• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

500 думи

Преди да направите избора си, вижте колко са важни маслата

Събота, 08 Февруари 2020 | София, Topavtochasti
Преди да направите избора си, вижте колко са важни маслата

МОТОРНИТЕ МАСЛА са от съществена важност за безупречната работа и високатапроизводителност на  двигателя. Те охлаждат и смазват подвижните части, удължавайки техния период на експлоатация, защитавайки ги и от повреждане. Има различни видове масла. Кое трябва да изберете? Нека преди да решите какъв трябва да бъде вашия евентуален избор, да разгледаме различията, които съществуват в тази изключително важна за експлоатацията на автомобила плоскост, както и характерните им особености. Какви са видовете моторни масла?

Обикновено се различават четири основни вида моторни масла:

:: Стандартно...

Колко важни са спирачките и проблемите, които създават

Вторник, 28 Януари 2020 | София, Topavtochasti
Колко важни са спирачките и проблемите, които създават

СПИРАЧНИТЕ ДИСКОВЕ са важна част от спирачната система на автомобила. Тъй като тези компоненти подсигуряват безопасността на автомобила, от съществена важност е да обръщате специално внимание на състоянието им и да ги поддържате правилно. Какви са най-често срещаните видове спирачни дискове? Най-разпространените видове спирачни дискове са следните:

· Плоски дискове
· Спирачни дискове с канали
· Перфорирани дискове
· Нарязани и перфорирани дискове
· Вентилирани дискове
· Нарязани дискове
· Дискове с вълнообразен външен ръб

%снимка1%
Какви са възможните проблеми, причини за тях и...

Петер Солберг слиза от коня, застава зад гърба на Оливър

Вторник, 16 Април 2019 | Осло, RallyXpress
Петер Солберг слиза от коня, застава зад гърба на Оливър

БИВШИЯТ световен шампион в сериите на WRC през 2003 г. и по-късно два пъти шампионът на Световния рали-крос Петер Солберг (на снимката) обяви, че се оттегля от редовната си кариера на пилот. От първата си поява в WRC през 1998 г. в ралито на Швеция, той се състезава в общо 189 WRC събития, печели 13 победи и 37 пъти е на подиума. Всичко това носещо особено специална забава и вълнение на спорта и феновете на най-земния и лъчезарен пилот от сериите, бройката на чиито почитатели трудно мога да бъде определена точно.

Неговата кариера е дългогодишната здрава връзка със Субару и Форд, дейност, която приключи в Болоня...

Крейг Брийн и Шкода откриват сметката от победи в Италия

Неделя, 14 Април 2019 | Сан Ремо, RallyXpress
Крейг Брийн и Шкода откриват сметката от победи в Италия

ИРЛАНДСКИЯТ пилот Крейг Брийн (на снимката, Шкода Фабия R5) грабна последната победа на италианския шампионат Санремо Рали, завършвайки 4.3 сек. пред пилота на Фиеста R5 Симоне Кампедели, който бе лидера на колоната през по-голямата част от дистанцията! Кампедели  стартира последния, 34-километров финален етап на мокро трасе, 11 сек. пред Брийн, без очевидни идеални възможности за избор на гуми за този етап. Първоначално той започна да изсъхва, а след това бе овлажнен с участъци от много гъста мъгла.

Брийн имаше предчувствието за неочакваните промени на условия в ралито още преди неговото начало.

...

Гуиндаф Евънс: С Форд Елфин е на правилното място

Петък, 12 Април 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Гуиндаф Евънс: С Форд Елфин е на правилното място

АКО Е ИМАЛО каквито и да е съмнения относно позицията на Елфин Евънс в топ-листата на WRC отборите, то това категорично беше разсеяно от представянето на пилота тази година в Корсика. Силен поддръжник на Елфин е баща му Гуиндаф, бивш британски национален шампион по рали и самият рали пилот на Форд. Днес Евънс-баща работи като пилот на бележките за безопасност на своя син и след финала тазгодишната Обиколка на Корсика ни даде известна представа за кариерата на Елфин.
  
- Той е на правилното място. Неговите перспективи са потенциално много добри, въпреки че тези нива са толкова високи, границите са...

1 2  » 
Автобои Неделчев