• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

История БГ

9-километровата румънска носталгия по родните ралита

Петък, 07 Февруари 2020 | от Страшо Димов, София
9-километровата румънска носталгия по родните ралита

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ пет години снежното румънско Ковасна Рали получи особен статут в българския рали спорт. Не мога да си спомня екипаж, който е заминавал за този град, който да не е обявявал, че отива там със страхотно удоволствие.

И няма как да е друго яче, след като това е едва ли не единственото снежно надбягване на Полуострова, състезание каквото очевидно липсва на автомобилистите ни.

В България такава надпревара, в класическия ѝ вид, никога не е съществувала. И по-лошото е, че през годините нито една от управите на спорта не си е правила труда дори да проучи има или няма възможност за това.

За 46...

Какво още каза в Бирмингъм шефът на ралитата във ФИА

Неделя, 12 Януари 2020 | Мартин Холмс Рали Офис, Англия
  • обновена
Какво още каза в Бирмингъм шефът на ралитата във ФИА

ПРИ ОТКРИВАНЕТО на ежегодното шоуто на английското списание Автоспорт в Бирмингам, негов гост-лектор бе директорът на ФИА за ралитата Ив Матотн (на снимкаа), който изложи пред водещия Колин Кларк представа на управляващата спорта тяло за първите две години от работата му.

Почти веднага, официалният сайт на световното първенство акцентира върху онази част от казаното от Матон, която разкрива намерението на ФИА в следващите 5 години броят на участващите заводски отбори рязко да се повиши (виж ТУК).

Но това е само един от акцентите, на които бившият шеф на Ситроен Спорт насочи вниманието на...

Петте години на Ауди Куатро в световния шампионат по рали

Петък, 30 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Петте години на Ауди Куатро в световния шампионат по рали

ВНУКЪТ НА Фердинанд Порше - Фердинанд Пиех, основателят на империята Фолксваген, внезапно почина на 25 август 2019 г., преминавайки ненадейно и нелепо в отвъдното. Той беше отговорен за разширяването на страховитото разрастване на Фолксваген Груп, ефикасно спасявайки групата от финансовата криза, но най-накрая бе принуден да подаде оставка на 25 април 2015 г., преди кризата в Дизелгейт да посети Фау-Ве.

Малко знаех по това време, че интервюто, което направих в седалището на Ауди с д-р Фердинанд Пиех в Инголщад  през април 1986 г., ще бъде в най-благоприятния момент. По това време той беше шеф на Ауди и...

Историята на софийската писта започва с 2 старта на „Ленин“

Четвъртък, 15 Август 2019 | от Страшо Димов, RallyXpress
Историята на софийската писта започва с 2 старта на „Ленин“

С ДВА СТАРТА в две последователни  години на тогавашния бул. Ленин, а сега Цариградско шосе, започва историята на пистовия автомобилизъм в София и състезанията, валидни за националното първенство. Защото вариации на пистови гонки, като част от други надпревари (италианското преследване на бившата Мотописта за наградата на Форд-Мото Пфое, 1992 г.), са правени нееднократно. Но шампионатните стартове започват именно от Цариградско през далечната 1977 г., организирани от Градския съвет на Съюза на Българските Автомобилисти (СБА).

Подобно нещо в столицата не беше се случвало, никой дори и не би се...

На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

Събота, 06 Октомври 2018 | от Страшо Димов, RallyXpress
На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

ЕДИН МНОГО неприятен пропуск с рубриките на сайта с новините в българския автомобилен спорт да бъдат обновявани, а и дефект в организацията на портала („закованите“ рубрики) неочаквано донесе полза.

В 500 думи, мухлясалата от 25 май 2016 г. реплика, че трудното за рали България тепърва започва, се оказва идеалното доказателство за ситуацията, в която най-авторитетното ни рали се намира в момента (виж ТУК).

Организация на принципа „да запретнем ръкави“, допълнена с „дайте да дадете“, с нулево финансиране, пропагандни и популистки спасителни мерки, и като капак - половинчата ПР-акция на двамата...

1 2  » 
Автобои Неделчев