• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Азия пасифик

Заводска програма за Понтус Тиндеман

Петък, 27 Март 2015 | Млада Болеслав, RallyXpress
Заводска програма за Понтус Тиндеман

ШКОДА МОТОРСПОРТ потвърдиха, че 24-гошишният швед Понтус Тиндеман (на снимката) е ангажиран със заводска програма на тима и ще представя чешката марка през 2015 г. в регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) на Азия и Пасифика. Понтус, който е доведен син на Хенинг Солберг, е със значителен актив в автомобилните ралита от различен мащаб в продължение на 10 години, като най-високото му постижение за момента е първото място в световното първенство за юношите през 2013 г.

За Тиндеман участието в първенството на Азия и Пасифика започва от новозеландското Вангарей Рали.

Едно...

Индийците обратно на терена в азиатските ралита

Вторник, 23 Декември 2014 | Делхи, RallyXpress
Индийците обратно на терена в азиатските ралита

ДЕСЕТ ГОДИНИ, след като беше отбелязана катастрофално слабото присъствие на Индия в състезание на международно равнище, което прати страната на опашката в спорта, Индия планира своето завръщане на терена на азиатските надпревари през 2015 г. Това личи и от календара на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Купата на Азия през идния сезон, в който обаче ще бъдат направени промени и така че засега не може да се посочи точната дата за завръщането на индийците.

Причина за провала през 2005 г. бяха лошите комуникации, взимането на непоследователни решения, тежките пътища и големи проблеми в...

Копецки печели и във финала на Азия-Пасифика

Понеделник, 10 Ноември 2014 | София, RallyXpress
Копецки печели и във финала на Азия-Пасифика

EКИПАЖЪТ на индийският тим MFR Ян Копецки/Павел Дреслер (на снимката, Шкода Фабия S2000) спечелиха рали Китай, заключителен кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика.

Това стана с лекота в надпревара, в която прекият съперник на Копецки – Гаувар Жил отпадна от състезанието след като удари своята Шкода Фабия S2000 в крайпътна скала.

Парадоксалното е, че другият отпаднал в състезанието за надпреварата на Азия и Пасифика бе Марк Педерер, който катастрофира в същата скала, след удара в която отпадна Жил.

Практически Копецки предсрочно бе спечели...

След евротитла Копецки шампион и на Пасифика

Сряда, 01 Октомври 2014 | Обихиро, Япония, RallyXpress
След евротитла Копецки шампион и на Пасифика

ДЕЙСТВАЩИЯТ европейски шампион Ян Копецки и неговият навигатор Павел Дреслер (на снимката, Шкода Фабия S2000) вече е непобедим в първенството на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика, след като двамата чехи спечелиха рали Хокайдо. Това е втората поредна титла за отбора на MRF, след като през миналата година екипът от Индия спечели първенството в самия край на шампионата. Единственият му съперник, който имаше шансове да измести Копецки от върха бе партньорът му в екипа Гаувар Жил.

Той обаче допусна грешка и излезе от трасето в осмия специален етап в момента, в който бе...

Гуавар Жил взема и малайзийското рали

Понеделник, 18 Август 2014 | Йохор Бар, RallyXpress
Гуавар Жил взема и малайзийското рали

ПЪРВИЯТ пилот на индийския тим MRF Гуавар Жил успя да надбяга своя съотборник в екипа на Шкода Ян Копецки, спечелвайки и малайзийския кръг от регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика.

Той завърши с аванс от 11 мин. пред най-близкия си съперник в класирането – японецът Юя Сумиама (на снимката горе) и на 13 мин. пред най-близкия си съперник в класирането на регионалното първенство – Марк Педер.

Преди да се развие драмата с Копецки, на Жил се бе наложило да спре за кратко, за да отстрани трева от радиатора на своя „супер“, като в този момент чехът бе на...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »