• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Азия пасифик

Копецки печели и във финала на Азия-Пасифика

Понеделник, 10 Ноември 2014 | София, RallyXpress
Копецки печели и във финала на Азия-Пасифика

EКИПАЖЪТ на индийският тим MFR Ян Копецки/Павел Дреслер (на снимката, Шкода Фабия S2000) спечелиха рали Китай, заключителен кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика.

Това стана с лекота в надпревара, в която прекият съперник на Копецки – Гаувар Жил отпадна от състезанието след като удари своята Шкода Фабия S2000 в крайпътна скала.

Парадоксалното е, че другият отпаднал в състезанието за надпреварата на Азия и Пасифика бе Марк Педерер, който катастрофира в същата скала, след удара в която отпадна Жил.

Практически Копецки предсрочно бе спечели...

След евротитла Копецки шампион и на Пасифика

Сряда, 01 Октомври 2014 | Обихиро, Япония, RallyXpress
След евротитла Копецки шампион и на Пасифика

ДЕЙСТВАЩИЯТ европейски шампион Ян Копецки и неговият навигатор Павел Дреслер (на снимката, Шкода Фабия S2000) вече е непобедим в първенството на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика, след като двамата чехи спечелиха рали Хокайдо. Това е втората поредна титла за отбора на MRF, след като през миналата година екипът от Индия спечели първенството в самия край на шампионата. Единственият му съперник, който имаше шансове да измести Копецки от върха бе партньорът му в екипа Гаувар Жил.

Той обаче допусна грешка и излезе от трасето в осмия специален етап в момента, в който бе...

Гуавар Жил взема и малайзийското рали

Понеделник, 18 Август 2014 | Йохор Бар, RallyXpress
Гуавар Жил взема и малайзийското рали

ПЪРВИЯТ пилот на индийския тим MRF Гуавар Жил успя да надбяга своя съотборник в екипа на Шкода Ян Копецки, спечелвайки и малайзийския кръг от регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика.

Той завърши с аванс от 11 мин. пред най-близкия си съперник в класирането – японецът Юя Сумиама (на снимката горе) и на 13 мин. пред най-близкия си съперник в класирането на регионалното първенство – Марк Педер.

Преди да се развие драмата с Копецки, на Жил се бе наложило да спре за кратко, за да отстрани трева от радиатора на своя „супер“, като в този момент чехът бе на...

Копецки взима първо рали от Азия и Пасифика

Понеделник, 23 Юни 2014 | Куинслънд, RallyXpress
Копецки взима първо рали от Азия и Пасифика

ПЪРВАТА победа на европейския шампион Ян Копецки, която чехът печели от шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика дойде от новозеландското рали Куинслънд.

Тя обаче стана възможна едва когато, съотборника на Копечцки в MRF Гуавар Жил (също с Шкода Фабия S2000) катастрофира тежко край пътя, след като стана жертва на огънало се преди това от удар окачване на „супера“.

След този момент Копецки оставаше единствено да поддържа преднината, контролирайки успешно колоната зад гърба си.

Еврошампионът Копецки поддържаше аванс малко повече от минута пред пилота от...

Условията във Вангарей помогнаха Жил да е №1

Неделя, 13 Април 2014 | Вангарей, RallyXpress
Условията във Вангарей помогнаха Жил да е №1

ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ  в първото рали от шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика сериозно помогнаха на шампиона от миналата година Гуавар Жил (на снимката) изхода на състезанието да бъде предрешено в полза на пилота на MRF.

Той поведе във втория ден на Вангарей Рали в Нова Зеландия, да подмине европейския шампион Ян Копецки, а трети да остане австралийския пилот на Мицубиши Марк Педър.

В хода на състезанието нито един от топ-пилотите не остана без проблеми, като най-забележителното измъкване от тях направи Ричард Мейсън, който в края на първия ден завърши на 11 сек....

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »