• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

История БГ

Днес се навършват 10 години от българското бинго в WRC

Петък, 10 Юли 2020 | от Страшо Димов/София
Днес се навършват 10 години от българското бинго в WRC

В ПЕТЪК, 11 декември 2009 г., малко преди да затворим поредния брой на 168 часа, от дежурството ме извади колежка, викайки ме в стаята: „Айде, Принцът на Монако на трета [линия]…“.

Гласът на намиращия се там на годишното събиране на Световния съвет по моторспорта (WMSC) Боби Капев наистина трябва да е звучал доста тържествено.

„Гледай спортната [емисия] на bTV!“ и докато попитам „Казаха ли „Да за България?“, Капев бе затворил телефона.

Така в 19:30 същата вечер официално беше обявено от Георги Янакиев, че сме получили кръга от световния шампионат и Боровец ще е седмия поред домакин на сериите през 2010 г.

По...

Трима наши пишат кариерата си с два Ситроен С2 S1600

Сряда, 20 Май 2020 | от Николай Каразлатев, Варна
Трима наши пишат кариерата си с два Ситроен С2 S1600

ЕДИН ЛЮБОПИТЕН факт - победителите в рали Монте Карло 2020 Тиери Нювил и Никола Гилсул са участвали в рали България. При това и двамата със Ситроен С2 Супер 1600, но… не като екипаж и в различни години.

Нювил спечели първото място в категорията на младежите в нашия кръг от Световния рали шампионат през 2010 г.

В същото време Гилсул е навигатор на Бруно Тири през 2004 г., когато двамата потеглят с номер 1, но поради повреда в двигателя отпадат.

Ситроен С2 Супер 1600 е наследникът на Ситроен Саксо на компанията Ситроен в по-ниската категория в рали спорта.

Интересното е, че този хитов за онези години...

Големите шампиони, които са стартирали в нашето рали

Четвъртък, 07 Май 2020 | от Николай Каразлатев, Варна
Големите шампиони, които са стартирали в нашето рали

В СВОИТЕ ЗЛАТНИ години българското рали, получило с рождението си името Златни пясъци, винаги е било притегателно за най-големите имена в спорта в края на миналия век. Така е и след началото на новото столетие, в което състезанието вече носи името на страната ни и от морето се мести по серпантините на рилската планина.

През тези най-добри годините на черноморския кръг от ERC общо са стартирали 42 (!) европейски и 16 световни шампиони (в различните категории) в ралитата – едни, за да спечелят титлата на континента, докато други са се разхождали в курортите със самочувствието на най-добрите...

С две участия в България, но и без победа край Черно море

Четвъртък, 30 Април 2020 | от Николай Каразлатев, Варна
С две участия в България, но и без победа край Черно море

ИНТЕРЕСНА Е състезателната история на 20-то юбилейно произведено шаси спецификация Интеграле на модела Ланча Делта от група А. Интеграле е първият голям ъпгрейд от общо три автомобила на световната рали кралица.

Външно бегачката се различава от предходния модел по издутите калници на купето, но най-голямата промяна е в „сърцето” на Ланча-та.

Двигателят е станал по-мощен и в добавка на промененото окачване и по-широката „стъпка”, автомобилът продължава да носи победа, след победа за италианците...

Боядисаното в бял цвят шаси е произведено през пролетта на 1988 г. и логично е брандирано в...

Трима еврошампиони карат Делтона, наета от Козлеков

Сряда, 22 Април 2020 | от Николай Каразлатев, Варна
Трима еврошампиони карат Делтона, наета от Козлеков

КАКВО е общото между четирима европейски рали шампиона и българският състезател от недалечното минало Радослав Козлеков?

Всички тези четирима топ-пилоти - Масимо Биасион (Ит), Ив Лубе (Фр), Фабрицио Табатон (Ит) и Пиер-Сезан Барони (Фр), са били зад волана на една и съща Ланча Делта HF Интеграле!

Години след тях, през 1999 г. в кокпита сяда българският пилот сяда зад волана на поредната легендарна Делтона.

За старта на юбилейното 30-о издание на Албена Рали автомобилът е нает за екипажа на Кремиковци - Радослав Козлеков и Марин Костадинов от италианския тим Астра Рейсинг.

Двамата след изключително...

1 2 3 4  » 
Автобои Неделчев