• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Други

Още една британска звезда напусна кервана

Вторник, 27 Март 2018 | Лондон, RallyXpress
Още една британска звезда напусна кервана

РОЙ ФИДЛЪР (на снимката), още една от последните останали живи връзки с формирания днес формат на британските автомобилни ралита, почина на 86-годишна възраст на 19 март. Той беше основна личност в момент, когато ралитата беше приоритет на спортисти, съчетаващи страстта си към автомобилите и техния бизнес живот, времето, когато спортът започваше да се прави в самото начало уикенда. Бизнесът на Рой Фидлър  е в риболовната индустрия, базирана в Макълсфийлд, графство Чешър.

Той е национален шампион на Великобритания през 1966 г. в дните, когато сериите в шампионата се редуват между състезания със...

Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

Сряда, 21 Март 2018 | Мадрид, RallyXpress
Тим бяга от шампионата от сблъсък с управата

ИЗКЛЮЧВАНЕТО на първите два автомобила от категорията N5 в първия кръг от шампионата на Испания – Рали до Косидо, доведе до напускането на силния екип на местния тим RMC едновременно от двете национални първенства – и на асфалт, и на макадам. Отборът оттегля и специалната купа N5, която бе учредил за първенствата. Специалната формула на тези автомобили е, за да осигури по-ниско бюджетни автомобили 4х4. Конфликтът възникна веднага, след като стана ясно, че RMC има планове да внася аржентински коли от категорията Макси Рали.

На тези планове открито се противопостави местната автомобилна федерация...

Баумшлагер в болница след тежък инцидент

Неделя, 18 Март 2018 | Виена, RallyXpress
Баумшлагер в болница след тежък инцидент

14-КРАТНИЯТ национален шампион на Австрия Раймунд Баумшлагер (на снимката) приключи участието си в Рененланд Рали, след като беше транспортиран и приет в Университетската клиника LKH на Грац в резултат на сериозни наранявания.

Баумшлагер и неговият ко-пилот Пирмин Уинклофер катастрофират в дърво по време на 5-ия от общо 16 специални етапа в ралито, а тяхната Шкода Фабия R5 е сериозно разрушена от ударите между крайпътните дървета, след като екипажът напуска трасето на 8.28-кирометровото скоростно изпитание.

Инцидентът е станал в петък около 20:00 ч., след което ветеранът и партньорът му са...

Четириколки правят революция в Африка

Неделя, 04 Март 2018 | Бандама, RallyXpress
Четириколки правят революция в Африка

ДВЕ НЕИПИЧНИ за ралитата коли – четириколките Ямаха YXZ на Стефан Петерханзел (на снимката горе) и Джеръми Варниа, се класираха на второ и трето място в старта на регионалния шампионат на ФИА за Африка – рали Бандама Кот д’Ивоар. Победител – един от регистрираните една трима за континенталната надпревара пилоти – е Гари Чейн (Мицубиши Лансър Ево 10), но в по-голямата част от състезанието мултишампионът при мотоциклетистите от Дакар Петерханзел бе начело, преди да загуби 9 мин две отсечки преди финала.

Отделно французинът се оказа зад гърба на своя конкурент - Джеръми Варниа (със същата машина),...

Йагер поема волана, записки за Микелсен

Петък, 09 Февруари 2018 | Осло, RallyXpress
Йагер поема волана, записки за Микелсен

МАЛКО, СЛЕД КАТО организаторите на рали Естония обявиха, че от Хюндай Моторспорт са се съгласили Хейдън Падън да кара в това събитие Хюндай i20 WRC, спонсорирано от Шел Хеликс, друг екипаж ще вземе участие в норвежкото Нумедал Рали, в което Андреас Микелсен и Андерс Йагер (на снимката) ще се пуснат с Хюндай i20 Купе R5. На пръв поглед нищо необичайно, ако не броим факта, че това ще стане на следващата неделя, след финала на шведския кръг от шампионата (15/18 февруари). Необичайното е, че в колата местата ще бъдат разменени и „ер-петицата“ ще я кара Йагер.

„Това ще е приключение, със сигурност! това ще е...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев