• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Азия пасифик

Точно след 10 години: индийците се завръщат

Петък, 20 Април 2018 | Делхи, RallyXpress
Точно след 10 години: индийците се завръщат

ДЕСЕТ ГОДИНИ, след като индийският рали екип Сидвин Индия, базиран при Продрайв и представил с в световния шампионат съвсем за кратко в Европа, идва новината, че шампионът на Азия и Пасифика Гаурав Жил ще участва тази година в стартове от световните серии в категорията WRC2. Неговият автомобил Шкода Фабия R5 ще бъде „обут“ с гуми на индийската компания за гуми MRF (на снимката), с чиито цветове Жил се състезава регионалното първенство по рали на ФИА за Азия и Тихия океан.

Производството на MRF не е хомологирано от международната федерация, така че пилотът няма да е официално регистриран за...

Азиатският шампион ще кара Фабия R5 в WRC2

Сряда, 24 Януари 2018 | Париж, RallyXpress
Азиатският шампион ще кара Фабия R5 в WRC2

ПРЕДИ ДЕВЕТ ГОДИНИ индийският пилот Гаувар Жил, който спечели третото си национално първенство през изминалия уикенд с победа в Рали К1000 бе част от европейския шампионат. След финала на К1000 в Бангалор Жил потвърди, че има желание да се върне в Европа. В двата последователни сезона на еврошампионата – 2008 и 2009, той бе пилот и водач на размирния Сидвин Тим Индия, представен от Жил със Субару Импреза WRX в тогавашната група N. Отборът обаче внезапно бе разпуснат след участия във Великобритания, Кипър и Португалия.

„Надяваме се, че ще карам в WRC2 Шкода Фабия R5 от холандския Веверс Тим по-късно тази...

Жил взима Кофи дей и третата си титла в APRC

Неделя, 26 Ноември 2017 | Делхи, RallyXpress
Жил взима Кофи дей и третата си титла в APRC

ИНДИЙСКИЯТ пилот на MRF Шкода Гаувар Жил (на снимката) спечели както домашния кръг от сериите на ФИА за регионалния шампионат на Азия и Пасифика – рали Кофи дей, така и третата си титла в своята кариера. 35-годишният пилот и неговият белгийски навигатор Стефан Прево завършиха с близо четвърт час преднина на финала, оставяйки втори в класирането съотборника си в MRF Шкода Оле-Кристиян Вейби. 20-годишният норвежец стана жертва на счупен задвижващ вал във втория ден на ралито, което му коства значителна загуба на време.

В следобедната част от този ден Вейби можа да продължи, едва след като беше...

Гаурав Жил си връща лидерството в Азия

Събота, 23 Септември 2017 | Обихиро, Япония, RallyXpress
Гаурав Жил си връща лидерството в Азия

ПИЛОТЪТ НА MRF Шкода Гаурав Жил (на снимката) излезе напред в класирането на регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика с победа в японския кръг от надпреварата Хокайдо Рали. Това стана след тежко приземяване в 3 СЕ на неговия съотборник Оле-Кристиян Вейби. Освен изпреварването на Вейби, Жил успя да „елиминира“ в този ортодоксален етап и прекият тимов съперник на MRF Шкода – Мот Спорт и Мицубиши Мираж R5 на Яри Кетомаа и един старт преди края Жил вече води с 6 т.

Докато след този фатален трамплин за Вейби и Кетомаа, колата на финландецът се оказа тежко...

Вейби взе Малайзия, увеличава аванса си

Понеделник, 14 Август 2017 | Джохор, Малайзия, RallyXpress
Вейби взе Малайзия, увеличава аванса си

21-ГОДИШНИЯТ норвежки пилот Оле-Кристиян Вейби (на снимката) спечели Джохор Рали, което е втората предна победа за екипа в първенството на Азия и Пасифика, като и двата екипажа на МRT Шкода са начело в касирането на това състезание. Втори в Джохор Рали завърши Гаурав Жил, който обаче бе първоначалният лидер в състезанието до момента, в който не получи повреда в кормилното устройство. Трети в този кръг от надпреварата на Азия и Пасифика е Яри Кетомаа, който участва в надпреварата с концептуалния Мицубиши Мираж R5.

Два последователни проблема с двигателя на автомобила на финландеца го принудиха...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев