• ...НЯМА ДА ИМА КУАТРО АВТОМОБИЛИ В СТАРТА НА ВТОРИЯ СПРИНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ КРАЙ ИХТИМАН ТОЗИ УИКЕНД...

  • ... ФИНАЛЪТ НА ПЪРВЕНСТВОТО НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА В БУРГАС С ЕДИН ЛАКЪТ ЛИСТ ОТ ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ...

  • ...ПРОЩАВАНЕТО С АЛЬОША МАРКОВ - УТРЕ ОТ 11:00 Ч. В РИТУАЛНАТА ЗАЛА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ГРОБИЩЕН ПАРК НА СОФИЯ...

Сензация ли е 10-ото място за Такамото Катсута?

Понеделник, 26 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Сензация ли е 10-ото място за Такамото Катсута?

26-ГОДИШНИЯТ японски пилот Такамото Катсута (на снимката) спечели сърцата на феновете в Босталзее в ADAC Рали Германия, след като впечатляващото завърши първо свое състезание зад волана на една от WRCar на Тойота Газоо Рейсинг, класирайки се на десетото място в общото подреждане на десетия кръг от световните серии за 2019 г. В дебюта си в WRC Така бе регистриран за участие от името на Тми Макинен Рейсинг Тим, което означава, че с тодиума от три екипажа и 10-а позиция за новобрарецът, финландецът има 100 на 100 успеваемост.

Младият японец е един от общо десетината случая, в които дебютант в WRC, каращ за първи път кола от последната генерация в категорията, завършва в първата десетка.

За Такамото може да се каже, че той със сигурност е потомствен състезател.  Баща му Норихико преди седем години беше национален шампион на Япония, но никога не се е състезавал в чужбина.

Такамото избра конкурс №17, тъй като това е неговата рождена дата и когато беше разпитан публично на финала, той изпрати поздрави на майка си - тъй като в денят на финала беше нейният рожден ден!

Такамото Катсута заяви, че е научил доста за автомобила - „…как да го управляваме и как колата се държи в асфалт“ (виж видеото от сайта на тима ТУК).

Ако стане онова, което се очаква, изцяло асфалтовият рали Япония да бъде в календара за 2020 със силната поддръжка на Тойота, тогава германският опит от дебюта на Така може да бъдете много полезни.

Сензация ли е 10-ото място за Такамото Катсута?

снимка: лична фейсбук страница на пилота
СЪБРА ИМ ОЧИТЕ, ОТКРАДНА ИМ СЪРЦАТА… С първата си поява на трасетата от WRC и особено с класирането си на 10-о място в генералното, 26-годишният Такамото Катсута се превърна в истинска сензация в ADAC Рали Германия.2019 GER Tako Kajsuta 002

» ОТ МРЕЖАТА: Организаторите на ADAC Рали Германия са цитирани да казват оптимистично, че състезанието не заслужава да загубисвоя стасут в WRC, каквито са все по-засилващите се слухове, добавъчно подсилвани от забавянето да бъде публикуван календара за следващото световно първенство. Домакините смятат, че финалното събитие от 4-дневната програма на 10-ия кръг – вечерното шоу под заглавието Срещни се с екипажа (на снимката долу) е добро доказателство, че ADAC Рали Германия има своето логично място в световните серии.

2019 GER Meet the Crew 001

::ИНФОМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

2019 Mikko Hirvonen 2» Обратно в бизнеса. Бившият пилот на британския отбор М-Спорт в световните срии Мико Хирвонен (на снимката) ще се състезава в Естония идващият уикенд на рали Южна Естония. Финландецът ще бъде зад волана на първата версия на Форд Фиеста R5, който ще бъде подготвен от отбора MM Моторспорт. Вече изминаха пет години, откакто финландската звезда не се е състезавала в рали автомобил, който е от най-високата класа.

» На другия край на света. Хейдън Падън спечели ФИА Пасифик Рали Къп, след като завърши на трето място на рали Юрека Ръш в Баларат, щат Виктория, Австралия. В това състезание бившият пилот на Хюндай Моторспорт бе зад волана на на i20 R5 (на снимката долу). Общият победител в двудневното събитие стана Хари Бейтс пред брат си Люис, двамата в Тойота Ярис AP4. В класирането на финала Падън има 100 т., Хари Бейтс 77, Люис Бейтс 55 т. и др.

2019 Paddon Hyundai R5 Eure

» В Щатите – Хигинс, разбира се!.Пилотът на британското Субару WRX Дейвид Хигинс спечели седмия кръг от шампионата на Американската рали асоциация, побеждавайки в ралито на Оджибве, щат Минесота. Хигинс завърши над минута пред водача на Форд Фиеста Брус Маккена, докато съотборникът на Хигинс Травис Пастрана завърши над четири минути зад тях. За Пастрана, който спечели титлата на АРА през 2017 г. и сега се концентрира върху участията си в рали-крос състезанията, това беше втората изява в календара на АРА тази година. Девет пъти шампионът на АРА Хигинс увеличи преднината си в шампионата с нови 25 т.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев