• ...ТРИНАДЕСЕТ ДНИ И ДВЕ ПРОМЕНИ ЗА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ПИСТА...

  • ...С ОТКРИТО ПИСМО ДО УПРАВАТА НА НАЦИОНАЛНАТА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ, СОФИЙСКИЯТ ПРОСПИЙД ИСКА ОТГОВОРИ ОТ БФАС ...

  • ...ЕКИПАЖЪТ НА МАРИНА МОТОРСПОРТ ТИХОМИР СТРАТИЕВ/ДОБРИН БОРИСОВ - ШЕСТ ПЪТИ №1 В ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА...

Азия пасифик

Вейби финишира първи в далечното рали Канбера

Неделя, 28 Май 2017 | Канбера, RallyXpress
Вейби финишира първи в далечното рали Канбера

20-ГОДИШНИЯТ норвежки пилот Оле-Кристиян Вейби (на снимката) спечели първата си победа в генерално класиране, след като завърши като победител във втория кръг от регионалното първенство на ФИА за Азия и Пасифика – рали Канбера. Това стана възможно, след като в първия ден от двудневната надпревара той и неговия съотборник в отбора на Шкода MFR Гаувар Жил бяха начело на колоната, но след две последователни грешки Жил изостана в класирането, с което норвежкото хлапе записа и най-големия си международен успех.

Третото и четвъртото място бяха заети от специалните автомобили на Мрат Тим Мицубиши...

Жил печели Вангарей, Шкода с 2 първи места

Неделя, 30 Април 2017 | Оукланд, RallyXpress
Жил печели Вангарей, Шкода с 2 първи места

ШАМПИОНЪТ на Азия и Пасифика за 2016 г. Гаувар Жил и навигаторът му Стефан Прево (на снимката) стана победител в първия кръг от регионалния шампионат на ФИА за тази година, печелейки победата във Вангарей Рали.

В първия ден на новозеландската надпреварата обаче Жил беше на второ място в класирането си, на малка разлика от новия партньор в тима на Шкода MRF Оле Кристиан Вейби, който обаче във втория ден на Вангарей Рали получи закъснение заради проблеми със спирачките на своята R5.

Тези проблеми за Вейби дойдоха заради натрупване на кал по дисковете, причинени от променливите метеорологични...

Жил с първа победа в домашното Кофи Дей

Сряда, 07 Декември 2016 | Мангалор, Индия, RallyXpress
Жил с първа победа в домашното Кофи Дей

ПИЛОТИРАЩИЯТ Шкода Фабия R5 индийски пилот Гаувар Жил (на снимката) спечели и домашното състезание Кофи Дей Рали, което затваряше календара на регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика 2016.

Жил събра максимален брой точки от всички 6 кръга от първенството в региона на Тихия океан, печелейки пет от ралитата за този сезон.

Неговият съперник и съотборник Фабиан Крейм загуби темпото в Кофи Дей Рали и изостана в класирането, след като поучи повреда в окачването на своята Фабия, но в крайна сметка все пак завърши като вицешампион на Азия и Пасифика и...

Гаурав Жил с титла от Азия и Пасифика 2016

Неделя, 30 Октомври 2016 | Джохор, Малайзия, RallyXpress
  • обновена
Гаурав Жил с титла от Азия и Пасифика 2016

ИНДИЙСКИЯТ пилот на MRF Тим Гаурав Жил (на снимката) спечели регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Азия и Пасифика за втори път, завършвайки като победител в жегата на Малайзия Рали. Жил записа петата поредна победа на пилот на Шкода в този шампионат.

Изненадващото в класирането е, че втори е финландецът Яри Кетомаа, който в това състезание се представя с нехомологирания Мицубиши R5, който е допуснат до участие на базата местните правила за националния шампионат на Малайзия.

Националния шампионат, чийто пети кръг е Малайзия рали, се провежда успоредно с този...

Мицубиши R5 с пробив в Малайзийското рали

Четвъртък, 27 Октомври 2016 | Стокхолм, RallyXpress
Мицубиши R5 с пробив в Малайзийското рали

ШВЕДСКИЯТ предприемач Томас Венг (на снимката), който разработи частният проект на Мицубиши за рали Мираж R5, най-накрая вече има пробив, колата да бъде заявена в официални шампионати от календара на Международната автомобилна федерация (ФИА). Регистрирането на Яри Кетомаа в Малайзия Рали, кръг от регионалния шампионат на федерацията за Азия и Пасифика е прието в рамките на националната спортна власт. Това обаче при положение, че те технически бъдат одобрени съгласно националните регулации, в случая – на Швеция.

За автомобила е отказана хомологация от ФИА, с аргумента, че става дума за частно...

1 2 3 4 5  »