• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

КАКВО ПОДГОТВЯТ ОТБОРИТЕ ЗА СТАРТА НА ФИНЛАНДСКИЯ КРЪГ

Вторник, 15 Август 2006 |
КАКВО ПОДГОТВЯТ ОТБОРИТЕ ЗА СТАРТА НА ФИНЛАНДСКИЯ КРЪГ

РАЛИ ФИНЛАНДИЯ винаги се е смятало за перла в короната от победи на всеки автомобилен пилот. А като се има предвид, че между финала в Германия и началото на класическото състезание има по-малко от четири дни, подготовката на тимовете за най-добрите макадамови отсечки, практически е била завършена три седмици преди началото на OMV-ADAC в Германия.

Кронос Тотал Ситроен Световен Рали Тим (М1): Колите на тима и специално за световния шампион и безапелационен лидер в първенството тази година Себастиян Льоб са били подготвени още на 20 юли. Специално за Льоб това е изключително важно състезание, което наравно с японското и британското рали все още липсват в персоналната му колекция като победи.

BP-Форд Световен Рали Тим (М1): Финландския старт навява добрите стари спомени за Форд, който като марка има девет победи с пет различни модела на “овала”. Очаква се силно представяне на Грьонхолм и особено от Мико Хирвонен, за когото Финландското рали се смята за домашно състезание.

Субару Световен Рали Тим (М1): Сериозните изпитания за колите на двамата основни състезатели в екипа е направена на тестове в Англия както и на специалните изпитания във Финландия по-рано тази година. В състезанието няма да участва Стефан Сарацин, но неотдавна той представи революционната Субару Импреза Супер GT, която е подготвена от Куско със система куатро, подобна на тази на Форд RS 200.

ОМV-Пежо Норвегия (М2): След като в германското рали Манфред Щол (пети в генералното класиране) без класиране за световното първенство за производителите, виенчанинът не попада под регулациите за използването на едно шаси в две последователни състезания и ще използва друг автомобил във Финландия.

Стобарт VK M-Спорт Форд Рали Тим (М2): На мястото на Латвала във Финландия отборът ще се възползва от услугите на Кости Катаямаки. Пилотът, познат добре като един от асовете в JWRC в Юваскийла ще стартира със същия автомобил, с който Латвала караше в OMV-ADAC, като заради регулациите едно шаси – два старта, то трябва да бъде префасонирано от асфалтова в макадамова версия.

Ред Бул Шкода Тим (М2): Това състезание не е номинирано от тима в неговата програма от 10 кръга през този сезон.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев