• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Плановете на WRC за 2020 г. се разгадават

Петък, 29 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Плановете на WRC за 2020 г. се разгадават

НОВИНАТА, че Чили е решила да не провежда определения им от ФИА кръг от световното първенство рали, насрочено за 16/19 април 2020 г., е допълнително разочарование за плановете на промоторите на световните серии за следващия сезон. Особено след отмяната на програмата на Ситроен Рейсинг за WRC, влязла в сила с незабавно действие преди седмица. Това закъсняло решение от Чили не оставя шанс за провеждане на друго жизнеспособно събитие. През 2020 г. не само броят на екипите от сериите намаля от четири на три, но и броят на събитията от 14 се връща на 13.

Основен проблем за Чили е, че митингът ще дойде в интензивно национално политическо време и би било в конфликт с предстоящи в страната избори догодина.
 
Защо WRC Промотора позволи проблемите на календара до 2020 г. да останат нерешени, като забавиха обявяването на календара дълго време, след което се наложи да отправят оферти за своите препоръки?

Под въпрос е мъдростта да се насърчават митинги в отдалечени дистанции, които са за сметка на утвърдени европейски събития от световните серии.

Световният съвет за моторни спортове на ФИА трябва да се събере следващата седмица, за да разгледа позицията на WRC, както и да обяви резултата от търга за гуми, които ще се използват за шампионата за периода 2021 - 2023 г., конкурс, към който са проявили интерес Мишлен, Пирели, MRF и Ханкоок.
 
:: Междувременно националният отбор на MRF спечели 4 кръг на националното първенство на Индия в Бенгалуру, където Четан Шиврам (Фолксваген, на снимката) победи Бику Бабу (Тойота).

Плановете на WRC за 2020 г. се разгадават

снимка: мартин холмс рали

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев