• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Четвъртият Макрий: два фронта в два материка

Сряда, 01 Януари 2020 | Ларнак, Шотландия, RallyXpress
Четвъртият Макрий: два фронта в два материка

МАЛКО ПРЕДИ новата година се появи информацията, че 15-годишният Макс Макрий (на снимката), племенникът световният шампион Колин Макрий и син на неговия брат Алистър, ще направи своя дебют в състезанията на Ф1000 в Западна Австралия. Хлапето живее в Пърт, а успехът в австралийската пистова серия е резултат на спечелената селекция на Изгряваща състезателна звезда. Дебютът ще е през тази година и по този повод се написа достатъчно. Кое обаче е важното? То е, че хлапето ще започне с пистовите състезания, но като типичен член от великия рали-клан Макрий, очите му още отсега гледат към скоростните етапи.

Това ще е третото поредно име на наследник на великите рали династии, след тези на Кале Рованпера (Хари Рованпера) и Оливър Солберг (Петер Солберг), което ще се появи на терена толкова младо!

Впрочем тезата, че подмладяването на състезателите в световните серии взима все по-големи размери, бе изложена още преди 3 години от седмичникът 168 часа (виж съседния текст).

И другото важно: Макс ще вероятно ще стане първата родово продължение, която ще продължи по етапите, загърбвайки лесните и лъскави пистови състезания.

Виж примера с двамата Сайнц – баща и син, в едно звездно име и неговото рали наследството бе заложено в полза цирка Ф1.

2020 AUS F1000 001

снимка: интернет
КОЛКОТО И ДА Е СКЪПО, ТОВА ЩЕ Е ПРОЩАПУЛНИК ЗА ХЛАПЕТО… През 2020 Макс Макрий ще се пусне в пистовите състезания на Ф1000 в Западна Австралия.

:: Каква ще е кариерата на Мак
може да се предполага от клипа
Макрий vs Макрий, който можете
да видите на линка ТУК.

Фактически обаче синът на бившия пилот на Хюндай, Субару и Мицубиши в световните серии Алистър Макрий и племенник на световния шампион Колин се надява да се присъедини към баща си и дядо си - петкратният британски шампион Джими – по време на Макрий Рали Челиндж в Шотландия.

„Имах късмета да дойда в Уелс по-рано тази година, за да карам някои от автомобилите на чичо Колин - заявява Макс в една от публикациите, говорещи за неговото бъдеще в австралийската Ф 1000. - Това беше толкова готино. Невероятна възможност - тези коли са просто фантастични.“

На Макс поверяват Субару Легаси RS и Импреза WRC 97 на тестовото място на Уолтър Арина.

Четвъртият Макрий: два фронта в два материка

снимка: лична страница на макс макрий
НО В КЛАНА, ПОГЛЕДЪТ МУ Е НАСОЧЕН ДРУГАДЕ … С тати, с дядо и в бегачката на чичо – това е, което иска 15-годишният Макс!


„По-късно същата седмица отидох за първи път участвах в Рали-дей - добави Макс. - Беше невероятно да видя толкова много хора и още толкова невероятни автомобили.“

Базиран на веригата от височини в Шотландия –Нок Хил, през този октомври Макрий Рали Челиндж ще събере звездни рали пилоти от цял ​​свят, за да отпразнуват годишнината от световната титла на Колин Макрий.

„Ще бъде страхотен ден - каза Джими. - Ще трябва да намерим Макс някакъв „млад“ автомобил за събитието - не можем да отидем там без него!“

Алистър добавя: „Макс наистина държи на рали, но този сезон той има във Формула 1000 пред себе си. Нека да видим как върви. Няма никакъв натиск от наша страна - особено, когато видите колко е скъпо всичко това!“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев