• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Азия пасифик

Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

Събота, 09 Април 2016 | Дарби, Англия, RallyXpress
Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

ПРИТЕЖАТЕЛЯТ на компанията за подготовка на спортни автомобили МЕМ в Дербишър, Англия, Крис Мелъс (на снимката) и под чието пряко ръководство бяха произведени Протон Сатрия Нео S2000 за малайзийският производител, точно обяснява проектът, с който неговата компания е била ангажирана през последните години. „С изключение само на един случай, в който имахме големи проблеми, всичките S2000 са били променени в базата в Милингтън и са били продадени, а ние продължаваме да изграждаме нови коли за наши клиенти“, казва Мелъс.

Производството на МЕМ бе познато много добре преди четири-пет години в...

Размирни и неясни времена за клас AP4

Неделя, 27 Март 2016 | Оукланд, RallyXpress
Размирни и неясни времена за клас AP4

ОПИТИТЕ на автомобилните власти в региона на Пасифика да нормализират усилията за спорта при освобождаване на правилата на допустимост чрез допускането на алтернативни проекти, които да се конкурират при равни условия с хомологираните автомобили R5, се развиват бавно и несигурно.

По-малко от месец преди старта на новозеландското рали Уангарей, първоначалните планове са били променени от нови национални правила в Нова Зеландия, които позволяват автомобили, но с различни компоненти и по-мощни двигатели.

Правилата до момента за АР4 изискваха 1.6-литров турбо-двигател, регулирани трансмисии....

Хюндай дават i20 прото за Падън в Отаго Рали

Четвъртък, 24 Март 2016 | Оукланд, RallyXpress
Хюндай дават i20 прото за Падън в Отаго Рали

ПОКАЗАНАТА днес в Оукланд, Нова Зеландия състезателен прототип на Хюндай i20, ще бъде карана от пилота на Хюндай Рейсинг Тим Хейдън Падън по време на предстоящото Отаго Рали, което е кръг от шампионата на Нова Зеландия. Той е произведен в съответствие с правилата на новозеландския шампиона по рали за клас АР4 (на снимката горе), като са използвани панели от модела i20 (версия 2015), докато шасито е базирано изцяло на новите подзаконови разпоредби за 1.6-литвор турбо двигател на АР4. За момента прототипът е с 1.8-литров турбо-двигател от Соната.

Скоростната кутия на този автомобил е 6-степенна Садев, а...

Шампионатът стигна най-западната точка

Петък, 05 Февруари 2016 | София, RallyXpress
Шампионатът стигна най-западната точка

С ОПРЕДЕЛЯНЕТО на гр. Лонгю като център на китайския кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за регионалния шампионат на Азия и Пасифика, първенството ще отбележи най-западната си точка, до която се е простирал. Китайското състезание от програмата е на 5/7 август и практически се намира в район на Вътрешна Монголия. Същият град ще е и центъра на възобновеното след дълго прекъсване участие на Китай в световните серии по рали тази година.

Мястото е инспектирано от ФИА за стартът на 10-ото от общо четиринадесетте състезания (8/11 септември), като преди него бе...

Понтус Тиндеман: пет победи от шест старта

Неделя, 01 Ноември 2015 | Пекин, RallyXpress
Понтус Тиндеман: пет победи от шест старта

ШВЕДСКИЯТ ПИЛОТ на Шкода Понтус Тиндеман (на снимката) спечели пета победа от шест участия в шампионата на Азия и Пасифика, завършвайки с аванс от повече от 32 мин. пред втория в рали Китай. Тиндеман, който в това състезание за първи път се състезаваше с Шкода Фабия R5 завърши начело с гарантиран комфорт, след като неговия партньор в отбора на МRT Гуавар Жил (Шкода Фабия S2000) се разби край пътя в четвъртия скоростен етап.

След това за Понт оставаше единствено да спечели всички скоростни етапи. Общо 6 екипажа бяха регистрирани за участие в този старт от шампионата на Азия и Пасифика, до финала...

«  1 2 3 4 5 6 7  »