• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Шоково: Брийн заменя Микелсен. И за 2020 ли?

Понеделник, 04 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Шоково: Брийн заменя Микелсен. И за 2020 ли?

И КОРЕЙЦИТЕ СЪЩО В WRC2
СЪС СВОЯ R5 ПРОГРАМА 2020

ХЮНДАЙ МС ще има свой тим в WRC2 догодина, става ясно от публикация на официалния сайт на световните серии. Предположотелно той ще бъде съставен на принципа на клиентските участия, но също ще има и частична подкрепа от отбора-майка. Подобно развитие – може да се каже – беше предизвестено. Защото от една страна кариерата на Адамо в отбора преди три години започна именно от позицията на отговарящия за програмата R5 и клиентите, но също и заради поредицата от промоционални участия (Льоб, Сордо) тази година в различни не-шампионатни ралита с автомобили, имащи заводската подготовка. Отделно Брийн вече е правил изпитанията на новия вариант на i20 R5 Ево, който предстои да бъде хомологиран през януари 2020 г.

2019 Hyunday R5 BIG

СЛЕД ДВЕ УЧАСТИЯ с отбора на Хюндай Моторспорт тази година (Финландия и Уелс), ирландският пилот Крейг Брийн ще замени третият основен състезател на Андреа Адамо – Андреас Микелсен за финала на световните серии тази година в Австралия след десет дни.

За това първи съобщи самият ирландец, публикувайки на своята фейсбук страница пост с графика на корейците за Австралия и текстовата добавка:

„…още един път с Хюндай Моторспорт, нека да донесем титлата на производителите у дома в Авл“ (виж графиката от неговата страница по-долу).

Замяната е повече от шокова, като се има предвид, че преди финала в Кофс Харбър, намиращият се на четвъртото място в класирането на пилотите норвежец (102 т.) планирано е изпратен едно място по-надолу, след като Елфин Евънс (Форд), няма начин да пропусне да увеличи аванса си от Австралия.

Така че е логично, че след като изгуби титлата при пилотите в Испания, за Хюндай Моторспорт, като своего-рода компенсация, ще е важна победата при марките тази година.

Отделно австралийският кръг е ключов за отбора на Адамо, който в първенството на производителите е начело с крехкия авантаж от 18 т. (380:362) пред отбора на Тойота Газоо Рейсинг.

И дали промяната не е един от поредните мълчаливи намеци на боса за промените в екипа, които предстоят догодина?

%снимка1%
От едната страна е далече по-скромния опит на Брийн с Хюндай.

От друга – да припомним – през 2018 г. Брийн направи силно каране в първите два дни от австралийското рали, от което ирландецът има добри спомени.

Защото тази смяна, както и отсега прогнозируемото 5-о място за годината за норвежеца, хвърлят допълнителна сянка върху неговото бъдеще.

Отделно, макар и да се потвърди слухът за преминаването на Танак при корейците (заедно с Нювил и делящите участията си за 2020 Льоб и Сордо), пазарът на пилотите все още тепърва предстои да се съживява.

„Бих искал да се върна в това състезание и да го завърша с тези хубави спомени, които имам от него“, категоричен е Брийн.

2019 AUS Breen FB

графика: лична фейсбук страница на брийн
ЕФЕКТЕН, НО ЗАСЕГА НЕ И ЕФЕКТИВЕН… Титулната снимка на страницата на Крейг Брийн показва ефектен скок от участието му в Несте Рали Финландия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев