• ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

  • ...ЗА СПРИНТА КРАЙ ВИДИН ПРЕЗ ТОЗИ УИКЕНД ДОМАКИНИТЕ БИХА ЗАЯВКИТЕ И НА ДВЕТЕ ГОЛЕМИ РАЛИТА СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ...

Други

Рекордьор! Ал Атиях за 14-и път шампион MERC

Понеделник, 05 Ноември 2018 | Кувейт, RallyXpress
 Рекордьор! Ал Атиях за 14-и път шампион MERC

ПИЛОТЪТ от Катар Насър Ал Атиях (на снимката) спечели Кувейт Рали, кръг от шампионата на ФИА за Близкия изток (MERC), което му донесе рекордната четиринадесета титла за тази регионална надпревара и го превръща в най-успешният пилот в историята на всички регионални първенства на световната федерация. С тази своя победа катарецът Насър Ал Атиях надмина досегашният рекордьор Мохамед Бин Сулайем, който имаше записани до този уикенд тринадесет титли от същото това първенство на ФИА.

На финала на миналогодишния шампионат Ал Атиях обеща, че ще бие това постижение и сега го направи.

Последният...

Финландия ще тества виртуалните шикани

Вторник, 23 Октомври 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Финландия ще тества виртуалните шикани

СЛЕД нарастващото безпокойство при сегашното ниво на скорост в състезанията, особено по събитията на WRC и новите по-мощни световни рали автомобили, властите по моторни спортове във Финландия разглеждат нови системи от виртуални шикани на специални етапи. Независимо от нежеланието на ФИА да приеме виртуални концепции за шикан, предложени миналата година, финландската федерация предлага на организаторите на националния шампионат да се експериментират с две алтернативни системи.

Първият вариант предвижда да се наложат ограничения на скоростта на къси разстояния на състезанието,...

Мат Едуардс е новият британски шампион

Петък, 05 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Дийсайд
Мат Едуардс е новият британски шампион

34-ГОДИШНИЯТ Мат Едуардс (на снимката) е новия шампион на Великобритания, който спечели първенството на Острова днес, в предпоследния кръг от първенството на Моторспорт Асоциацията (MSA) за 2018 г. Това стана у дома, на стадиона в Северен Уелс, пред приятели и родата на Мат. Първите два от общо четирите дни на Уелс Рали Великобритания са определени за паралелните две състезания на MSA, след първото от които пилотът от Княжество Уелс успя да спечели такъв аванс, че вторият в класирането – шотландецът Дейвид Боги не може да заличи в оставащия един кръг в събота.

Син на добре познат местен състезател по...

След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

Понеделник, 20 Август 2018 | от Мартин Холмс, Босталзее
След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

ТОВА Е ИСТОРИЯТА на един човек, чиято работа цял живот е била да помогне на феновете да се докоснат до жива рисунка от световните ралита.

След 450 състезания в световното първенство по рали, след повече от 40 години в състезанията от световните серии, уелският фотограф Маурис Селдън (на снимката), по време на ADAC Рали Германия обяви, оттеглянето си от спорта.

Маурис започва работа в агенция LAT, а след това започва да работи като частник, като особено известен става предимно с работата си за 35-те годишници за световния спорт Пирели Световно Рали, както и с публикациите в световните моторспорт...

Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

Неделя, 19 Август 2018 | Ълстър, Сев. Ирландия, RallyXpress
  • обновена
Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

ПИЛОТЪТ ОТ УЕЛС Мат Едуардс (на снимката, Форд Фиеста R5) спечели и Ралито на Ълстър, трети кръг от Британския Рали Шампионат Престън MSA, събирайки максимума от точки в три последователни състезания. Ралито на Ълстър бе дублиран старт, валиден едновременно за и за шампионата на Великобритания, и за този на Ирландия. Проливен дъжд и променливото време направиха състезанието от асфалтовия шампионат на двете страни непредвидимо и изключително трудно и с много инциденти на трасетата.

Това в най-голяма степен се отнася за пилотите на R5 Джони Гриър и Деси Хенри, както и за англичанина Рис Йетс.

На...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев