• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

ERC

Огнени скандали морят машините Фолксваген

Сряда, 05 Юни 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Огнени скандали морят машините Фолксваген

СЪОБЩАВА СЕ, че пет автомобила Фолксваген Поло GTI R5 вече са унищожени след пожар, три от тях в два отделни случаи по време на Водафон Рали Португалия миналия уикенд. Колата на Педро Мирелес, която блокира маршрута на втория пробег през Арганил, беше третото поредно Поло R5, което беше унищожено от огнени езици, след пожара в автомобила на Ерик Камили в по време на корсиканското рали и колата на Даниел Марбан в европейското състезание на Канарските острови в началото на миналия месец.

Поло-то на норвежеца Оле-Кристиан Вейби е обхванато от пламъци по време на 37-кирометровата Амаранте 1 (СЕ10) от...

Солберг-син е най-млад победител в европейско

Понеделник, 27 Май 2019 | Рига, RallyXpress
Солберг-син е най-млад победител в европейско

ШВЕДСКИЯТ поданик, 17-годишният Оливър Солберг (на снимката) се смята за най-младият победител в състезанието на шампионата на ФИА, след като безапелационно спечели ралито в Лиепая, трети кръг от шампионата на Стария континент.

Шофирайки своя Фолксваген Поло GTI R5, тийнейджърът поведе от началото, за да не изпусне лидерството до края на рали Лиепая, побеждавайки руския шофьор Алексей Лукянук с повече от 20 секунди.

Позицията на Лукянук е условна, тъй като беше наказан от организаторите за шофиране висока скорост по време на преходите между две отсечки.

Но Лукянук попада в полицейските радари...

Промените не засягат консервативната схема

Неделя, 26 Май 2019 | Лондон, RallyXpress
Промените не засягат консервативната схема

НЕОТДАВНА бяха потвърдени редица значителни промени, които засягат управлението на британския кръг на Световния рали шампионат на ФИА, Уелс Рали Великобритания (4-6 октомври). Новият основен спонсор Дайнашур ще бъде подкрепен от Гони, а щаба на ралито и сервизния парк се отиват със 70 километра на запад от досегашния център Дийсайд в Ландундо. Церемониалният старт в четвъртък ще се проведе на 100 километра на изток от Ландъндо - в Ливърпул (Англия), от където ралито ще продължи в Англия до специално подготвената за зрители скоростна отсечка в парка Оултън.

В петъчната вечер Аберхирнънт бъде...

Несигурно бъдеще за британското рали

Вторник, 21 Май 2019 | Слиго, Ирландия, RallyXpress
Несигурно бъдеще за британското рали

САЙТЪТ на Би Би Си съобщава, че между британските власти и Северна Ирландия са проведени преговори за прекратяване на тригодишното споразумение на събитието с уелското правителство за една година, за да се проведе рали GB в Ирландия през 2020 г. Предприемачът от Ълстър Боби Уилис, организатор на дългогодишното Сиркит Ирландия, се опитва да върне WRC в Ирландия след двете трансгранични състезания през 2007 и 2009 г. Това прави бъдещето на британския кръг в този му вариант не особено сигурно.

В рамките на дискусиите са били обсъждани възможностите дали да се предложи британското WRC като част от...

M-Спорт вече работи за развитието на WRC2

Вторник, 23 Април 2019 | от Мартин Холмс, Англия
M-Спорт вече работи за развитието на WRC2

ИМА ЛИ ЖИВОТ в новата категория WRC2 Pro или това е нещо, което е близко до идеен провал? Разбира се, смелият план на ФИА за разделяне на дейностите на категорията WRC2 на професионалисти и аматьори стартира с много ниско начално ниво по отношение на регистрацията в про-дивизията. В Монте заявени бяха само англичанинът Гъс Грийнсмит (Форд Фиеста R5) и Кале Рованпера (Фин, Шкода Фабия R5). След първата четвърт от сезона обаче е ясно, че отборите постепенно правят планове и Ричард Милнър (на снимката) от M-Спорт обяснява как нещата напредват в неговия екип.
 
„От самото начало бях привърженик на...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев