• ...ТРИНАДЕСЕТ ДНИ И ДВЕ ПРОМЕНИ ЗА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ПИСТА...

  • ...С ОТКРИТО ПИСМО ДО УПРАВАТА НА НАЦИОНАЛНАТА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ, СОФИЙСКИЯТ ПРОСПИЙД ИСКА ОТГОВОРИ ОТ БФАС ...

  • ...ЕКИПАЖЪТ НА МАРИНА МОТОРСПОРТ ТИХОМИР СТРАТИЕВ/ДОБРИН БОРИСОВ - ШЕСТ ПЪТИ №1 В ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА...

Други

Драматичен финал в спора на 16-годишните

Вторник, 18 Юли 2017 | Сан Марино, RallyXpress
Драматичен финал в спора на 16-годишните

16-ГОДИШНИЯТ пилот на отбора на Пежо Кале Рованпера (на снимката, Пежо 208 T16) бе на второто място в генералното класиране на италианския кръг от шампионата на Апенините (CIR) Сан Марино Рали, когато неговия автомобил спря да се движи на 77 км по пътя към окончателния финал на надпреварата. Като причина за отпадането на младия финландец се сочи дефектирал датчик за налягането на горивото. Това става в крайно деликатен момент от състезанието, в който на последния етап Рованпера-младши е втори в общото подреждане.

Така че се търси някакъв подходящ начин да бъде помолен, за да се откаже от своята...

Трета победа за Алин в британските серии

Сряда, 12 Юли 2017 | Лондон, RallyXpress
Трета победа за Алин в британските серии

ШВЕДСКИЯТ пилот на Шкода Фабия R5 Фредрик Алин (на снимката) допълни досегашния си актив в първенството на Великобритания (MSA) с трета поредна победа, печелейки петия кръг от програмата – Ники Грист Стейджис Рали.

Това става, след като основният му опонент в надпреварата Осиън Прайс (Форд Фиеста R5) напусна ралито след повреда на датчик в автомобила си.

Преди това Прайс успя успешно да се възползва от възможността да е водещ колоната по горещи, сухи и много прашни пътища, правейки авантаж на Алин от повече от половин минута.

Битката се развиваше така, но само в етап от състезанието, когато...

Орека промотира два автомобила R4 кит кар

Петък, 07 Юли 2017 | Париж, RallyXpress
Орека промотира два автомобила R4 кит кар

БАЗИРАНАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ компания за подготовка на състезателни автомобили Орека, която притежава правата за доставка и оборудване на новата формула на Международната автомобилна федерация (ФИА) R4-Кит Кар, разпространи първите концептуални изображения. Те показват как биха изглеждали бъдещите автомобили за рали, когато за рали в тях ще бъдат инсталирани стандартните компоненти на произвежданите автомобили. До момента са показани две концептуални снимки за този бъдещ клас. И двете са произвеждани в страни от бившия Източен блок.

Едната е на румънската Дачия Сандеро (на снимката горе), а...

Има нещо нездраво в крилата на М-Спорт…

Сряда, 05 Юли 2017 | София, RallyXpress
Има нещо нездраво в крилата на М-Спорт…

ИМА НЕЩО ДОСТА нездраво тази година в задните крила на Форд Фиеста WRC. В две от седемте ралита колите на Мадс Остберг (в Швеция) и Отт Танак останаха без един от най-важните аеродинамични елементи, при това без нито единият, нито другият пилот да са направили грешки или удари. И в двата случая задният спойлер се е „разделил“ с автомобилите на прави участъци. Онова, което е доста любопитно в случая е, и двете ралита бяха най-високи средни скорости до момента. В зимната надпревара – 115.39 км/ч –рекорд за този сезон, който край Миколайки беше подобрен – 116.52 км/.

След Швеция виделият повече от...

Кронин оцелява на бойното поле Ипър

Четвъртък, 29 Юни 2017 | Лондон, RallyXpress
Кронин оцелява на бойното поле Ипър

БИВШИЯТ шампион на Великобритания в ралитата Кейт Кронин (на снимката, Форд Фиеста R5) бе най-добре позиционираният британски пилот в Ипър Рали, което тази година експериментално бе и кръг от шампионата на Британските острови (BRC).

Между последната победа на Кронин и сегашния му успех се простират дълги пет сезона без първо място в състезание от BRC.

Ако се изключи моментът, в който каращият в първенството на Острова швед Фредрик Алин (Шкода Фабия R5) поведе колоната от старта до излизането му от трасето, Кронин бе лидер на британската надпревара, завършвайки на седмото място в общото класиране...

1 2 3 4 5  »