• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Други

Кой точно се нуждае от Кения Рали Сафари?

Петък, 06 Юли 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Кой точно се нуждае от Кения Рали Сафари?

ПЪРВАТА ПОЛОВИНА на сезон 2018 приключи с новината, че организаторът на WRC е подписал споразумение с правителството на Кения, под погледа на президента на Международната автомобилна федерация (ФИА). Нищо по-малко! За да видите връщането на WRC в Кения, това е не е нищо друго, основен политически стремеж към йерархията на ФИА, тъй като африканския моторспорт е пълен с членове с право на глас във ФИА. И ако те могат да видят, че са признати от ФИА, те ще подкрепят категорично настоящия режим на пл. Конкорд.

По-добра причина не може да бъде намерена за възкресението на Рали Кения Сафари, чиято...

М-Спорт бележи осми сезон в младежкото WRC

Петък, 01 Юни 2018 | от Мартин Холмс/Англия
М-Спорт бележи осми сезон в младежкото WRC

ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ от М-Спорт отбелязва осмата годишнина от своята дейност в световния шампиона на юниорите (JWRC), който през тези осем сезона е имал различни форми. Първенството се родее от по-ранната схема на Пирели Старт Драйвър, преди да се премести в програмата JWRC. За известно време схемата се върна в Драйв ДиМак Фиеста Трофи, преди да се появи отново през 2017 г. като младежкото световно първенство. През годините програмата е подкрепяна от гумите Ханкоок, ДиМак и след това от Пирели и всяка година работи на базата на напълно контролиран автомобил, винаги с Фиеста с предно предаване.

Понастоящем...

Рованпера взима първа победа в Заксен Рали

Понеделник, 28 Май 2018 | Цвикау, Германия, RallyXpress
Рованпера взима първа победа в Заксен Рали

17-ГОДИШНАТА рали-звезда Кале Рованпера (на снимка, Шкода Фабия R5) си осигури първата победа в кариерата върху асфалтова настилка, побеждавайки по възможно най-убедителния начин във второто състезание от германските серии ADAC Мастър Рали – AvD Заксен Рали в Цвикау. В саксонската надпревара синът на финландската звезда Хари Рованпера успя буквално да отвее двете германски аса – Динкел и Вейганд (и двамата с Шкода Фабия R5), за които дузината специални етапи са познати така, както Рованпера-младши единствено може да мечтае.

От старта до финала в града, в който се произвеждаха легендарните Трабант...

Още една британска звезда напусна кервана

Вторник, 27 Март 2018 | Лондон, RallyXpress
Още една британска звезда напусна кервана

РОЙ ФИДЛЪР (на снимката), още една от последните останали живи връзки с формирания днес формат на британските автомобилни ралита, почина на 86-годишна възраст на 19 март. Той беше основна личност в момент, когато ралитата беше приоритет на спортисти, съчетаващи страстта си към автомобилите и техния бизнес живот, времето, когато спортът започваше да се прави в самото начало уикенда. Бизнесът на Рой Фидлър  е в риболовната индустрия, базирана в Макълсфийлд, графство Чешър.

Той е национален шампион на Великобритания през 1966 г. в дните, когато сериите в шампионата се редуват между състезания със...

Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

Сряда, 21 Март 2018 | Мадрид, RallyXpress
Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

ИЗКЛЮЧВАНЕТО на първите два автомобила от категорията N5 в първия кръг от шампионата на Испания – Рали до Косидо, доведе до напускането на силния екип на местния тим RMC едновременно от двете национални първенства – и на асфалт, и на макадам. Отборът оттегля и специалната купа N5, която бе учредил за първенствата. Специалната формула на тези автомобили е, за да осигури по-ниско бюджетни автомобили 4х4. Конфликтът възникна веднага, след като стана ясно, че RMC има планове да внася аржентински коли от категорията Макси Рали.

На тези планове открито се противопостави местната автомобилна федерация...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев