• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Падън печели финала на Енеос Рали Уангарей

Понеделник, 07 Май 2018 | Оукланд, RallyXpress
Падън печели финала на Енеос Рали Уангарей

ТОП-ПИЛОТЪТ от световните серии на Хюндай Моторспорт Хейдън Падън спечели всички специални етапи в Енеос Уангарей Рали в Нова Зеландия, завършвайки състезанието със седем минутна преднина над Субару на Бен Хънт. Уангарей винаги се базира в северния край на северния остров на страната и е най-важното автомобилно събитие в Нова Зеландия. Този старт беше първи кръг от серията  на регионалния шампионат на ФИА за Азия и Пасифика (APRC)

В него японският шофьор на Шкода Юя Сумияма настигна италианския Фабио Фризиеро на втория ден. Специалните локално хомологирани автомобили бяха широко застъпени в Уангарей Рали, тъй като автомобилът на Падън бе проектиран в духа на регионалните AP4 правила, макар и със специален турбо 1.8-литров двигател, докато надпреварата за APRC беше специален Toyota Витц на Майк Йънг, оборудван с турбокомпресор за 2-литровия двигател.

Падън печели финала на Енеос Рали Уангарей

снимка за rallyxpress: джеф райдър
ЕДИН КАЛЕНДАР ВРЕМЕ… На финала на Енеос Уангарей Рали звездата на Хюндай Моторспорт завърши с авантаж от 7 мин!


Шест от деветте топ-играчи участваха с автомобили, които не са допустими в състезанията извън региона. Само за пет състезатели бяха вписани за категорията APRC.

Японският отбор Кузко не само се захвана с "младия" Виц, но и със Фабия-та на Сумияма, използван като допълнение за оценка на тяхното развитие на Витц.

Витц напусна терена рано, след като Йънг удари банка, която повреди радиатора и двигателя.

2018 NZNR Toyita Vitz 2.0

снимка за rallyxpress: джеф райдър
РАНО-РАНО ЗАД БОРДА… Километър след този ляв завой Майкъл Йънг удари банка край пътя и неговият Витц получи неотстраними повреди.

Пежо 208 AP4 на Фризиеро оглави APRC в края на първия ден, но Сумияма беше агресивен по бързите пътища от Ден 2. Субару-то на Фуюшико Такахаши също се оттегли, след като напусна пътя, докато петият състезател не успя да започне.

Следващото рали на APRC е австралийският старт край Канбера.

2018 NZNR Friziero i001

снимка за rallyxpress: джеф райдър
САМО ЗА ЕДИН ДЕН ЛИДЕР… Фабио Фризиеро поведе в класирането на регионалния шампионат след първия ден, но Юя Сумияма го измести и завърши като лидер на сериите преди Канбера.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев