• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

КАКВО ГОТВЯТ ОТБОРИТЕ ЗА СТАРТА НА ГЕРМАНСКИЯ КРЪГ ОТ WRC

Петък, 11 Август 2006 |
КАКВО ГОТВЯТ ОТБОРИТЕ ЗА СТАРТА НА ГЕРМАНСКИЯ КРЪГ ОТ WRC

СЕДМИЦА преди началото на германското рали по традиция RallyXpress събира информация от тимовете, участващи в световното първенство, за да я предложи на своите читатели. Този път новините от тимовете са осигурени благодарение на колегите Мартин Холмс (Англия), Алекс Бено (Франция) и Марко Пасторино (Италия).

Кронос Тотал Ситроен Световен Рали Тим (М1). От старта на OMV-ADAC-Германия Даниел Сордо ще замени като втори пилот в екипа Ксавие Понс. По този начин екипът на Кронос ще бъде съставен от двама бивши световни шампиони в JWRC – Льоб и Сордо. Според експерти, това състезание е шанс французинът да спечели за пети пореден път германското рали от световния шампионат.

ВР-Форд Световен Рали Тим (М1). За старта край Болтзее отборът на Малкълм Уилсън ще използва за двамата си пилоти напълно нови автомобили. Представянето на Маркус Грьонхолм и Мико Хирвонен е особено важно, защото Германия се смята за “домашно” рали за Форд – надпреварата минава близо до фабриката в Саарлоис, където е разположен завода за производството на Форд Фокус.

Субару Световен Рали Тим (М1). Екипът на “сините” ще бъде представен от три автомобила на старта на деветото рали от световното първенство – Петер Солберг и Стефан Сарацин (двамата с напълно нови коли) и Крис Аткинсън, който е номиниран за надпреварата за първенството на производителите. Новите автомобили на Солберг и Сарацин са от втората генерация на модела за 2006 г., работата по коякто е приключила неотдавна.

OMV Пежо Норвегия (М2). Германия не е в програмата на отбора, която включва 12 състезания за 2006 г. Въпреки това виенчанинът Манфред Щол ще бъде участник единствено като пилот, търсещ класиране за индивидуалния шампионат.

Стобарт-VK M-Спорт Форд Рали (М2). “Бейби-тимът” на Форд се завръща на терена, като за това състезание Яри-Мати Латвала ще бъде на волана на втория Форд фокус WRC (спец. 2005). Според програмата на тима, във Финландия втората кола ще бъде поверен на Кости Катаямаки.

Ред Бул Шкода Тим (М2). За германското състезание бившият шампион в DTM Матиас Екстрьом ще се състезава като №1 в отбора. Тимът не е предвидил в програмата участието си в рали Финландия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев