• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Интервю

Бивш пловдивски навигатор поема техническата комисия

Понеделник, 03 Февруари 2014 | София, RallyXpress
Бивш пловдивски навигатор поема техническата комисия

45-ГОДИШНИЯТ бивш навигатор от Пловдив Никола Попов (на снимката) е новият председател на техническата комисия в бензиновите дисциплини на спорт.

Това става известно от решението на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) от 31 януари 2014 г., с което ко-пилотът в отбора на Булгартабак е назначен на овакантеното място.

Попов ще наследи позицията, от която в продължение на близо шест години и половина педантично и особено успешно работеше инж. Камен Михайлов.

Никола Попов е третият човек, оглавяващ най-тежката за работа и важна в спорта комисия след Михайлов и...

МОРИ ЧАНДЛЪР ПРЕЗИДЕНТ НА WRC : ПОВЕЧЕ СИГУРНОСТ В БЪДЕЩЕТО

Понеделник, 05 Май 2008 | Мартин Холмс, RallyXpress
 RallyXpress

ДЪЛГОСРОЧНИТЕ решения, които са взети в комисията по рали на ФИА в последните месеци, дават основания на производителите да бъдат сигурни в развитието на спорта през следващите години. Такава е основната мисъл на интервюто на с МОРИ ЧАНДЛЪР, президент на WRC .УВЕРЕН: Мори Чандлър е сигурен в бъдещето на рали спорта

СНИМКА: Мартин Холмс, Англия

- Сигурен съм в развитието на ралитата. Взехме дългосрочни решения и хората разбират, че плановете ни са много точни. А това означава, че спонсорите и производителите могат да бъдат сигурни какво точно ще се случи в бъдеще.

- Във връзка със стабилността на...

И ИТАЛИАНЦИТЕ ПЛАСИРАХА СВОЕ ХЛАПЕ ЗА СТАРТА НА АРЖЕНТИНА

Сряда, 12 Март 2008 |
И ИТАЛИАНЦИТЕ ПЛАСИРАХА СВОЕ ХЛАПЕ ЗА СТАРТА НА АРЖЕНТИНА
20-ГОДИШНИЯТ италиански пилот Джорджо Бакко (на снимката) ще стартира в рали Аржентина в края на месеца. Така към все по-нарастващата групата на тийнейджърите в световните ралито се присъединява и един италианец. Зад волана на Субару Импреза WRX N11 в Аржентина Бакко ще се включи в състезанието на PCWRC.

В края на месеца тийейджъра ще е с номер 47 и ще замести Флавио Фрисиеро, който отпада от аржентинския кръг поради семейни причини. Замяната е станала с изричното разрешение на ФИА.

Бакко замества Фрисиеро като пилот на италианския Моторинг Клуб, който в Аржентина ще бъде представен от спонсорирания...

BF-GOODRICH ДЕБЮТИРА С ОТКРИТИЯ ПИСТОВ СТАРТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Вторник, 11 Март 2008 |
BF-GOODRICH ДЕБЮТИРА С ОТКРИТИЯ ПИСТОВ СТАРТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

В КРАЯ на този месец, по време на първия старт от автомобилната 2008 г. – откритото пистово състезание във Велико Търново, карай трасето ще заяви и появата си в българските състезания BF-Goodrich. Френската марка, която сега обединява едновременно и логото на познатия допреди година официален доставчик на спортните гуми за WRC, и далече по-позната марка Мишлен, вече има своя официален дилър у нас.

Това е фирмата АТА-Тандем ООД, с чийто търговски директор Атанас Кавръков RallyXpress направи първото за годината интервю.АМБИЦИРАН: Атанас Кавръков е категоричен, че BF-Goodrich има добро бъдеще на спортните трасета в...

ШАМПИОНАТЪТ ЗА 2008 МОЖЕ ДА СЕ НАТЪКНЕ НА “ПОДВОДНИ” КАМЪНИ

Петък, 11 Януари 2008 |
ШАМПИОНАТЪТ ЗА 2008 МОЖЕ ДА СЕ НАТЪКНЕ НА “ПОДВОДНИ” КАМЪНИ
ЕДИН доставчик на гуми за всички участващи тимове в световното първенство, проста философия за целия шампионат през 2008 г. Всичко изглежда прекалено лесно и ясно. Но дали нещата са такива, каквито изглеждат на първи поглед? Защото преговорите на отборите и Пирели съвсем не са минали така гладко. За възможните подводни камъни говори съветникът на ВР-Форд Абу Даби WRT Фил Шорт.
ЕКСПЕРТ: Фил Шорт, който се смята за всепризнат капацитет в световните ралита обяснява какви са промените и възможните “подводните” камъни в новото световно първенство.

Снимка: Мартин Холмс, Англия
Практически тимовете ще...

1 2  » 
Автобои Неделчев