• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Солберг-син е най-млад победител в европейско

Понеделник, 27 Май 2019 | Рига, RallyXpress
Солберг-син е най-млад победител в европейско

ВТОРА ЗА ПОЛО, ПЪРВА В ЕВРОПА

2019 SWE Veiby WRC2 win

ТОВА Е ОБЩО втората победа на дебютиралия през 2018 г. нов модел на Фолксваген, след като през февруари Оле-Кристиян Вейби спечели с Поло GTI R5 категорията WRC2 в шведския кръг на световните серии. В този смисъл Оскар Солберг е първият пилот, който извежда новото Фау-Ве до първо място в генералното класиране.

ШВЕДСКИЯТ поданик, 17-годишният Оливър Солберг (на снимката) се смята за най-младият победител в състезанието на шампионата на ФИА, след като безапелационно спечели ралито в Лиепая, трети кръг от шампионата на Стария континент.

Шофирайки своя Фолксваген Поло GTI R5, тийнейджърът поведе от началото, за да не изпусне лидерството до края на рали Лиепая, побеждавайки руския шофьор Алексей Лукянук с повече от 20 секунди.

Позицията на Лукянук е условна, тъй като беше наказан от организаторите за шофиране висока скорост по време на преходите между две отсечки.

Но Лукянук попада в полицейските радари за втори път вторият път, когато е отчетена скоро от 168 км/ч в зона, където се допуска максимално от 90 км.

Въпросът веднага е отнесен до стюардите (виж текста в карето долу).

Солберг-син е най-млад победител в европейско
Заради прекалено бързите пътни настилки в Латвия се видя, че младият Солберг постига печелившата средна скорост от 122 км/ч.

Младежът спечели всички тринадесет скоростни етапа с изключение на три, които отидоха на сметката на руснака.

Категорията Джуниър, при задвижваните с две колела автомобили, първото място бе спечелено от естонския пилот на Фиеста R2T на Кен Тор, а Андреа Нукита спечели шампионския кръг за надпреварата Абарт Къп.

Това беше третото състезание от програмата на регионалното първенство на ФИА за Европа, следващото събитие от календара на ERC е Райд Полски в края на следващия месец.

ЛУКЯНУК ГЛОБЕН СОЛЕНО, ПРАЩА ПО €69 НА КИЛОМЕТЪР ПРЕВИЖЕНА СКОРОСТ

СТЮАРДИТЕ на Рали Лиепая увеличиха, наложеното вчера от секретаря на състезанието наказанието на €5000 за руския пилот Алексей Лукянук. Глобата е за престъпления с превишена скорост, в които той е бил засечен в града – първо със 124,9 км/ч (допустими 60), а след това извън града, при предвидини 90 – със 168,5 км/ч. На пилота му е наредено да прекара 10 дни в извършване на „работа от обществен интерес, свързана с пътната безопасност“. Не се казва къде Люкянук ще изтърпи своето наказание. На руснака обаче не бе наложено никакво спортно наказание, поради което Лукянук запазва второто си място от генералното класиране на това рали. Лукянук обясни, че нарушаването на пътните правила са станали, след като е имал проблем със спирачките, който екипажът трябвало да ремонтира.

2019 ERC2 Lukyanuk

снимка: мартин холмс рали
ЯКО ОДРУСАН И ЗДРАВО НАКАЗАН… Макар да сочи оптимистично с палец, на Люкянук ще се наложи да плати глоба и 10 дни да върши обществено полезен труд в Латвия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев