• ...ТЕЖЪК И РЯДЪК ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ ЛИШАВАТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ ОТ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДВЕ ОТ РУМЪНСКИТЕ ТИТЛИ...

  • ...ПРЕДСТОЯТ ДВА ТРУДНИ ДНИ ОТ ПОРЕДНИЯ РУМЪНСКИ УИКЕНД ЗА ПАНАГЮРСКИЯ ПИЛОТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ...

  • ...КОШМАРНИ 100 М ЗА ПИЛОТА ИВАН ВЛЪЧКОВ - КОЛАТА ГАСНЕ В ЗАВОЯ КОКА КОЛА, БЪЛГА,ИНЪТ ГУБИ 4 ПОЗИЦИИ И БРОНЗ ОТ НЮРБУРГИНГ...

Други

Кронин печели в Ман, взима третата си титла

Неделя, 17 Септември 2017 | Дъглас, о. Ман, RallyXpress
Кронин печели в Ман, взима третата си титла

ИРЛАНДСКИЯТ пилот на Форд Фиеста R5 Кийт Кронин (на снимката) спечели шампионатът по рали на британската автомобилна асоциация (MSA), след като победи и в двата тура на Ман Рали, последното събитие от първенството на Обединеното кралство за тази година.

Прекият му конкурент – шведът Фредрик Алин завърши и в двете части трети, след като загуби време заради завъртане, причинено от студените гуми, използвани он шведа.

Това става в етап, в който Кронин също губи време, изчаквайки преминаването на стадо крави през трасето. По-късно обаче тази скоростна отсечка беше отменена от организаторите на Ман...

Ал Атиях продължава да умножава титлите си

Събота, 16 Септември 2017 | Доха, Катар, RallyXpress
Ал Атиях продължава да умножава титлите си

КАТАРСКИЯТ пилот Насер Ал Атиях (на снимката) бетонира 13-ата си титла в регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) още преди старта на последния кръг – иранското рали Шираз. Това стана, след като другият претендент – Мешари Ал Тефири не се заяви за участие, а Ал Атиях (Форд Фиеста R5) завърши на второто място в иранския старт от шампионата на Близкия изток. Като цяло това бе е едно спокойно състезание с предизвестен финал в древния град Персеполис.

В същото време кувейтският пилот на Мицубиши Ево 9 Мешари спечели титлата на Близкия изток в група N.

Същото се отнася и за...

В М-Спорт със съмнения за формулата R4-Кит

Четвъртък, 14 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
В М-Спорт със съмнения за формулата R4-Кит

КОГАТО ФИА – Международната автомобилна федерация обяви новите си правила за R4-Кит, за да успокои все по-нерегламентираната вълна от специално конструирани рали автомобили, беше обяснено, че тези правила ще осигурят единна световна формула, подходяща за регионално и национално ниво. R4-Кит е единичен комплект от компоненти и части, одобрени от ФИА, които могат да бъдат монтирани на няколко вида автомобили, превръщайки серийният автомобил в 1.6-литров мотор с турбина и завършена 4х4 рали кола. Концепцията е предназначена, за да стане начинът, по който потенциално повече автомобили и марки могат...

ФИА забрани „лопатите“ за R5 в идния сезон

Сряда, 06 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
ФИА забрани „лопатите“ за R5 в идния сезон

МЕЖДУНАРОДНАТА автомобилна федерация (ФИА) отхвърли предложението за промяна в конструкциите на бъдещите „ер-петици“, в които да се използват системите за промяна на предавките с т. нар. „лопати“ (вместо с лост -  бел. ред.), около които отборите работят за следващият сезон от началото на лятото. Това решение бе взето на срещата в август на комисията за Рали на ФИА, проведена в по време на ADAC Рали Германия. Един от засегнатите екипи обясни, че това е част от борбата на ФИА да задържи разходите на R5.

Очакванията на федерацията и надеждите ѝ са, за намаляване на разходите.

Един от засегнатите от...

Още промени правят в тима Ситроен Рейсинг

Сряда, 06 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
Още промени правят в тима Ситроен Рейсинг

ОТ СИТРОЕН РЕЙСИНГ обявиха, че за заместник директорът на тима Марек Наварецки (на снимката) ADAC Рали Германия е било последното състезание от световния шампионат, в което полякът е взел участие Наварецки ще работи в бъдеще директно за Международната автомобилна федерация (ФИА), за да укрепи полската линия във федерацията, в която той ще поеме отговорностите на един самостоятелен отдел. „Между другото, аз ще бъда пряко отговорен за серията WEC. Моят опит в тази област идва от работата в Пежо-Спорт през 2010 и 2011 г.“, казва Наварецки.

В тези два сезона той официалната програма на Пежо.

 „Така че...

1 2 3 4 5  »