• ...СТЮАРДИТЕ НА САФАРИ КЛАСИК СИ ИГРАЯТ НА ИДИ МИ-ДОДИ МИ, ЗА ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ДВАМА ПОБЕДИТЕЛИ...

     

  • ...БЕГАЧКАТА ЗА ПРОДАЖБА, НО БЕЗ КОНТРАКТ ЗА 2018 Г.: СЛЕДВАЩИЯТ СЕЗОН НЕ ИЗГЛЕЖДА РОЗОВ ЗА МАДС ОТСБЕРГ...

     

  • ...ОЖИЕ ПРЕПОДПИСА С М-СПОРТ, НО ДАЛИ В КОНТРАКТА ЗА 2018 Г. НЕ Е СПЕСТЕН ПОДПИСА НА ТРЕТИ УЧАСТНИК В ДОГОВАРЯНЕТО...

Вейби взе Малайзия, увеличава аванса си

Понеделник, 14 Август 2017 | Джохор, Малайзия, RallyXpress
Вейби взе Малайзия, увеличава аванса си

21-ГОДИШНИЯТ норвежки пилот Оле-Кристиян Вейби (на снимката) спечели Джохор Рали, което е втората предна победа за екипа в първенството на Азия и Пасифика, като и двата екипажа на МRT Шкода са начело в касирането на това състезание. Втори в Джохор Рали завърши Гаурав Жил, който обаче бе първоначалният лидер в състезанието до момента, в който не получи повреда в кормилното устройство. Трети в този кръг от надпреварата на Азия и Пасифика е Яри Кетомаа, който участва в надпреварата с концептуалния Мицубиши Мираж R5.

Два последователни проблема с двигателя на автомобила на финландеца го принудиха да изостане в класирането и да се примири с възможността да не атакува съперниците си от  МRT Шкода.

В същото време двамата партньори на Кетомаа в екипа на Мираж – Санджа Такеле и Робърт Бломберг станаха жертви на излизания от трасето, попадайки в дренажни ями край скоростните етапи.

С победата си в малайзийското състезание Вейби увеличи аванса си на 10 т.

До финала на далекоизточния регионален шампионат по рали остават стартовете Хокайдо Рали (15/17 септември, Япония) и Кофи Дейр Рали (21/26 октомври, Индия.)

Вейби взе Малайзия, увеличава аванса си

снимка: официален сайт на aprc
РАЗШИРЯВАНЕ НА УСПЕХА… С второто спечелено рали от шампионата на Азия и Пасифика, Оле-Кристиян Вейби увеличи разликата си пред втория в класирането тази година на 10 т.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

‚♦ Като по чудо без травми. Вече може да се каже, че най-лошото, което е последвало от ужасната катастрофа на Николай Грязин в последното състезание от европейските серии в Жещов, Полша е навехнатият крак на неговия навигатор Ярослав Федоров. След тежката катастрофа на тяхната Шкода Фабия R5 (на снимката долу) двамата излизат от колата, когато колата на братята Ярек и Марчин Седжа се забива във вече обърнатия автомобил на Грязин/Федоров и навигаторът пропада в канавката при опита си да избяга встрани от автомобила…“

2016 POL Gryazin

‚♦‚ Фабия прави дубъл в Африка. Кенийският пилот Марвин Бариан (Шкода Фабия R5)спечели последователно две от състезанията на африканският рали-шампионат на ФИА, побеждавайки първо във Ви-Пауър Пърл рали в Уганда, а след това – в Орикс Енерджи Рали в Танзания.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.