• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC2 Pro

Крайми разкъсан между Азия-Пасифика и Европа

Четвъртък, 14 Април 2016 | Оденвалт, Германия, RallyXpress
Крайми разкъсан между Азия-Пасифика и Европа

23-ГОДИШНИЯТ пилот на Шкода Германия Фабиян Крейм (на снимката), известен сред феновете си като Крайми, бе обявен от Шкода Моторспорт като европейския пилот, който ще го представя в тазгодишната програма на азиатско-тихоокеанския шампионат по рали.

Както и в предишните години това ще е в партньорство с пилота от Индия Гаурав Жил.

Това обаче прави много тежка програмата на младия пилот от Оденвал, който ще се наложи да се състезава едновременно в две диаметрално противоположни географски посоки.

Регионалното първенство на международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика...

Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

Събота, 09 Април 2016 | Дарби, Англия, RallyXpress
Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

ПРИТЕЖАТЕЛЯТ на компанията за подготовка на спортни автомобили МЕМ в Дербишър, Англия, Крис Мелъс (на снимката) и под чието пряко ръководство бяха произведени Протон Сатрия Нео S2000 за малайзийският производител, точно обяснява проектът, с който неговата компания е била ангажирана през последните години. „С изключение само на един случай, в който имахме големи проблеми, всичките S2000 са били променени в базата в Милингтън и са били продадени, а ние продължаваме да изграждаме нови коли за наши клиенти“, казва Мелъс.

Производството на МЕМ бе познато много добре преди четири-пет години в...

Размирни и неясни времена за клас AP4

Неделя, 27 Март 2016 | Оукланд, RallyXpress
Размирни и неясни времена за клас AP4

ОПИТИТЕ на автомобилните власти в региона на Пасифика да нормализират усилията за спорта при освобождаване на правилата на допустимост чрез допускането на алтернативни проекти, които да се конкурират при равни условия с хомологираните автомобили R5, се развиват бавно и несигурно.

По-малко от месец преди старта на новозеландското рали Уангарей, първоначалните планове са били променени от нови национални правила в Нова Зеландия, които позволяват автомобили, но с различни компоненти и по-мощни двигатели.

Правилата до момента за АР4 изискваха 1.6-литров турбо-двигател, регулирани трансмисии....

Хюндай дават i20 прото за Падън в Отаго Рали

Четвъртък, 24 Март 2016 | Оукланд, RallyXpress
Хюндай дават i20 прото за Падън в Отаго Рали

ПОКАЗАНАТА днес в Оукланд, Нова Зеландия състезателен прототип на Хюндай i20, ще бъде карана от пилота на Хюндай Рейсинг Тим Хейдън Падън по време на предстоящото Отаго Рали, което е кръг от шампионата на Нова Зеландия. Той е произведен в съответствие с правилата на новозеландския шампиона по рали за клас АР4 (на снимката горе), като са използвани панели от модела i20 (версия 2015), докато шасито е базирано изцяло на новите подзаконови разпоредби за 1.6-литвор турбо двигател на АР4. За момента прототипът е с 1.8-литров турбо-двигател от Соната.

Скоростната кутия на този автомобил е 6-степенна Садев, а...

Шампионатът стигна най-западната точка

Петък, 05 Февруари 2016 | София, RallyXpress
Шампионатът стигна най-западната точка

С ОПРЕДЕЛЯНЕТО на гр. Лонгю като център на китайския кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за регионалния шампионат на Азия и Пасифика, първенството ще отбележи най-западната си точка, до която се е простирал. Китайското състезание от програмата е на 5/7 август и практически се намира в район на Вътрешна Монголия. Същият град ще е и центъра на възобновеното след дълго прекъсване участие на Китай в световните серии по рали тази година.

Мястото е инспектирано от ФИА за стартът на 10-ото от общо четиринадесетте състезания (8/11 септември), като преди него бе...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев