• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

Азия пасифик

Мицубиши R5 с пробив в Малайзийското рали

Четвъртък, 27 Октомври 2016 | Стокхолм, RallyXpress
Мицубиши R5 с пробив в Малайзийското рали

ШВЕДСКИЯТ предприемач Томас Венг (на снимката), който разработи частният проект на Мицубиши за рали Мираж R5, най-накрая вече има пробив, колата да бъде заявена в официални шампионати от календара на Международната автомобилна федерация (ФИА). Регистрирането на Яри Кетомаа в Малайзия Рали, кръг от регионалния шампионат на федерацията за Азия и Пасифика е прието в рамките на националната спортна власт. Това обаче при положение, че те технически бъдат одобрени съгласно националните регулации, в случая – на Швеция.

За автомобила е отказана хомологация от ФИА, с аргумента, че става дума за частно...

Аутсайдер взима победа в китайския кръг от APRС

Понеделник, 08 Август 2016 | Дзанкай, Китай, RallyXpress
Аутсайдер взима победа в китайския кръг от APRС

НЕЗАЯВЕНИЯТ за участие в китайския кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика – австриецът Манфред Щол (на снимката), спечели Дзанкай Рали, използвайки наетият на място в Китай Ситроен DS3 R5, докато точките за победата в този кръг бяха присъдени на Гаурав Жил (Шкода Фабия R5) от отбора на MRF Шкода.

Състезанието бе базирано близо до монголската граница, като в надпреварата бяха използвани етапи, които са на ръба на пустинята Гоби.

Точно градът Дзанкай, който дава името на състезанието, бе инспектиран неотдавна от представители на ФИА, на които...

Тотална доминация на Шкода в Вангарей Рали

Понеделник, 02 Май 2016 | Окланд, RallyXpress
Тотална доминация на Шкода в Вангарей Рали

ДВАТА ЕКИПАЖА на MRF Шкода Тим тотално доминираха над съперниците си по време на първия кръг от регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика, в който победата взе Гаурав Жил (на снимката).

Но нито неговото първо място, нито до второто на младия му съотборник Фабиян Крейм се стигна леко.

Още повече, че Крейм загуби повече от половин минута от аванса си заради неправилен избор на гуми и спукване на една от тях във втория ден, позволило на индиецът да поеме лидерството от края на първия ден.

При него обаче проблемите предстояха във втората част на...

Крайми разкъсан между Азия-Пасифика и Европа

Четвъртък, 14 Април 2016 | Оденвалт, Германия, RallyXpress
Крайми разкъсан между Азия-Пасифика и Европа

23-ГОДИШНИЯТ пилот на Шкода Германия Фабиян Крейм (на снимката), известен сред феновете си като Крайми, бе обявен от Шкода Моторспорт като европейския пилот, който ще го представя в тазгодишната програма на азиатско-тихоокеанския шампионат по рали.

Както и в предишните години това ще е в партньорство с пилота от Индия Гаурав Жил.

Това обаче прави много тежка програмата на младия пилот от Оденвал, който ще се наложи да се състезава едновременно в две диаметрално противоположни географски посоки.

Регионалното първенство на международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика...

Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

Събота, 09 Април 2016 | Дарби, Англия, RallyXpress
Мелъс работи и върху вариант Протон Нео R5

ПРИТЕЖАТЕЛЯТ на компанията за подготовка на спортни автомобили МЕМ в Дербишър, Англия, Крис Мелъс (на снимката) и под чието пряко ръководство бяха произведени Протон Сатрия Нео S2000 за малайзийският производител, точно обяснява проектът, с който неговата компания е била ангажирана през последните години. „С изключение само на един случай, в който имахме големи проблеми, всичките S2000 са били променени в базата в Милингтън и са били продадени, а ние продължаваме да изграждаме нови коли за наши клиенти“, казва Мелъс.

Производството на МЕМ бе познато много добре преди четири-пет години в...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев