• ...СТЮАРДИТЕ НА САФАРИ КЛАСИК СИ ИГРАЯТ НА ИДИ МИ-ДОДИ МИ, ЗА ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ДВАМА ПОБЕДИТЕЛИ...

     

  • ...БЕГАЧКАТА ЗА ПРОДАЖБА, НО БЕЗ КОНТРАКТ ЗА 2018 Г.: СЛЕДВАЩИЯТ СЕЗОН НЕ ИЗГЛЕЖДА РОЗОВ ЗА МАДС ОТСБЕРГ...

     

  • ...ОЖИЕ ПРЕПОДПИСА С М-СПОРТ, НО ДАЛИ В КОНТРАКТА ЗА 2018 Г. НЕ Е СПЕСТЕН ПОДПИСА НА ТРЕТИ УЧАСТНИК В ДОГОВАРЯНЕТО...

Жил взима Кофи дей и третата си титла в APRC

Неделя, 26 Ноември 2017 | Делхи, RallyXpress
Жил взима Кофи дей и третата си титла в APRC

ИНДИЙСКИЯТ пилот на MRF Шкода Гаувар Жил (на снимката) спечели както домашния кръг от сериите на ФИА за регионалния шампионат на Азия и Пасифика – рали Кофи дей, така и третата си титла в своята кариера. 35-годишният пилот и неговият белгийски навигатор Стефан Прево завършиха с близо четвърт час преднина на финала, оставяйки втори в класирането съотборника си в MRF Шкода Оле-Кристиян Вейби. 20-годишният норвежец стана жертва на счупен задвижващ вал във втория ден на ралито, което му коства значителна загуба на време.

В следобедната част от този ден Вейби можа да продължи, едва след като беше сменена скоростната кутия и съединителя на автомобила.

Така на младия пилот се наложи да наваксва време и позиции, но той успя да се измъкне от четвъртото място и да финишира втори, финиширайки четири пъти втори в оставащите до финала четири скоростни отсечки.

Трети е друг местен пилот – Пи-Джи Абхилаж, който бе зад волана на Субару Импреза WRC STi.

Жил взима Кофи дей и третата си титла в APRC

снимка: организатори на кофи дей рали
ДВОЙНА ПОБЕДА У ДОМА… Жил и Прево първо взеха домашния старт от шампионата на Азия и Пасифика, а с него и третото отличие за индийския пилот.


Гостуващият специално за Кофи дей Рали новозеландски пилот Майк Йънг, се състезаваше в тази надпревара с национално хомологиран за първенството на страната Фолксваген Поло R2, но му се наложи да пропусне етапи, след като резервоарът за горивото на неговия автомобил се оказа спукан в края на първия тур.

Първото място в класирането на местното първенство бе спечелено от Рахул Полос (Мицубиши Седиа), но това стана, след като прекият му съперник Амитаржит Гхош (Махиндра XUV500) направи впечатляващ пирует с автомобила си и загуби авантажа си.

2017 APDC Yong VW PoloR2 MH

снимка: организатори на кофи дей рали
МАЛШАНС ЗА НОВОЗЕЛЕНДЕЦА… Дебютът на Майкъл Йънг с национално хомологираното Поло R2 завърши с проблеми и 4-о място в класирането.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.