• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Азия пасифик

Правят нова хомологация за Протон Сатрия S2000 за сериите на „супера”

Петък, 20 Юли 2012 | Лондон, RallyXpress
Правят нова хомологация за Протон Сатрия S2000 за сериите на „супера”

РЕАКЦИЯТА за новата хомологация на задния мост от Протон Моторспорт на Протон Сатрия Нео S2000 се определя от отбора като „драматична.”

Тя е направена на 1 юли и за първи път е използвана в Малайзия Рали, кръг от сериите на ФИА за регионалния шампионат на Азия и Пасифика.

В това състезание основния пилот на тима Алистър Макрий завърши като победител, докато неговият партньор в тима Пи-Джи Андерсън беше лидер в надпреварата през повече от половината състезание.

Промените са направени заради участието на Протон-ите във втората половина на шампионата на „суперите”, чийто придружаващи световното...

Фабия 1-2 в рали Нова Каледония, екипажите на Протон се дънят

Неделя, 29 Април 2012 | Ноумея, Нова Каледония, RallyXpress
Фабия 1-2 в рали Нова Каледония, екипажите на Протон се дънят

 

ДВАТА автомобила на тима MRF – „суперите” на Гуавар Жил и Крис Аткинсън завършиха първи и втори във второто от ралитата на регионалния шампионат на ФИА за Азия и Пасифика.

В същото време преките им конкуренти от Протон се издъниха и не успяха да финишират в ралито на френската колония Нова Каледония.

Първоначално победата клонеше към Крис Аткинсън до момента, в който неговата Шкода Фабия S2000 не започна да получава странни проблеми.

След едно тежко приземяване в скок на скоростната отсечка, резервоарът с водата за чистачките на стъклото се пука и залива целия двигател, в резултат на което...

КРИС АТКИНСЪН И ШКОДА ФАБИЯ S2000 С ПОБЕДА ОТ АЗИЯ И ПАСИФИКА

Петък, 06 Април 2012 | Вангарей,, Нова Зеландия, RallyXpress
КРИС АТКИНСЪН И ШКОДА ФАБИЯ S2000 С ПОБЕДА ОТ АЗИЯ И ПАСИФИКА

 

КРИС АТКИНСЪН (на снимката) спечели Вангарей Рали – кръг от регионалното първенство на Азия и Пасифика още от първия си старт за отбора на MRF. За тима, който през последните години участваше в тази регионална надпревара на ФИА с Мицубиши, това бе дебют с Шкода Фабия S2000.

Вангарей Рали бе първия старт от шампионата и в него състезанието бе оглавено от Пи-Джи Андерсън и Протон Сатрия Нео S2000, който обаче още във втория скоростен етап натрупа закъснение заради спукана гума.

След като натрупа пасив от време, Андерсон започна да притиска здраво съперника си, побеждавайки Крис във всички етапи, с...

2011 Г.: ПЪРВА КУПА ЗА ПРОТОН САТРИА НЕО S2000 И КРИС АТКИНСЪН

Четвъртък, 21 Юли 2011 |
2011 Г.: ПЪРВА КУПА ЗА ПРОТОН САТРИА НЕО S2000 И КРИС АТКИНСЪН

ПИЛОТЪТ на Протон Сатриа Нео S2000 Крис Аткинсън (на снимката) спечели Купата Международната автомобилна федерация на Пасифика 2011 г. като резултат от това, че спечели ралито на Нова Каледония, а след това Вангарей рали в Нова Зеландия. За Купата се зачитат три ралита от региона на Тихия океан. По ирония на съдбата, в Аткинсън не успя да спечели точно първия старт от трите ралита.

Това бе надпреварата на австралийския щат Куинсланд, неговото домашно състезание.

В него бившият пилот на заводския тим на Субару отпада поради повреда на алтернатора в неговия „супер”.

В същото време за завършването...

«  3 4 5 6 7 8