• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Азия пасифик

Тотална доминация на Шкода в Вангарей Рали

Понеделник, 02 Май 2016 | Окланд, RallyXpress
Тотална доминация на Шкода в Вангарей Рали

ДВАТА ЕКИПАЖА на MRF Шкода Тим тотално доминираха над съперниците си по време на първия кръг от регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика, в който победата взе Гаурав Жил (на снимката).

Но нито неговото първо място, нито до второто на младия му съотборник Фабиян Крейм се стигна леко.

Още повече, че Крейм загуби повече от половин минута от аванса си заради неправилен избор на гуми и спукване на една от тях във втория ден, позволило на индиецът да поеме лидерството от края на първия ден.

При него обаче проблемите предстояха във втората част на...

Крайми разкъсан между Азия-Пасифика и Европа

Четвъртък, 14 Април 2016 | Оденвалт, Германия, RallyXpress
Крайми разкъсан между Азия-Пасифика и Европа

23-ГОДИШНИЯТ пилот на Шкода Германия Фабиян Крейм (на снимката), известен сред феновете си като Крайми, бе обявен от Шкода Моторспорт като европейския пилот, който ще го представя в тазгодишната програма на азиатско-тихоокеанския шампионат по рали.

Както и в предишните години това ще е в партньорство с пилота от Индия Гаурав Жил.

Това обаче прави много тежка програмата на младия пилот от Оденвал, който ще се наложи да се състезава едновременно в две диаметрално противоположни географски посоки.

Регионалното първенство на международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика...

Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

Събота, 09 Април 2016 | Дарби, Англия, RallyXpress
Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

ПРИТЕЖАТЕЛЯТ на компанията за подготовка на спортни автомобили МЕМ в Дербишър, Англия, Крис Мелъс (на снимката) и под чието пряко ръководство бяха произведени Протон Сатрия Нео S2000 за малайзийският производител, точно обяснява проектът, с който неговата компания е била ангажирана през последните години. „С изключение само на един случай, в който имахме големи проблеми, всичките S2000 са били променени в базата в Милингтън и са били продадени, а ние продължаваме да изграждаме нови коли за наши клиенти“, казва Мелъс.

Производството на МЕМ бе познато много добре преди четири-пет години в...

Размирни и неясни времена за клас AP4

Неделя, 27 Март 2016 | Оукланд, RallyXpress
Размирни и неясни времена за клас AP4

ОПИТИТЕ на автомобилните власти в региона на Пасифика да нормализират усилията за спорта при освобождаване на правилата на допустимост чрез допускането на алтернативни проекти, които да се конкурират при равни условия с хомологираните автомобили R5, се развиват бавно и несигурно.

По-малко от месец преди старта на новозеландското рали Уангарей, първоначалните планове са били променени от нови национални правила в Нова Зеландия, които позволяват автомобили, но с различни компоненти и по-мощни двигатели.

Правилата до момента за АР4 изискваха 1.6-литров турбо-двигател, регулирани трансмисии....

Хюндай дават i20 прото за Падън в Отаго Рали

Четвъртък, 24 Март 2016 | Оукланд, RallyXpress
Хюндай дават i20 прото за Падън в Отаго Рали

ПОКАЗАНАТА днес в Оукланд, Нова Зеландия състезателен прототип на Хюндай i20, ще бъде карана от пилота на Хюндай Рейсинг Тим Хейдън Падън по време на предстоящото Отаго Рали, което е кръг от шампионата на Нова Зеландия. Той е произведен в съответствие с правилата на новозеландския шампиона по рали за клас АР4 (на снимката горе), като са използвани панели от модела i20 (версия 2015), докато шасито е базирано изцяло на новите подзаконови разпоредби за 1.6-литвор турбо двигател на АР4. За момента прототипът е с 1.8-литров турбо-двигател от Соната.

Скоростната кутия на този автомобил е 6-степенна Садев, а...

«  1 2 3 4 5 6 7  »