• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Явно в Белгия нещата не отиват на добре…

Понеделник, 26 Октомври 2020 | Брюксел, RallyXpress
Явно в Белгия нещата не отиват на добре…

СЕГА ВСИЧКИ ГЛЕДАТ КАРТАТА
С РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID

КАКЪВ ПАРАДОКС! Обичайните сайтове, на които в отборите следят радарните карти и метео- прогнози, сега са заместени от информационния портал на Световната здравна организация (WHO) и почасово обновяваната картата със случаите на CORONA-19. Другата постоянно отворена линия е тази на Промотора на WRC, за да се разбере овреме за евентуалната промяна за Белгия, която от ден на ден става все по-възможна…

Untitled 1

ПОСЛЕДОВАТЕЛНО две ралита в кралството бяха отменени за два последователни уикенда, което показва, че явно в Белгия нещата с „короната“ не отиват на добре. Според последните данни от днес сутринта, в страната заразените са 321 315 души, а министър на здравеопазването Франк Ванденбрук (на снимката) заяви, че властите вече не контролират разпространението на пандемията добавяйки, че Белгия е изправена пред „цунами“ на случаите.

Според Ванденбрук страната „е загубила контрол“ върху вируса и това не вещае нищо добро.

Само за седмица броят на случаите с CORONA-19 са се увеличили с 88 на сто.

Фактът, че последователно бяха отказани първо ралито на Южна Белгия, а след това и Хемикуда Рали, което е ситуирано далече по на север, само по себе си вече подсилва достатъчно много опасенията, че има опасност това да се случи и с предпоследния кръг от световния шампионат – Ипър Рали.

Спекулациите обаче за евентуалната отмяна заради пандемичната обстановка започнаха 10 дни преди да се появи повторния бум на заразените от вируса в Белгия.

За отмяната на рали Южна Белгия решението е било на смета на Врес сюр Семои, който е разпоредил спирането на състезанието в съгласие с организаторите от Ди-Джи Спорт. За този старт беше планирано участието на двама пилоти на Хюндай Моторспорт – Крейг Брийн и Отт Танак, като част от подготовката за Ипър.

В същото време Елфин Евънс, Себастиян Ожие, Николай Грязин и екипът на Тойота Газоо Рейсинг получиха свободен уикенд, след като министерския съвет на Белгия се разпореди за забраната на Хемикуда Рали.

Явно в Белгия нещата не отиват на добре…

ФАКСИМИЛЕ от сайта на състезанието, отмяната на което бе разпоредена лично от министрите на здравеопазването и социалните грижи.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев