• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Огнени скандали морят машините Фолксваген

Сряда, 05 Юни 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Огнени скандали морят машините Фолксваген

СЪОБЩАВА СЕ, че пет автомобила Фолксваген Поло GTI R5 вече са унищожени след пожар, три от тях в два отделни случаи по време на Водафон Рали Португалия миналия уикенд. Колата на Педро Мирелес, която блокира маршрута на втория пробег през Арганил, беше третото поредно Поло R5, което беше унищожено от огнени езици, след пожара в автомобила на Ерик Камили в по време на корсиканското рали и колата на Даниел Марбан в европейското състезание на Канарските острови в началото на миналия месец.

Поло-то на норвежеца Оле-Кристиан Вейби е обхванато от пламъци по време на 37-кирометровата Амаранте 1 (СЕ10) от Водафон Рали Португалия.

Междувременно в швейцарското в Рали дю Шабле автомобилът на Седрик Алтаус също е бил унищожен след пожар.

Започват да се чуват приказки, че в тази огнена поредица единственото сигурно е, че случайностите и съвпаденията е са минимални.

По ирония на съдбата, преди началото на португалския кръг от световните серии, испанският екип на RMC Моторспорт Рамос/Янела беше глобен с €5000, когато техническите комисари откриват, че тръбите на пожарогасителната система са били с изтекъл срок на хомологация и „под етикет“ на Форд Фиеста R5.

Огнени скандали морят машините Фолксваген

снимка: кадър от телевизионния екран
НАПЪЛНО ИЗГОРЯЛА… Португалски пожарникари поливат обилно с пяна остатъците от купето на Поло-то на Мирелес, за да гарантират, че няма да има тлеещи места около бившето Фау-Ве.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев