• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Азия пасифик

Понтус Тиндеман е предсрочен шампион

Сряда, 23 Септември 2015 | Хокайдо, Япония, RallyXpress
Понтус Тиндеман е предсрочен шампион

КОГАТО Гаувар Жил спря още по време на първия скоростен етап на японския кръг от шампионата на Азия и Пасифика – Хокайдо Рали, всичкото, което оставаше да направи Понтус Тиндеман (на снимката горе) бе да завърши състезанието и да стане предсрочния шампион за 2015 г. в това регионално първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА). 24-годишният швед започва своята кариера в моторните спотове през 2004 г., завършвайки като шампион на Нордик Кроскар, в който той е окуражаван от пастрока си Хенинг Солберг.

Математически Понт е шампион на Азия и Пасифика, което означава, че пилотите на Шкода...

Понтус Тиндеман и Шкода взимат Малайзия

Неделя, 16 Август 2015 | Куала Лумпур, RallyXpress
Понтус Тиндеман и Шкода взимат Малайзия

ОТБОРЪТ НА MRF записа двойна победа в малайзийския кръг от първенството Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика, след като победителят в това първенство за 2014 г. Понтус Тиндеман (на снимката) и съотборникът му Гаувар Жил спечелиха първите две места в крайното класиране на местното рали, валидно също и за първенството на страната и за Купата на Азия.

Стартът бе базиран в Джохор Бару – непосредствено до границата със Сингапур, а 14-те специални етапа събираха в себе си 246 състезателни километра.

Това е четвъртият старт от шампионата на Азия и Пасифика, след което са...

Първи старт и първа победа за Тиндеман

Вторник, 21 Април 2015 | Оукладн, Н. Зеландия, RallyXpress
Първи старт и първа победа за Тиндеман

ПОНТУС Тиндеман (на снимката) спечели първата си победа още от първото си участие с Шкода Фабия S2000 в шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика, печелейки новозеландското Вангарей Рали. Шведът водеше в състезанието от самото начало до края, побеждавайки защитаващият първото си място от миналата година в това рали и съотборник на Тиндеман в MRF индиец Гаувар Жил. Бившият в ралитата „на другия край на света“ имаше проблеми с вала на своята Шкода и загуби доста време.

Неприятностите за индиеца го изпратиха на 4-ото в края на първия ден, но по-късно той се съвзе и в...

Заводска програма за Понтус Тиндеман

Петък, 27 Март 2015 | Млада Болеслав, RallyXpress
Заводска програма за Понтус Тиндеман

ШКОДА МОТОРСПОРТ потвърдиха, че 24-гошишният швед Понтус Тиндеман (на снимката) е ангажиран със заводска програма на тима и ще представя чешката марка през 2015 г. в регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) на Азия и Пасифика. Понтус, който е доведен син на Хенинг Солберг, е със значителен актив в автомобилните ралита от различен мащаб в продължение на 10 години, като най-високото му постижение за момента е първото място в световното първенство за юношите през 2013 г.

За Тиндеман участието в първенството на Азия и Пасифика започва от новозеландското Вангарей Рали.

Едно...

Индийците обратно на терена в азиатските ралита

Вторник, 23 Декември 2014 | Делхи, RallyXpress
Индийците обратно на терена в азиатските ралита

ДЕСЕТ ГОДИНИ, след като беше отбелязана катастрофално слабото присъствие на Индия в състезание на международно равнище, което прати страната на опашката в спорта, Индия планира своето завръщане на терена на азиатските надпревари през 2015 г. Това личи и от календара на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Купата на Азия през идния сезон, в който обаче ще бъдат направени промени и така че засега не може да се посочи точната дата за завръщането на индийците.

Причина за провала през 2005 г. бяха лошите комуникации, взимането на непоследователни решения, тежките пътища и големи проблеми в...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »