• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Юхо влиза в историята с мястото на ко-пилот

Събота, 08 Февруари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Юхо влиза в историята с мястото на ко-пилот

38-ГОДИШНИЯТ финландски пилот Юхо Ханинен (на снимката) ще се разпише в историята на световното първенство по рали в края на идната седмица, когато ще стане първият европейски шампион при пилотите, който ще стартира в световните серии, но вече като навигатор. За тази очаквана промяна в кариерата на Ханинен сайтът с новините в българския автомобилен спорт написа още на 10 януари, обявявайки, че той ще е петият навигатор в екипа на Томи Макинен и в групата от пет автомобила Тойота Ярис WRC.

Юхо е първи подобен случай, в който шампион при пилотите на Европа (2012, с Шкода Фабия R5), както и първенецът на IRC (2010, също с такъв автомобил) сменя волан с навигаторска тетрадка.

Обявяване, че финландецът заема мястото вдясно при Яри-Мати Латвала, от което Ханинен ще види рали Швеция, бе едно от пакета три изненади, поднесени от Тойота Газоо Рейсинг: - Латвала като частен пилот с навигатор двукратен европейски шампион в петия Ярис WRC в гаржа на Макинен.

Двамата са под №10 в предстартовия списък на рали Швеция.

Независимо, че официално не се числеше към пилотите на Макинен, Юхо Ханинен бе свързан с WRC програмата на Тойота Газоо Рейсинг, правейки тестове за екипа и е придружавал Латвала като навигатор по време на тестове му за отбора.

Освен в тестовите сесии, Латвала и Ханинен са били вече екипаж, карайки в четири състезания за исторически автомобили личната Тойота Селика GP-4 на Латвала.

Юхо влиза в историята с мястото на ко-пилот

скица за rallyxpress: мартин холмс рали
НОВАТА „КОЖА“ ЕКИПАЖА… (горе) Новият скин за Ярис-а на „частниците“ Латвала и Ханинен и техният тимов покровител Макинен (долу).


2017 FIN LatvalaHaninen

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев