• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC2 Pro

Жил с първа победа в домашното Кофи Дей

Сряда, 07 Декември 2016 | Мангалор, Индия, RallyXpress
Жил с първа победа в домашното Кофи Дей

ПИЛОТИРАЩИЯТ Шкода Фабия R5 индийски пилот Гаувар Жил (на снимката) спечели и домашното състезание Кофи Дей Рали, което затваряше календара на регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика 2016.

Жил събра максимален брой точки от всички 6 кръга от първенството в региона на Тихия океан, печелейки пет от ралитата за този сезон.

Неговият съперник и съотборник Фабиан Крейм загуби темпото в Кофи Дей Рали и изостана в класирането, след като поучи повреда в окачването на своята Фабия, но в крайна сметка все пак завърши като вицешампион на Азия и Пасифика и...

Гаурав Жил с титла от Азия и Пасифика 2016

Неделя, 30 Октомври 2016 | Джохор, Малайзия, RallyXpress
  • обновена
Гаурав Жил с титла от Азия и Пасифика 2016

ИНДИЙСКИЯТ пилот на MRF Тим Гаурав Жил (на снимката) спечели регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика за втори път, завършвайки като победител в жегата на Малайзия Рали. Жил записа петата поредна победа на пилот на Шкода в този шампионат.

Изненадващото в класирането е, че втори е финландецът Яри Кетомаа, който в това състезание се представя с нехомологирания Мицубиши R5, който е допуснат до участие на базата местните правила за националния шампионат на Малайзия.

Националния шампионат, чийто пети кръг е Малайзия рали, се провежда успоредно с този...

Мицубиши R5 с пробив в Малайзийското рали

Четвъртък, 27 Октомври 2016 | Стокхолм, RallyXpress
Мицубиши R5 с пробив в Малайзийското рали

ШВЕДСКИЯТ предприемач Томас Венг (на снимката), който разработи частният проект на Мицубиши за рали Мираж R5, най-накрая вече има пробив, колата да бъде заявена в официални шампионати от календара на Международната автомобилна федерация (ФИА). Регистрирането на Яри Кетомаа в Малайзия Рали, кръг от регионалния шампионат на федерацията за Азия и Пасифика е прието в рамките на националната спортна власт. Това обаче при положение, че те технически бъдат одобрени съгласно националните регулации, в случая – на Швеция.

За автомобила е отказана хомологация от ФИА, с аргумента, че става дума за частно...

Аутсайдер взима победа в китайския кръг от APRС

Понеделник, 08 Август 2016 | Дзанкай, Китай, RallyXpress
Аутсайдер взима победа в китайския кръг от APRС

НЕЗАЯВЕНИЯТ за участие в китайския кръг от регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика – австриецът Манфред Щол (на снимката), спечели Дзанкай Рали, използвайки наетият на място в Китай Ситроен DS3 R5, докато точките за победата в този кръг бяха присъдени на Гаурав Жил (Шкода Фабия R5) от отбора на MRF Шкода.

Състезанието бе базирано близо до монголската граница, като в надпреварата бяха използвани етапи, които са на ръба на пустинята Гоби.

Точно градът Дзанкай, който дава името на състезанието, бе инспектиран неотдавна от представители на ФИА, на които...

Тотална доминация на Шкода в Вангарей Рали

Понеделник, 02 Май 2016 | Окланд, RallyXpress
Тотална доминация на Шкода в Вангарей Рали

ДВАТА ЕКИПАЖА на MRF Шкода Тим тотално доминираха над съперниците си по време на първия кръг от регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика, в който победата взе Гаурав Жил (на снимката).

Но нито неговото първо място, нито до второто на младия му съотборник Фабиян Крейм се стигна леко.

Още повече, че Крейм загуби повече от половин минута от аванса си заради неправилен избор на гуми и спукване на една от тях във втория ден, позволило на индиецът да поеме лидерството от края на първия ден.

При него обаче проблемите предстояха във втората част на...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев