• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Рекордни заявки за Сардиния: 39 „ер-пет“

Неделя, 26 Май 2019 | Алхеро, Сардиния, RallyXpress
Рекордни заявки за Сардиния: 39 „ер-пет“

СПЕЦИАЛНА ТЕМА ЗА 2019

Ford Fiesta R5

САЙТЪТ с новините в българския автомобилен спорт работи по специална теза, свързана с последните три сезона, в която да се проследи развитието и възхода на категорията R5 от началото на световните серии през 2017 до края на 2019 г.

РЕКОРДНИЯТ брой от тридесет и девет автомобили в категорията R5 са регистрирани за Сардиния Рали Италия (14/16 юни), осмият пореден кръг от календара на Международната автомобилна федирация (ФИА) на WRC за този сезон.

С италианския кръг започва и втората част от световните серии за този сезон.

Осемнадесет са Шкода Фабия, девет автомобили на Форд Фиеста, пет Хюндай i20s, по три Фолксваген Поло и Ситроен C3 и само едно Пежо 208T16 – такава е разбивката на най-масовото участие на „ер-петици“.

Общо деветдесет и четири са регистрациите за италианското събитие във WRC, което е най-голямата бройка на регистрации за старт от световното първенство след Монте Карло и Португалия през 2014 г., когато и в двете ралита предстартовите списъци са от 94 автомобила.

Рекордни заявки за Сардиния: 39 „ер-пет“

снимка: интернет
НЕБИВАЛ СПИСЪК ОТ „ЕР-ПЕТИЦИ“… Категорията става все по-популярна, а спортните интриги във всеки един старт заплашват да се изравнят с тези в „голямата група“.


Обявени са общо 12 коли от категорията WRCar, сред които е и известният чешки лидер Мартин Прокоп, който ежегодно участва на любимото си събитие, карайки стара Fiesta RS WRC.

Има пет WRC2 Pro входа, включително два от новите Фабия R5 Ево, докато в същото време са обявени и 11 регистрации на участващи екипажи за JWRC.

По правилата за национален автомобил са приети шест предложения.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Повторение след 13 години. Тъга в Източна Германия и за рали AvD Rallye Заксен, втори кръг от германските национални серии, след като водачът на Рено Клио R3T Кай Гюнтер (на снимката долу) умира, когато колата му се удари в дърво в самото начало на скоростния етап. Неговият ко-пилот Себастиен Уокър е сериозно ранен, а по-късно също умра. Събитието беше спряно след втория етап, когато Дитер Депинг беше с 4,3 секунди пред съперника си Кристиян Рейдеман. Това е втори подобен инцидент след 13 години, когато друг екипаж – Давид Лангерейх/Оивер Блейх катастрофират фатално в крайпътно дърво.

2019 Kai Ditrih Sachsen

» На много високо! Директорът на спорта на Peugeot Бруно Фамин (на снимката на Мартин Холмс, долу) е назначен за директор на операциите на ФИА в спортното си подразделение в Женева. Цялата кариера на Фамин е с Пежо, където е бил ръководител на спортния департамент на „лъва“ до 2012 г.

2019 FIA Famin GenevaMH

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев