• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

История БГ

Какво още каза в Бирмингъм шефът на ралитата във ФИА

Неделя, 12 Януари 2020 | Мартин Холмс Рали Офис, Англия
  • обновена
Какво още каза в Бирмингъм шефът на ралитата във ФИА

ПРИ ОТКРИВАНЕТО на ежегодното шоуто на английското списание Автоспорт в Бирмингам, негов гост-лектор бе директорът на ФИА за ралитата Ив Матотн (на снимкаа), който изложи пред водещия Колин Кларк представа на управляващата спорта тяло за първите две години от работата му.

Почти веднага, официалният сайт на световното първенство акцентира върху онази част от казаното от Матон, която разкрива намерението на ФИА в следващите 5 години броят на участващите заводски отбори рязко да се повиши (виж ТУК).

Но това е само един от акцентите, на които бившият шеф на Ситроен Спорт насочи вниманието на...

Петте години на Ауди Куатро в световния шампионат по рали

Петък, 30 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Петте години на Ауди Куатро в световния шампионат по рали

ВНУКЪТ НА Фердинанд Порше - Фердинанд Пиех, основателят на империята Фолксваген, внезапно почина на 25 август 2019 г., преминавайки ненадейно и нелепо в отвъдното. Той беше отговорен за разширяването на страховитото разрастване на Фолксваген Груп, ефикасно спасявайки групата от финансовата криза, но най-накрая бе принуден да подаде оставка на 25 април 2015 г., преди кризата в Дизелгейт да посети Фау-Ве.

Малко знаех по това време, че интервюто, което направих в седалището на Ауди с д-р Фердинанд Пиех в Инголщад  през април 1986 г., ще бъде в най-благоприятния момент. По това време той беше шеф на Ауди и...

Историята на софийската писта започва с 2 старта на „Ленин“

Четвъртък, 15 Август 2019 | от Страшо Димов, RallyXpress
Историята на софийската писта започва с 2 старта на „Ленин“

С ДВА СТАРТА в две последователни  години на тогавашния бул. Ленин, а сега Цариградско шосе, започва историята на пистовия автомобилизъм в София и състезанията, валидни за националното първенство. Защото вариации на пистови гонки, като част от други надпревари (италианското преследване на бившата Мотописта за наградата на Форд-Мото Пфое, 1992 г.), са правени нееднократно. Но шампионатните стартове започват именно от Цариградско през далечната 1977 г., организирани от Градския съвет на Съюза на Българските Автомобилисти (СБА).

Подобно нещо в столицата не беше се случвало, никой дори и не би се...

На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

Събота, 06 Октомври 2018 | от Страшо Димов, RallyXpress
На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

ЕДИН МНОГО неприятен пропуск с рубриките на сайта с новините в българския автомобилен спорт да бъдат обновявани, а и дефект в организацията на портала („закованите“ рубрики) неочаквано донесе полза.

В 500 думи, мухлясалата от 25 май 2016 г. реплика, че трудното за рали България тепърва започва, се оказва идеалното доказателство за ситуацията, в която най-авторитетното ни рали се намира в момента (виж ТУК).

Организация на принципа „да запретнем ръкави“, допълнена с „дайте да дадете“, с нулево финансиране, пропагандни и популистки спасителни мерки, и като капак - половинчата ПР-акция на двамата...

Сижи „проходи“ за втори път на кюстендилската Пауталия

Сряда, 30 Август 2017 | от Страшо Димов, София
Сижи „проходи“ за втори път на кюстендилската Пауталия

МАЛКО ПРЕДИ ДА се изпълнят точно 22 години от драматичната тренировка край София, в която Сергей Сергеев-Сижи (на снимката), за втори път в живота си „проходи“ миналата събота на картинг-трасето Пауталия в Кюстендил.

Направи го с помощта на истински приятели и колеги, които му помогнаха за първи път насам от онзи черен за пилота от триото световни шампиони в пистовите състезания (ендурънс за серийни мотоциклети), да седне на кросова машина и въпреки двата парализирани крака, да направи няколко обиколки на трасето.

„Повярвай ми, приятелю, разплаках се, честно ти казвам! - обясни ми Сижи в...

1 2  » 
Автобои Неделчев