• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Точно след 10 години: индийците се завръщат

Петък, 20 Април 2018 | Делхи, RallyXpress
Точно след 10 години: индийците се завръщат

ДЕСЕТ ГОДИНИ, след като индийският рали екип Сидвин Индия, базиран при Продрайв и представил с в световния шампионат съвсем за кратко в Европа, идва новината, че шампионът на Азия и Пасифика Гаурав Жил ще участва тази година в стартове от световните серии в категорията WRC2. Неговият автомобил Шкода Фабия R5 ще бъде „обут“ с гуми на индийската компания за гуми MRF (на снимката), с чиито цветове Жил се състезава регионалното първенство по рали на ФИА за Азия и Тихия океан.

Производството на MRF не е хомологирано от международната федерация, така че пилотът няма да е официално регистриран за надпреварата в придружаващите WRC серии.

Гаурав Жил: „Днешният екип на MRF започна да се присъединява към ралито в началото на 80-те години в Индия и няма да продължат да участват първенство на ФИА за Азия и Пасифика. Нашият фокус ще бъде Европа и световното първенство. Тази година ще съберем данни за научна и изследователска, за развойна дейност, за да разработим гумата и да разберем условията в различните страни, като в същото време събирам информация и за всички събития от първенството.“

Жил се надява, регистрирането на отбора на MRF стане от 2019 г. нататък. Очаква се пилотът да продължи да кара познатия шампионски модел на своя автомобил, но не е известно от името на кой отбор ще бъде представена колата.

Точно след 10 години: индийците се завръщат

снимка: лична фейсбук страница на пилота
ОЩЕ ЕДИН ШАМПИОН В КОЛОНАТА… Първенството на WRC2 става все по-интригуващо, независимо, че Гаурав Жил няма да бъде регистриран в него.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев