веднага след Рали Аржентина. Целта беше, за да може екипът „да влезе по-добре в разработването“ на фиеста WRC. Това предизвика видими промени в ездата на Себастиян Ожие в рамките на седмици. Резултатите от Несте Рали Финландия бяха добра възможност да разберете от техническия консултант на M-Спорт Масимо Кариеро повече за този нов подход към текущите разработки, които се правят в Довънби Хол.
 
„Както виждате, промените в аеродинамиката на автомобила на Себ показват...

Кой точно се нуждае от Кения Рали Сафари?

Петък, 06 Юли 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Кой точно се нуждае от Кения Рали Сафари?

ПЪРВАТА ПОЛОВИНА на сезон 2018 приключи с новината, че организаторът на WRC е подписал споразумение с правителството на Кения, под погледа на президента на Международната автомобилна федерация (ФИА). Нищо по-малко! За да видите връщането на WRC в Кения, това е не е нищо друго, основен политически стремеж към йерархията на ФИА, тъй като африканския моторспорт е пълен с членове с право на глас във ФИА. И ако те могат да видят, че са признати от ФИА, те ще подкрепят категорично настоящия режим на пл. Конкорд.

По-добра причина не може да бъде намерена за възкресението на Рали Кения Сафари, чиято...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев