• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Тежка програма за Хуберт Пташек в WRC2

Сряда, 06 Януари 2016 | Варшава, RallyXpress
Тежка програма за Хуберт Пташек в WRC2

22-ГОДИШНИЯТ полски пилот Хуберт Пташек (на снимката), който в последното състезание от шампионата за 2015 г. на WRC2 завърши 32-и в генералното класиране и 12-и в категорията си, планира да бъде заявен за всички 14 старта от програмата на придружаващите серии тази година. В седем от стартовете той ще кара Шкода Фабия R5, с каквато Пташек и Коздрон завършиха уелското рали, в останалите седем ралита полският екипаж ще кара Пежо 208 T16 (R5). Шкода-та ще бъде под наем от холандския тим Веверс, докато Пежо-то – ще е с цветовете на Пежо Спорт от Словакия.

С холандския автомобил Пташек ще стартира в Монте Карло, Швеция, Португалия, Полша, Финландия и Уелс Рали Великобритания, а в останалите – със словашката машина.

Пташек е наследник в международната компания AMD, специализирана в търговията с цветни метали и скрап. Регионът, от който оперира компанията е в северната част на Полша, а седалището ѝ е в  град Торун.

През 2014 г. Хуберт Пташек на два пъти с Форд Фиеста R2 спечели състезанията в своята  категория.

Тежка програма за Хуберт Пташек в WRC2

снимка: личен сайт на хуберт пташек
НАЙ-ДОБРОТО КЛАСИРАНЕ… Полският екипаж Пташек/Коздрон правят всичко възможно, за да удържат своята Фабия R5 на трасето от скоростен етап на Уелс Рали Великобритания, в което поляците записаха най-доброто си класиране от началото на своята кариера.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев