• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Отрязаха още един СЕ в Монте, но старт ще има

Неделя, 10 Януари 2021 | София, RallyXpress
Отрязаха още един СЕ в Монте, но старт ще има

СПИСЪКЪТ НА ЕКИПАЖИТЕ
- ПО-КЪСНО НА 11 ЯНУАРИ

2021 MON Logo OFF
ПОВЕЧЕ от 90 екипажа са регистрирани от домакините за първия от стартовете от световния шампионат по рали (21 януари) в Монте Карло. Ранкингът, стартовите номера и пълният списък на заявените екипажи се очаква официално да бъде публикуван на сайта на състезанието по-късно на 11 януари.

НОВА КОРЕКЦИЯ в графика на 89-ото издание на Монте Карло е направена за последните дни, след като от ремонтираният веднъж часови график на Старата госпожа е отпаднала 8-ата скоростна отсечка в края на първия пълен състезателен ден.

Става дума за второто преминаване на 22.24-километровата Монтабу сюр л’Обез – Билбоа ле Пан.

За това съобщава авторитетния германски сайт
rally-magazin.de (виж ТУК), от което може да се заключи, че неизвестното, и очакването дали в 110-ата си годишнина Монте ще го има или не заради пандемията във Франция, трябва да отпадне.

Германският портал не сочи конкретната причина за тази последна промяна, но е очевидно, че това е заради часът на старта на скоростната отсечка - 17:41, само 19 минути преди началото на комендантския час, който е валиден за няколко от регионите в страната.

Отрязаха още един СЕ в Монте, но старт ще има

снимка: архив на rallyxpress
СПОМЕН ОТ 2020: НАГОРЕ КЪМ ТУРИНИ… Такова е трасето на емблематичната скоростна отсечка в година, в която феновете са край скоростния етап, няма Covid-19, няма пандемия, няма и вечерен час във Франция. Тази година, без публиката край специалните етапи, картината ще е напълно различна.


Преди последната по дана промяна, в кралския автомобилен клуб бяха принудени заради ограниченията във Франция, сериозно да ремонтират графика и часовете на старта на отделните отсечки, вкарвайки ги във времевата граница преди началото на вечерния час.

Отделно организаторите бяха принудени да се откажат и от планирания шейкдаун край Гап.

Но усилията са възнаградени, като стартът на световните серии за 2021 може да се осъществи, както е планирано от 21 до 24 януари. Финалът в неделя остана незасегнат.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев